Божі обітниці: ваше забезпечення. Карл Генрі Стівенс

Якби хтось запитав мене: "Звідки ти знаєш, що Боже Слово є Божим Словом?", я б відповів: "Тому що я точно знаю, що це не людське слово". Воно не може бути словом людини. Боже Слово є незаперечним забезпеченням для духовної війни, оскільки воно виявляє приголомшуючу владу Бога.

Зміст

  1. Вищість Божого Слова
  2. Беручи обітниці, входимо у відпочинок
  3. Оснащені протистояти труднощам: від забезпечення до вирішення
  4. Висновок

Чи можете ви уявити будь-яку країну, яка йде на війну без належної артилерії? Так багато християн роблять саме це щодня. Вони намагаються протистояти світовій системі силою своєї плоті за допомогою плотської зброї (2Кор.1004). Такий вид війни часто призводить до емоційних реакцій, щоб виправдати плоть.

Дяка Богові, що Він дав нам Свої обітниці у Слові як забезпечення для перемоги. Нам не потрібно жити в грі звинувачень під політикою зла. Ми можемо взяти духовну зброю та творчо посвятити інших в уряд Божої благодаті.

У цьому буклеті ми побачимо, що Божі обітниці забезпечують нас усім необхідним, щоб бути досконалими, цілком обладнаними всередині. Коли Слово і Дух навчають нас, ми розвиваємо нові процеси мислення, стаючи живими посланнями, які "всі люди знають і читають", які виявляють Боже життя, куди б ми не йшли (2Кор.0302).

Вищість Божого Слова

"Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності." (2Тим.0316)

Все Писання — у повному обсязі — дано через натхнення від Бога; це є основою його авторитету. Це не слова людини. Боже Слово є корисним, практичним і продуктивним. Це шлях послуху, шлях спілкування, шлях перемоги, шлях винагороди, шлях плідності. Слово є корисним для доктрини, яка є дорогою правди. Коли ми йдемо шляхом правди, ми думаємо з Богом. Крім того, Слово також є корисним для докору, виправлення та навчання, допомагаючи нам протистояти злим нападам, які постають проти нас.

"Виховання (навчання)" Слова говорить про постійне просування вперед з Божественним висвітленням, Божественним керівництвом, Божественним звільненням, Божественним натхненням, Божественним авторитетом і Божественними ресурсами. Крім того, ми можемо мати в собі плід Святого Духа.

Як Бог підтримує Свою владу

Щоб мати можливість похвалитися таким авторитетом, Боже Слово повинно мати певні якості. Перша якість - це його величність. Біблія є найвеличнішою книгою, яка колись була написана, перевершуючи всі книги, відомі людині. Вона також трансцендентна, що означає, що вона вища над усе, виводячи нас на рівень розуміння, який не може зрозуміти жоден природний розум. Крім того, вона актуальна, доречна.

Немає жодної книги, настільки доречної до кожного аспекту життя, як Біблія. Вона доречна до спасіння; без неї ми б ніколи не знали, як бути спасенними. Вона доречна до нашої вічної безпеки; без неї ми не знали б, як бути безпечними у Христі. Вона доречна до Схоплення; інакше ми б не знали, що одного разу зустрінемося з Ним в повітрі. Вона доречна до прощення; без настанов Слова ми б не знали, що ми прощені (та, більше того, що на нашому рахунку більше немає жодних гріхів). Завдяки доречному та трансцендентному авторитету Божого Слова ми можемо мати гарні шлюби, міцні сім’ї, правильну дружбу, здорове церковне життя та справжнє бачення. Так, Біблія надзвичайно актуальна, як не може бути жодна інша книга.

Після доречності, Боже Слово є постійним. "Навіки, о Господи, слово Твоє в небесах пробуває" (Пс.11989). Жодна інша книга не була настільки історично точною, особливо, що стосується Ізраїлю. Крім того, Слово є повчальним — призначеним навчити людей Божественної етики щодо кожного аспекту життя.

Боже Слово є пророчо вірним. Воно досконале у своєму пророцтві. Біблія точно передбачила появу, на приклад, автомобілів (Наум0205) і підводних човнів (Амос0903). Багато старозавітних пророцтв сповнилися протягом двадцяти чотирьох годин, що передували хресту. З людської точки зору коментатори Біблії кажуть нам, що ймовірність того, що одна людина сповнить усі ці пророцтва, дорівнює одному до 35 трильйонів.

Біблія це "слово пророче певніше" (2Пт.0119) за будь-яке інше, дане людству в історії. Це дивовижний прояв правди. Органічна єдність Біблії незаперечна. Троє самопроголошених невіруючих, які працювали у великому видавництві, редагували книгу, яка описувала математичні ймовірності та Біблію. Рукопис був настільки ретельно задокументований і добре організований геніальним Божим чоловіком, що ці люди не змогли ані спростувати, ані відкинути матеріал, який вони редагували. У результаті вони були славно спасенні.

Боже Слово також прекрасне за структурою. Старий Заповіт описує підготовку до приходу Ісуса під час Першого приходу. Євангелії описують Його виявлення, докладно описуючи життя Ісуса як "Еммануїла", тобто Бога з нами. Потім послання дають пояснення того, що означає Його життя в нас, і Святий Дух навчає нас розуму Христа. Нарешті, книга Об’явлення розповідає про велике завершення Божого плану.

Коли ми думаємо про цю незаперечну Книгу, ми розуміємо, що це дорогоцінна річ, яку потрібно ховати в наших серцях. Чи люди написали цю книгу? Так, побожні люди давнини дійсно писали Біблію, але вони писали лише те, що Бог дав їм написати. Натхненний Святим Духом, автор Псалма 1907 каже, що Боже Слово досконале. Протягом 1400 років сорок чоловіків, які навряд чи знали один одного, написали слова, які містяться в нашій Біблії. Хоча Біблія написана людьми, вона досконала у своїй органічній єдності. Божий Дух зробив її такою.

Беручи обітниці, входимо у відпочинок

"Отже, біймося, коли зостається обітниця входу до Його відпочинку, щоб не виявилось, що хтось із вас опізнився. Бо Євангелія була звіщена нам, як і тим. Але не принесло пожитку їм слово почуте, бо воно не злучилося з вірою слухачів. Бо до Його відпочинку входимо ми, що ввірували, як Він провістив: Я присяг був у гніві Своїм, що до місця Мого відпочинку не ввійдуть вони, хоч діла Його були вчинені від закладин світу." (Євр.0401-03)

Кожна людина, яка позитивно ставиться до Божого Слова, навчається Божим Духом. Важливо, щоб коли ми приймаємо Слово, ми дозволяли йому перенестись у п’ять частин нашої душі. Інакше воно ніколи не стане засобом самоврядування за провидінням Божої волі. Загальна мета Писання полягає в тому, щоб навчити нас, як керуватись Святим Духом зсередини, щоб зовнішні труднощі не викликали у нас стрес. У міру того, як ми досягаємо зрілості в нашому ходінні з Богом, Слово щодня дає нам поради та надає дивовижні забезпечення в кожній деталі життя, контролюючи наші емоції, нашу волю, наше сумління, кожну частину нашої душі.

Ми маємо вічну долю, вічну частку з Христом назавжди. Коли ми чуємо Боже Слово, ми маємо прийняти рішення слухати так, як Бог каже нам слухати — у покірності (Пс.2509; Як.0121) і в смиренні (Пс.3403), змішуючи віру з тим, що чуємо. Змішування віри з тим, що ми чуємо, є частиною процесу, який приносить відпочинок віри. Але є ще щось.

У Псалмі 1845 сказано, що Божі люди слухаються, як тільки почують. Щоразу, коли я чую або читаю Боже Слово, я стикаюся з Божественним викликом з Божественної точки зору. У ту хвилину, як я його сприймаю, я повинен прийняти рішення прийняти його і підкоритися; це моя частина. Якщо я цього не зроблю, мій несвідомий і підсвідомий розум піднімуть рани та синці, які я сховав в Адамі, так що моя центральна нервова система відчуває стрес, коли приходять негаразди.

Негаразди пов’язані з обставинами, які я не можу контролювати. Проте я можу контролювати стрес, який є внутрішньою реакцією на зовнішні несприятливі обставини. Внутрішній стрес виникає через рішення не входити у відпочинок віри.

Ключем до входження у відпочинок віри є те, що ми просто проголошуємо обітниці. Багато людей не мають відпочинку віри, тому що вони не мають обітниці, в якій можна відпочити. Тому нам потрібно навчитися приймати від Бога, навчившись думати разом з Богом.

Розвиток належних навичок мислення

Бог бажає розвинути в розумі християн навички правильного мислення. Проникливість — це вміння або здатність думати в благодаті. Іншою навичкою є здатність бути мотивованими любов’ю, коли ми відпочиваємо в вірі. Далі — здатність мати відношення милості, яка радіє проти осуду (Як.0213). Тоді ми вчимося пробачати, як Бог простив, в силі Святого Духа. Інше вміння полягає в тому, щоб дарувати суб’єктивну любов тим, хто її не заслуговує, любов’ю Бога, яка проливається в серці Святим Духом.

Нарешті, Бог бажає розвинути в нас навички, які підсумовують усі інші. Мати мудрість згори для застосування інших навичок під провадженням Святого Духа та згодою людського духа. Це означає, що ми дивимося на все з точки зору благодаті в засвоєнні правди та циркуляції Божественної реальності, тому що ми "з’їли" Слово — ми розжовували Божі думки (Євр.0514).

Слово і Дух: наші необхідні забезпечення

На додаток до цих навичок мислення, ми маємо два забезпечення від Бога, які неможливо описати і які абсолютно необхідні для процвітання віруючого. По-перше, це наповнення Святим Духом. Коли людина сповнена Святим Духом, це вже не та сама людина.

Щоранку, перш ніж зайнятися чимось іншим, я йду до Бога наодинці в молитві. Я переконуюся, що сповідаюся актуально, не живу в жодному відомому гріху, і прошу Його наповнити мене Своїм Святим Духом. Якби я знехтував наповненням, я не мав би Божественної сили ходити в Дусі, Який утримує мене від пожадливості тіла (Гал.0516). Тоді я разом із дружиною молюся за членів сім’ї, за християн тут і за кордоном, за місцевих пасторів і лідерів різних конфесій, за потреби служіння, за наш уряд і за неспасенних.

Далі, після наповнення Святим Духом, іншим дивовижним Божим забезпеченням є Боже Слово, яке було дано нам безпосередньо Ним. Коли Слово рясно пробуває в нас (Кол.0316), постійний вхід цього Слова приносить Царство світла — Боже Царство, що діє в нас.

Абсолютно необхідно, щоб віруючий був сповнений Духом і Словом. Повної щирості й абсолютного бажання недостатньо. Якщо він нехтує будь-яким із Божих забезпечень, християнин не може жити духовним життям.

Оснащені протистояти труднощам: від забезпечення до вирішення

Біблія така цілісна; її книги так досконало співвідносяться. У будь-якій ситуації я можу застосувати її заповіді, коли вони супроводжуються силою Святого Духа. Завдяки цим двом забезпеченням ми можемо увійти до великих вирішень Божого Царства.

Перше вирішення — це Боже забезпечення для відновлення, відскоку. Якщо ми зазнаємо жахливої невдачі, ми можемо миттєво відновитися: ми встаємо і йдемо далі, оскільки приймаємо Божественну достатність, продовжуючи жити в Божій природі, незважаючи на невдачу.

Ще одне вирішення від Царства – заявляти обітниці зі Слова. Що б я не робив, я можу проголошувати Послання до Филип’ян 0419: "А мій Бог нехай виповнить вашу всяку потребу за Своїм багатством у Славі, у Христі Ісусі". Багато хто цитує цей вірш невимушено, без динаміки сили Слова і Духа, що діють у людській душі. Але коли ми стверджуємо обітниці в силі Святого Духа, ми входимо до шести навичок Божественного мислення.

Так багато людей засмучуються через дрібниці або великі речі в житті, тому що вони залишають обітниці Бога непроголошеними. З цієї причини християнське життя не має для них жодної цінності, практично кажучи. Але Перша книга Царів 0856 говорить, що жодне слово Його обітниці не було не виконане; жодна з Його обітниць не впаде на землю (1Сам.0319). Усі Божі обітниці: "в Ньому Так, і в Ньому Амінь" (2Кор.0120).

Християни, які не беруть обітниць Бога, не можуть увійти у відпочинок віри. Натомість вони впадають у стрес, який може виникнути лише через нашу внутрішню реакцію на зовнішні несприятливі обставини. Пам’ятайте, нещастя поза нашим контролем. З іншого боку, стрес пов’язаний з нашими рішеннями, і ті, хто зізнаються в стресі, насправді кажуть, що в душі вони не праві. Людина може протистояти всім лихам, які приходять проти неї, якщо вона зустріне їх псалмами, гімнами та духовними піснями, вдячно співаючи у своєму серці (Кол.0316). Якщо ми так реагуємо на труднощі, Бог ділиться з нами Своєю радістю. Існує святкування Божого Слова, і ми не "напружені" обставинами.

Негаразди неконтрольовані, але стрес необов’язковий. Нам не потрібно відчувати стрес. Отже, коли приходить біда, ми можемо вибрати стрес або ми можемо вибрати наповнення Святим Духом і Божим Словом. Якщо ми обираємо Боже забезпечення, ми можемо увійти в Божественний процес мислення та почати отримувати Божественні вирішення.

Бог забезпечує те, що нам потрібно, через цілісність і правдивість Своїх обітниць. Важливо, щоб ми брали Божі обітниці, особисто застосовуючи їх, а не просто залишали їх на сторінках Біблії (Євр.0401). Просте читання Божого Слова не допоможе, якщо ми залишаємо позаду прочитане. Розділ і вірш не принесуть нам користі, якщо ми справді не візьмемо обітниці і не матимемо потужних Божих забезпечень, які діють у нашому житті.

Прославляйте Бога, даючи благодать на благодать

Ще одне гарне рішення приходить, коли ми беремо обітниці, і вони розміщені в категоріальному порядку для Божественного життя в п’яти частинах людської душі: розумі, емоціях, волі, сумлінні та самосвідомості. Цим забезпеченням є здатність давати благодать на благодать (Ів.0116). Ми отримали стільки благодаті від Бога, тепер ми можемо дати благодать тим, хто її потребує. Ми можемо давати благодать на благодать, тому що Бог дав нам цю можливість через Христа, що живе в нас.

Сатана має спеціалізованих демонів, які пропагандують лихослів’я, злобу та плітки. Наші природні процеси мислення недостатні, щоб справлятися з цими нападами в світлі. Коли ми дозволяємо цим демонам впливати на нас, замість того, щоб брати обітниці, ми не даємо минулому померти. Але замість того, щоб реагувати та пліткувати, ми можемо ввійти в це вирішення "благодать на благодать". З Божественним мисленням ми можемо дарувати благодать на благодать.

Багато шлюбів пересвідчують серйозні проблеми. Але якби ці самі люди повірили й взяли Божі обітниці, вони могли б отримати щось від Бога і прославити Ісуса Христа, даючи благодать там, де вона незаслужена.

Одна справа, коли дружина виявляє милосердя, а це означає, що вона не говорить своєму чоловікові те, що він заслуговує, щоб йому сказати. Але надання благодаті означає, що вона виходить за межі милосердя, щоб дати йому те, на що він не заслуговує. І через відскок (відновлення) чоловік має вільно давати благодать своїй дружині, без питань, без застережень і без вагань. Коли пара розуміє, як це працює, тоді шлюб має рішення, які виходять за рамки будь-якої людської волі. Ми маємо благодать на благодать з мудрістю згори (Як.0317).

Самооцінка нового творіння

Інше рішення, яке є нашим, коли ми застосовуємо обітниці, — це здатність переходити від віри до віри. Ми віримо в найкраще про людей і Божий план, незалежно від того, яке згубне випробування може статися в нашому житті. Коли ми довіряємо Богові у випробуванні, ми догоджаємо Йому своєю вірою, яка суперечить видимому, оскільки Він робить так, що усе разом співпрацює на добре.

Бог також дав нам забезпечення через Своє Божественне вирішення абсолютної радості. Ми маємо можливість ділитися радістю Святого Духа і Божого Слова, які рясно пробувають в нас. Часто люди кажуть, що радість у Господі є їхньою силою, цитуючи Книгу Неемії 0810 та Євангеліє від Івана 1511, але ці вірші говорять про те, що Бог ділиться Своєю абсолютною радістю всередині віруючого, незалежно від того, які труднощі відбуваються зовні. Господь ділиться Своєю радістю з нами, даруючи нам Себе.

Бог дуже чітко говорить в Першому посланні Петра 0507, що якщо ми покладемо наші турботи на Нього, ми пересвідчимо Його турботу про нас. Якщо ми довіряємо Йому всім своїм серцем і не покладаємося на власне розуміння, Він досконало вестиме нас зі Своїм Божественним розумінням. Ми повинні розуміти, що Бог дав нам ці абсолютні принципи Божественного забезпечення, і їх можна застосовувати в будь-якій сфері життя.

Коли ми починаємо приймати правильні рішення, дозволяючи Слову і Божій любові через Святого Духа увійти і наповнити наші душі, ми можемо мати самооцінку "нового творіння". Ми побачимо, що все старе минуло. Всередині ми можемо бути керовані Богом і бути вільними від стресу, тому що ми постійно відновлюємося Словом.

Жодна біда, жодна особа, місце чи річ не можуть вплинути на нашу радість у Ньому. Ми маємо пораду зі Слова, і нам не потрібно покладатися на людей, хоча ми усвідомлюємо важливість бути пов’язаними з кожним членом Тіла Христового. Ми не покидаємо нашого зібрання (Євр.1025), тому що саме там Бог дає дорогоцінні обітниці. Замість того, щоб покладатися на слабу плоть (Єр.1705), ми приймаємо кожну Божу обітницю як наше забезпечення.

Висновок

Стрес суперечить життю християнина і руйнує його здатність застосовувати Божественну правду та жити духовно. Розуміючи це, ми повинні усвідомити нашу потребу взяти дивовижний щит віри, який гасить вогняні стріли диявола, коли ми одягаємо всю Божу зброю (Еф.0611).

Щоб виникла віра, ми повинні почути Боже Слово, коли ми переносимо все, що знаємо, в досвід з Ісусом Христом. Відпочинок віри починається зі слухання Божого Слова та наповнення Його Духом. Потім приходить побожне задоволення, і ми починаємо жити побожне життя, помстившись непослуху послухом, мить за миттю.

Коли ми діємо в Божих рішеннях, ми здатні відновлюватися, стверджувати Божі обітниці та переходити від віри до віри, віддаючи благодать за благодать, з абсолютною радістю. Це життя, яке сатана не може зупинити або змінити через незмінні забезпечення всередині.

Коли ми розвиваємось у своєму священстві, Бог допомагає нам встояти. Ми знаємо зі сміливістю та впевненістю, хто ми є і чому ми тут, і живемо в забезпеченні Його обітниць.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.