Божа програма єдності. Карл Генрі Стівенс

Кожного разу, коли віруючий у Христа не перебуває в єдності, то він стає ворогом хреста. Коли ми беремо свій хрест, то ми померли, ми поховані, а Христос живий. Весь секрет полягає в тому, щоб брати свій хрест щодня (Лк.0923).

"Освяти Ти їх правдою! Твоє слово то правда. Як на світ Ти послав Мене, так і Я на світ послав їх. А за них Я посвячую в жертву Самого Себе, щоб освячені правдою стали й вони. Та не тільки за них Я благаю, а й за тих, що ради їхнього слова ввірують у Мене, щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав. А ту славу, що дав Ти Мені, Я їм передав, щоб єдине були, як єдине і Ми. Я у них, а Ти у Мені, щоб були досконалі в одно, і щоб пізнав світ, що послав Мене Ти, і що їх полюбив Ти, як Мене полюбив. Бажаю Я, Отче, щоб і ті, кого дав Ти Мені, там зо Мною були, де знаходжуся Я, щоб бачили славу Мою, яку дав Ти Мені, бо Ти полюбив Мене перше закладин світу. Отче Праведний! Хоча не пізнав Тебе світ, та пізнав Тебе Я. І пізнали вони, що послав Мене Ти. Я ж Ім'я Твоє їм об'явив й об'являтиму, щоб любов, що Ти нею Мене полюбив, була в них, а Я в них!" (Ів.1717-26)

Уявіть Отця, Сина і Святого Духа до того моменту, як вони створили ангелів і людську расу. Внаслідок Своєї природи, сутності і характеру, Вони мають абсолютну єдність. Отець, Син і Святий Дух мають досконалий план єдності у створенні людської раси і для виявлення Божого характеру в ангельському конфлікті.

Не було жодного моменту відсутності досконалої єдності у Них. Деякі можуть сказати: чи є Дух Святий особистістю, що погоджується, не маючи власних думок? Чи є Ісус Христос особистістю, що погоджується, не думаючи самостійно? Ні. Він був Творцем всесвіту і тримає все словом Своєї сили (Євр.0103). Ні. Абсолютно точно, Вони індивідуальні особистості, що думають правильно, тому що Вони праведні. Їх план досконалий, тому що Вони досконалі. Вони зробили добрі рішення, тому що вони добрі. І ніколи, жодним чином Вони не підносили Себе один над одним. Єдність Отця, єдність Сина і єдність Духа.

Отець послав Сина, тому що Він полюбив світ. Син прийшов, тому що Він мав таку ж любов. Дух Святий виявив це, тому що Він має таку ж любов. Це називається єдність любові.

Син приніс Себе в жертву зі Своєї власної волі (Ів.1017), тому що Він забажав віддати Себе за інших, покласти Своє життя. Отець віддав Його з таким самим бажанням. Святий Дух спонукає нас робити те саме. Єдність – це найвеличніший феномен у всесвіті. Не поверхнева єдність, але єдність Святим Духом.

Боже слово в Посланні до Ефесян 0403 говорить: "пильнуючи зберігати єдність в союзі миру". Якщо ви віруєте у Христа, і я вірую у Христа, то у нас є здатність мати таку ж єдність, яка притаманна Їм. В цьому сенс молитви нашого Первосвященика Ісуса Христа в 17-му розділі Євангелії від Івана. Практично Він говорить: "Я молюся, не тільки за вас, але і за тих, хто повірить в Моє слово в майбутньому, щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав. Я у них, а Ти у Мені, щоб були досконалі в одно, і щоб пізнав світ, що послав Мене Ти, і що їх полюбив Ти, як Мене полюбив". Ось вона, єдність.

Єдність ніколи не розділяє, так як Христос не може поділитись (1Кор.0113). Єдність ніколи не критикує. Піти і зустрітись з ким небудь наодинці і порозумітись – так, але ніколи не критикує. Єдність настільки унікальна, що нам сказано, що церква Ісуса Христа може бути настільки досконало єдиною, як єдині Отець, Син і Святий Дух.

"Доповніть радість мою: щоб думали ви одне й те, щоб мали ту саму любов, одну згоду й один розум." (Флп.0202)

Майте ті самі думки, тобто той самий вміст вашого мислення, що і в інших, той самий вміст Божого Слова. Майте ту ж любов, єдність і однодумність. В Посланні до Филип’ян 0202 перераховуються сфери для єдності. І Павло говорить - доповніть мою радість.

"Тож благаю вас, браття, Ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб ви всі говорили те саме, і щоб не було поміж вами поділення, але щоб були ви поєднані в однім розумінні та думці одній!" (1Кор.0110)

В великій картині єдності Син жодного разу не зробив такого, що Отець не сказав Йому зробити. Жодного разу Святий Дух не зробив чогось для власного прославлення. Святий Дух прославляє Сина (Ів.1614). Син прославляє Отця. Так діє єдність. Ніякого змагання, але абсолютна єдність і єднання. Як ви думаєте, чому існують проблеми в подружньому житті, адже Христос у чоловікові, Христос у жінці і Христос з дітьми. Тому, що вони не бережуть того, що мають – єдність духа в союзі миру.

При єдності нам необхідно мати розрізнення. Припустимо, хтось сприяє розвитку змови проти церкви, і сіють розбіжності, брешуть, говорять такі речі, які не слід ніколи говорити, і так і не приймають правильне положення. Проходять роки і вони хочуть повернутись до церкви, хоча не визнають власних неправильних дій. Їм необхідно визнати, якщо вони діяли неправильно. Це необхідно для того, щоб ми могли мати єдність. Вони можуть повернутись, але їм необхідно визнати – я був не правий. Чому? Тому що, коли відбувались ці події, в їх житті з’явилась внутрішня змова.

Група людей, що мають внутрішню змову, мають і єдність для розділення. Що таке внутрішня змова? Вона відбувається тоді, коли ваші емоції контролюють ваше волевиявлення без участі розуму, що роздумує разом з Богом. Це відбувається тоді, коли ваше сумління не орієнтоване на благодать, коли ваше самоуявлення не зайняте Христом. Тому всередині є емоційні проблеми ототожнення, і у людей з’являється внутрішня змова. Можливо, вони розуміються з деякими людьми, але мають внутрішню змову. Вони не мають тієї любові, того ж розуму, однодумності, вони не з’єднані в одному дусі, не мають єдності, яка може прийти тільки через хрест Голгофи: Ісус Христос за наші гріхи дав Самого Себе, щоб від злого сучасного віку нас визволити, за волею Бога й Отця нашого (Гал.0104). Для людей, що розуміють єднання, не може бути більшої радості, ніж при Божественній єдності:

"Оце яке добре та гарне яке, щоб жити братам однокупно! Воно як та добра олива на голову, що спливає на бороду, Ааронову бороду, що спливає на кінці одежі його! Воно як хермонська роса, що спадає на гори Сіону, бо там наказав Господь благословення, повіквічне життя!" (Пс.13301-03)

Коли церква має єдність, Бог наказує їй бути благословенною. Точно так, як Він звелів творінню, зіркам, місяцю і сонцю сяяти, так само Бог звелів тілу – Церкві – бути благословенним. Якщо ви маєте єдність духа в вашому шлюбі, то Бог наказує йому бути благословенним і благословляє ваше життя.

"Вони всі однодушно були на невпинній молитві, із жінками, і з Марією, матір'ю Ісусовою, та з братами Його." (Дії0114)

"Коли ж почався день П'ятдесятниці, всі вони однодушно знаходилися вкупі." (Дії0201)

"А люди, що ввірували, мали серце одне й одну душу, і жаден із них не вважав що з маєтку свого за своє, але в них усе спільним було. І апостоли з великою силою свідчили про воскресення Ісуса Господа, і благодать велика на всіх них була!" (Дії0432-33)

Вони мали цю дивовижну єдність і єднання. Сатана ненавидить, коли ми знаходимось в єдності, як знаходяться в єдності Отець, Син і Святий Дух. Якщо є щось між вами і кимось, зробіть все правильно, збережіть єдність, і Бог благословить ваші взаємини.

"Оцих шість речей, ненавидить Господь, а ці сім, то гидота душі Його." (Пр.0616)

Це перерахування починається зі сварок в 14-му вірші і закінчується сваркою в 19-му. Бог ненавидить усяке слово сварки. Та людина, яка не звільнилась від внутрішньої змови, не може не сіяти сварку. Така людина любить сіяти сварку. Вона любить розділяти людей, говорячи щось іншій людині. Знаєте чому? Така людина має внутрішню змову, змагання по плоті, і слава Богові, що ми не хочемо цього.

"І Він, отож, настановив одних за апостолів, одних за пророків, а тих за благовісників, а тих за пастирів та вчителів,  щоб приготувати святих на діло служби для збудування тіла Христового, аж поки ми всі не досягнемо з'єднання віри й пізнання Сина Божого, Мужа досконалого, у міру зросту Христової повноти." (Еф.0411-13)

Пастор-вчитель даний для того, щоб всі ми стали зрілими, щоб ми виконували діло служіння в зрілості, щоб ми були досконалі в єдності, як і Вони єдині, щоб ми всі прийшли до єдності віри, а це означає, що, коли ми молимось один за одного, у нас є єдність Бога-Отця, Бога-Сина, Бога-Святого Духа, благодать і милість, і любов. В нас є ця єдність в наших молитвах за тих, хто в потребі, в хворобі, за тих, хто потребує відновлення, хто потребує визволення, у нас є єдність віри.

Ви маєте віру завдяки Слову, я маю віру завдяки Слову і ми молимось в цьому дивовижному єднанні. Ми більше не є малолітками, що хитаються й захоплюються від усякого вітру науки за людською оманою та за лукавством до хитрого блуду, щоб були ми правдомовні в любові, і в усьому зростали в Нього, а Він Голова, Христос. А з Нього все тіло, складене й зв'язане всяким допомічним суглобом, у міру чинности кожного окремого члена, чинить зріст тіла на будування самого себе любов'ю (Еф.0414-16).

"І місця дияволові не давайте!" (Еф.0427)

Коли немає єдності, сатана отримує доступ до поділу. Що він робить в першу чергу? Звинувачує, Об’явлення 1210. По-друге, продовжує звинувачувати. По-третє, сіє розбіжності. Далі, він переносить все це з демонами в атмосфері (Еккл.1020) і демони передають повідомлення один одному. Таким чином, він створює єдність в своєму служінні звинувачення. Єдність в розділеннях, єдність в незгодах, в нападках, в розмежуванні. Це означає, що немає ніякого непорозуміння між демонами, і сатана вступає в це дивовижне єднання слова в своєму царстві.

"Його спина канали щитів, поєднання їх крем'яная печать. Одне до одного доходить, а вітер між ними не пройде." (Йов4107-08)

Коли наступив день П’ятидесятниці, то серед тих, хто ввірував, була досконала єдність. Коли їх переслідували, і вони знову були в приміщенні, у них була досконала єдність. Коли наші вчителі об’єднані, коли батьки об’єднані і підтримують школу і нас, і систему управління школою, то ми можемо зробити цю школу найкращою в світі. Все, що нам необхідно зробити, це доповнити радість і мати одні думки, мати ту саму любов, і бути однодушними і однодумними. Нам необхідно бути потішеними і поєднаними в любові для всякого багатства повного розуміння, для пізнання таємниці Бога, і Отця, і Христа (Кол.0202). А це є те, що сатана ненавидить. Він ненавидить єдність.

Бог наказує нам бути благословенними спортивним залом для нашої школи. Він наказує нам бути благословенними цією будівлею. Він наказує нам бути благословенними в 220 країнах. Він наказує нам бути благословенними зціленням тіла, наказує нам бути благословенними в фінансовому плані, і все, що нам необхідно зробити – це берегти єдність духа в союзі миру. Амінь.

"І був зібраний кожен ізраїльтянин до того міста разом, як один чоловік." (Суд.2011)

"Один чоловік із вас сам жене тисячу." (І.Н.2310)

Незадовго до того, як піти на хрест, Син молиться Своєю прекрасною молитвою: Отець, нам необхідно поговорити ось про що, Я збираюсь помолитись про тих, хто повірить через слово. Ти знаєш, які у нас з Тобою взаємини: Ти в Мені і Я в Тобі. Я молюсь, щоб вони були єдині, досконало єдині в нас. Славу, яку Ти дав Мені, Я дав їм, щоб вони були єдине, як Ми єдине. І саме тому, що вони єдине, як Ми єдине, світ пізнає, що Бог послав Мене. Люди такі. Тоді світ пізнає, що так само, як Отець любить Мене, Він любить і їх, тому що у них буде єдність віри, єдність любові.

Всі ми були очищені одним Духом в єдине Тіло Ісуса Христа. Ви посаджені на небесах, і я теж. Ви омиті і очищені, і виправдані, і освячені в ім’я Ісуса Христа (1Кор.0611), і я також. Ви маєте Святого Духа, що живе в вас, і я також. Ви маєте любов Бога в вас, і я також. Ви маєте милість і благодать до вас, так само і я. Ваші гріхи були прощені, і мої також. Сатана не може привести нічого проти вас, він не може зробити цього і по відношенню до інших віруючих. У нас є єдність прощених, єдність крові, яка очищує нас від всякого гріха, єдність очищеного сумління, ми маємо єдність влади, єдність прощення, заступництва, єдність поклоніння. Дивовижна єдність, і єдине, що нам необхідно зробити – не заслужити це, але зберегти!

Спокій в нашому житті

"Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої, бо на Тебе надію вона покладає." (Іс.2603)

Чому Божі люди, коли щось виникає в їхніх серцях, не приносять цю думку в покору Ісусу Христу? Чому Святий Дух не може любити через мене і через вас, і чому Він не зробить так, щоб ми мали повну зрілу єдність? П’ятидесятниця продовжується, коли ми живемо в дії Святого Духа.

Що відбувається в Євангеліє від Матвія 1820, де говориться: "де двоє чи троє зібрані в ім’я Моє, там Я серед них"? Зібрані разом.

"Хто не зо Мною, той супроти Мене; і хто не збирає зо Мною, той розкидає." (Мт.1230)

Потім Він переходить до питання зневаги на Святого Духа, що робили Юдея і весь народ в той час (вірш 31). Він сказав:

"І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого (тобто відкине Його, відкинувши Ісуса Христос), не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім!" (Мт.1232, розширений переклад)

Але що означає богозневага на Сина? Це означає - мати Його ім’я, представляти Його, але бути розділеними. Я представляю Його як посол, ви представляєте Його як посли, і ми розділені. Чи маємо ми різні дари? Так. Чи можуть бути відмінності в тілі? Абсолютна правда. Але відмінності це не незгоди, відмінності були дані нам Богом, щоб збудовувати один одного, мати свою частку. Ісус чудово сказав:

"Отже, кожного, хто Мене визнає перед людьми, того перед Небесним Отцем Моїм визнаю й Я. Хто ж Мене відцурається перед людьми, того й Я відцураюся перед Небесним Отцем Моїм." (Мт.1032-33)

"Переможець зодягнеться в білу одежу, а ймення його Я не змию із книги життя, і ймення його визнаю перед Отцем Своїм і перед Його Анголами." (Об.0305)

Чудовий уривок! Визнання Христа приводить до того, що Христос в точності показує нам природу Бога, ми відкриваємо це іншим, при цьому ми сповнені не замішанням, але єдністю, і ми виявляємо природу Бога життям Бога, завдяки благословінням Бога, через благодать Бога і любов Бога, щоб збудовувати один одного через Бога. Син говорить про мене перед Отцем, тому що я визнавав Його перед людьми. Він одягне нас в білих одяг, тобто ми будемо правити. Білий одяг має особливе сяяння над прославленим тілом. І все тому, що ми визнаємо Його природу перед людьми, ми визнаємо Його слово перед людьми, і ми виявляємо Його серце перед людьми.

Я не хочу, щоб якась незначна деталь вставала між мною і кимось. Я хочу зберігати єдність духу в союзі миру. Якщо я комусь не подобаюсь, все в порядку. Якщо зі мною не погоджуються, все в порядку. Послухайте, якщо Боже Слово говорить, що Бог наказав благословіння і життя, стійте в однім дусі, борючись однодушно за віру євангельську (Флп.0127).

"А Сам Бог миру нехай освятить вас цілком досконало, а непорушений дух ваш, і душа, і тіло нехай непорочно збережені будуть на прихід Господа нашого Ісуса Христа!" (1Сол.0523)

Ось де знаходиться єдність. Наш дух освячений, тоді наша душа і тіло стають одне. Ісус Христос контролює нас, любить, говорить через нас, і ми стаємо одне, як і Вони одне. Коли наш дух, душа і тіло освячені Божим Словом, то ми одне, як і Вони одне. Кожний віруючий, що любить Господа Ісуса Христа, любить і єдність. Ми любимо єдність. Я не маю на увазі компроміси.

"Будьте до мене подібні, браття, і дивіться на тих, хто поводиться так, як маєте ви за взір нас. Багато бо хто, що про них я вам часто казав, а тепер говорю навіть плачучи, поводяться, як вороги хреста Христового. Їхній кінець то загибіль, шлунок їхній бог, а слава в їхньому соромі. Вони думають тільки про земне!" (Флп.0317-19)

Кожного разу, коли віруючий у Христа не перебуває в єдності, то він стає ворогом хреста. Коли я беру свій хрест, то я помер і похований, а Христос живий. Коли ви берете хрест, то ви померли, ви поховані, а Христос живий. Весь секрет полягає в тому, щоб брати свій хрест щодня (Лк.0923). Коли ми беремо наш хрест, ми зберігаємо єдність духа в союзі миру, але коли хтось не бере свій хрест, то його плоть жива. Ми продовжуємо любити його, але не можемо бути в єдності з ним. Через досконалу єдність, подібну єдності Отця, Сина і Святого Духа, відбувається дивовижне єднання. І тоді єдине, що ми хочемо зробити – збудовувати і подавати благодать, щоб Святий Дух міг прославити Ісуса Христа в таких взаєминах (Еф.0429).

Якщо ми принесемо єднання Христа в серця один одного сьогодні, то побачимо найчудовіші благословіння, які ми могли б не мати. Єдність. Я роблю все, що я знаю, для того, щоб бути одне з кожним без компромісу. Я люблю вас, і ви любите мене, я молюсь за вас, і ви молитесь за мене. Ми віримо в єдність. Не робіть нічого, щоб отримати єдність, але зберігайте її, перебуваючи у Христі, а Його Слово в вас.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.