Божий шепіт. Карл Генрі Стівенс

Мати можливість чути Божий шепіт означає настільки наповнитися Його природою, що навіть Його шепіт можна зрозуміти. Подумайте над цим. Коли ви востаннє чули, як Бог вам шепоче?

Зміст

  1. Серце, що чує
  2. Мир, вищий за розуміння
  3. Будьте спокійні та знайте
  4. Висновок

Уявіть разом зі мною пару в переповненій кімнаті, і чоловік нахиляється до своєї дружини, щоб прошепотіти їй на вухо: "Я люблю тебе всім своїм серцем". Це те, що він міг би легко сказати вголос. Але він хотів, щоб це було лише для неї, тому прошепотів їй на вухо.

Бог часто робить те саме зі Своїми людьми. Є речі, які Він хоче тихо донести до нашого серця. Він бажає мати нашу увагу та зосередженість. Незалежно від того, через що ми проходимо, Бог має для нас своєчасне слово.

Як покаже цей буклет, речі, сповіщені в тиші та спокої, є такими цінними. Бог прагне наблизити нас до Себе, щоб серед реву світу можна було почути Його шепіт: "Будь спокійним та знай, що Бог Я".

Серце, що чує

"Слухай, небо, а я говоритиму, і хай почує земля мову уст моїх! Нехай ллється наука моя, мов той дощ, хай тече, як роса, моя мова, як краплі дощу на траву, та як злива на зелень. Як буду я кликати Ймення Господнє, то славу віддайте ви нашому Богові! Він Скеля, а діло Його досконале, всі бо дороги Його справедливі, Бог вірний, і кривди немає в Ньому, справедливий і праведний Він." (Втор.3201-04)

В цьому уривку слово "наука" стосується інструкції, навчання думати з Богом категоріально та точно. З єврейського тексту першого вірша чітко видно, що Бог говорить: "Слухай - зверни увагу - і Я буду говорити тихо". Ключове тут - чути, як Бог шепоче. Бог шепоче, щоб ми наблизились до Нього і слухали і чути дорогоцінні думки Його серця.

У цих віршах Бог згадує, що Він використовує Свій шепіт, щоб привернути нашу увагу до Нього. Якщо ви мені прошепочете, я, очевидно, муситиму підійти ближче до вас, щоб почути, що ви говорите. Бог шепоче, наближаючи нас до Нього та до значення думок у Його серці. У 32-му розділі Книги Повторення Закону Бог не кричить. Він не підвищує Свого голосу. Він навіть не говорить звичним тоном голосу. Він шепоче.

Мати можливість чути шепіт Бога означає настільки наповнитися Його природою, що навіть Його шепіт можна зрозуміти. Подумайте над цим. Коли ви востаннє чули, як Бог вам шепоче? Коли ви востаннє чули тихий, лагідний, нечутний голос Бога, який вражав ваш дух дорогоцінними думками Його серцебиття?

Сповнений Його Духом

Я чую Божий шепіт, коли я сповнений Божим Духом, ходжу в Його любові і маю розум Ісуса Христа. Моя стара гріховна природа, практично кажучи, співрозп'ята з Христом. Я можу мати найінтимніші взаємини з Ним - такі, в яких я чую Його шепіт.

У цих взаєминах я можу говорити з Богом. Немає ніякого відволікання. Нічого не повстає між нами. Скільки разів ви говорив самі собі: "Найкраще, що я знаю, Бог сказав мені це". Я не кажу про те, щоб почути чутний голос. Але Ісус таки сказав: "Мого голосу слухають вівці Мої … і за Мною слідком вони йдуть" (Ів.1027).

Сьогодні існує таке непорозуміння щодо того, як чути Божий голос. Знову ж таки, я не кажу, що ми чуємо Його чутний голос. Однак Святий Дух передає думки Бога, Який є невидимим. Божество говорить з неба і спілкується пошепки. Ці думки приходять через Його Слово і через натхнення Словом, у людський дух. Це те, як Бог шепоче.

Одне бачення, один голос

"Вони всі однодушно були на невпинній молитві, із жінками, і з Марією, матір'ю Ісусовою, та з братами Його. Тими ж днями Петро став посеред братів а народу було поіменно до ста двадцяти та й промовив." (Дії0114-15)

Петро та всі учні встали, але Петро говорив за них всіх. Вони всі стояли, але Петро говорив. Вони були однодумні. Це відбувається сьогодні. Ми бачимо це в нашій церкві, оскільки ми розділяємо таку єдність, що приносить плоди по усьому нашому місті та по усьому світі. Ми бачимо своїми очима суть бачення, яке Бог дав нам майже п'ятдесят років тому.

Протягом багатьох років Бог давав нам певні бачення щодо майбутнього нашого служіння, бачення, якими я ділився з членами нашої церкви. Він підтвердив ці бачення, давши їх іншим. Ось чому у нас було так багато єдності серед стількох співробітників. Як палкі віруючі, які засвоїли Боже Слово так само, як і я, ці бачення також стали їхніми. Все це зроблене в аспекті єдності спільного тіла.

Бог зробив можливим для віруючих стати одним тілом - спільним організмом, з'єднаним в любові (Кол.0202,19). Коли ми зосереджені на Христі і керуємось Його заповідями, ми матимемо те саме бачення, тому що чули той самий голос.

Мир, вищий за розуміння

Бог спілкується з християнами пошепки, незалежно від рівня їх віри або стадії зростання. Він зворушений нашою вірністю слухатись і приймати від Нього, слухаючи Його Слово. Тож, Він шепоче і відкриває нам Своє серце.

Ви сьогодні чули від Бога? Якщо ви ходили на Біблійні заняття або слухали послання з Божого Слова, ви чули від Бога. Ви чуєте від Бога через свого пастора та через інших учителів. Ви можете почути від Бога через власні вертикальні взаємини з Ним. Ви чуєте від Бога через побожних друзів, коли спілкуєтесь у Дусі. І ви можете почути від Бога посеред різних обставин. Ви можете почути від Бога, коли у вашому серці мир - там, де колись взагалі не було миру.

Зараз хлопець, який перебуває у в’язниці, трансформований через Божий шепіт. Справжня і побожна скорбота змусила його покаятися і оновила розум цієї людини та її відданість Богові. Він чув, як Бог шепоче йому посеред балачок в'язнів, посеред проекцій із пекла. У жахливій ситуації він спілкується з Богом і відкриває відпочинок віри, незважаючи на бурю.

Божий шепіт зберігає нас мирними. Він заспокоює наші душі. Він забезпечує нас відповідною мовою спілкування. Сльози - інша мова, якою користується Бог. Вони висловлюють більше, ніж можуть сказати слова, коли вони пролиті у співчутті Божественної любові.

Долаючи згірченісь

Одного разу я їхав один, думаючи про проблему, коли Бог звернувся до мого серця. "Ти Мене любиш?" - Він прошепотів. "Так", - сказав я. Миттєво я був зламаний Його лагідність. Він спонукав мене дивитись на Нього, а не на проблему. Я з’їхав з дороги, і Бог надихнув мене написати цю пісню:

Я шукав у своєму серці;

Я знайшов Христа, гріх мав піти.

Бог дав мені абсолютно новий початок!

Я славив Господа, я славлю Його зараз.

Його Святий Дух навчить мене, як,

І сьогодні вночі мої коліна смиренно схиляться.

Я люблю Тебе, Ісусе,

Так, я люблю Тебе, Ісусе.

Я люблю Тебе всім своїм серцем.

Я буду поклонятися, я буду співати,

Душі до Христа я приведу

До вівтаря, де Ти виконаєш Свою частину.

Так часто християни реагують негативно на того, хто їх образив. Це сталося з моїм добрим другом. Хтось сказав щось жахливе, що змусило його відреагувати гнівом. Він прийшов до мене за порадою, тому що не зміг позбутися згірченості, яку відчував, і це впливало на його ходіння з Богом.

Разом ми розглядали, як сатана кидає так багато всього в Божих людей лише для того, щоб позбавити нас нашої радості. Ми не можемо змінити людей і не можемо змінити жодної речі щодо минулого, але коли Христос є головним питанням, ніщо інше не має значення. У нас є Бог, Який любить нас, Який ніколи не змінюється, Який пообіцяв, що Він ніколи не залишить нас і не покине нас.

Ми не можемо мати спільності зі згірченістю. І згідно з Посланням Якова 0120, гнів людини заважає формуванню Божої праведності в нашому житті. Але коли ми поміщаємо Господа перед собою, дивлячись на Нього і люблячи Його всім своїм серцем, згірченість зникне.

Той чоловік плакав, тому що почувався так жахливо через реагування. Божий шепіт повністю вивів його зі згірченості. Наступного тижня, виконуючи доручення, він побачив людину, яка його образила. У нього на очах проступили сльози, і він посміхнувся і привітався. Неважливо, відповів інший чоловік чи ні. Згірченість зникла.

Будьте спокійні та знайте

Бували часи, коли ми з дружиною плакали, коли вона переживала болісні періоди зі своєю фізичною слабкістю. Вона завжди перетерплює і говорить: "Я цілком довіряю Богові. Його спокій та впевненість будуть моєю силою". У розпал тих часів Бог шепоче нам: "Вгамуйтесь (будьте спокійними) та знайте, що Бог Я".

Жахливі почуття страху іноді виникають в наших емоціях, особливо коли хтось із наших близьких помирає. Звичайно, ми знаємо, що вони пішли додому, щоб бути з Господом. Але спочатку ми почуваємось дуже переляканими. Я пересвідчив це, втративши свою першу дружину, свою маму, свого тата та багатьох друзів і близьких. Проте ми проходимо через це і отримуємо Його мир. Завжди трапляється одна річ - що Бог проходить і шепоче: "Будь спокійним. Будь спокійним. Я Бог"

Деякі батьки переживають великі випробування зі своїми дітьми. Я справді молюсь за ці сім'ї. Вони вірні сім’ї. Одна з матерів підійшла до мене і сказала: "Все, що я чула від Бога, це: "Сила вам буде в утишенні та сподіванні" (Іс.3015) і "Вгамуйтесь та знайте, що Бог Я" (Пс.4611). Я навчила свого хлопця правильно, і я вірю, що він повернеться".

"Бо я думаю, що страждання теперішнього часу нічого не варті супроти тієї слави, що має з'явитися в нас." (Рим.0818)

Дуже незвично бути спокійним, коли справи важкі. Є біль. Твоє тіло цілком болить, і біль не зникає. Здається, Бога там немає, але Він є - і у Нього є план. Це досконалий план. Він всередині тебе. І за кожну хвилину болю, через яку ти проходиш як віруючий, Він винагородить тебе благословенням у вічності (Євр.0610).

Сліпі і глухі отримують благодать і забезпечення для свого стану тут на землі. Бог буде справедливим, і врешті-решт вони будуть винагородженні мірою благодаті протягом усієї вічності за те, як вони стикалися з перешкодами та були переможцями у цьому житті.

Від невдачі до спілкування

"За тих днів й того часу говорить Господь будуть шукати провину Ізраїлеву, та не буде її, і прогріхи Юди, одначе не знайдені будуть вони, бо пробачу тому, кого Я позоставлю!" (Єр.5020)

"Не видно страждання між Яковом, і не запримітно нещастя в Ізраїлі, з ним Господь, його Бог, а між ним голосний крик на славу Царя!" (Чис.2321)

Бог повідомляє нам стільки доктрин зі Свого Слова. Одна дорогоцінна доктрина наступна: невдача ніколи не є остаточною з Господом. Немає живої людини, яка б ніколи не пересвідчила невдачі перед святим Богом. Можливо, для когось із вас минуло багато часу від того, але свого часу ви відчули гірку невдачу. Іноді ця невдача просто не зникала. Ви відскакували, але тоді невдача одразу поверталась. Тим не менше, коли ви постійно вставали і продовжували йти з Богом, ви бачили, як невдачі починають зменшуватися.

Єдине, що колись проводило когось через його невдачі, було почути тихий, лагідний голос Бога, який шепотів: "Я люблю тебе так само, як і будь-коли. Я так глибоко бажаю нашого спілкування".

Мої невдачі не можуть змінити Божої любові. Я втрачаю своє спілкування з Ним. Його любов ніколи не змінюється, але коли я зазнаю невдачі, я не даю Йому можливості висловити Свою любов до мене. Хоча Його любов і бажання ніколи не перестають надходити до мене, Він не може діяти в мені через Божественні ініціації, тому що моя провина і самосвідомість перешкоджають.

Той факт, що Бог завжди любить мене так само, є мотивацією наблизитись до Нього. Його любов стає таким стимулом вийти з моєї невдачі і відновити моє спілкування з Ним.

Одна з найважчих речей для багатьох християн - повірити, що Бог насправді пробачає нас. Стандарт, який Він нам дав, міститься в Євангелії від Матвія 1822: Ми маємо пробачати сімдесят разів по сім за той же самий гріх, вчинений в той же день. Чи можете ви згадати день, коли ви 490 разів вчинили той самий гріх? Можливо, ви можете, але Бог ніколи не згадає цього спогаду. Він заплатив за кожен випадок гріха.

Всякий раз, коли ми зазнаємо невдачі, Бог вірний і праведний, щоб пробачити нам. Чому? Тому що Він хоче тримати відкритими лінії зв’язку з Ним. Він хоче завжди мати можливість нам прошепотіти: "Будь спокійний і знай, що Я люблю тебе, незважаючи ні на що".

Висновок

Бог прагне говорити до наших сердець. Він хоче бути почутим серед всього, що відбувається у нашому житті. Він особливо хоче, щоб ми чули Його у своїх невдачах. Не заглушаймо Його шепоту.

Ми не можемо повторювати цього достатньо: наше минуле зникло. Ніхто не має права піднімати його знов. Бог - остаточний Суддя - не може знайти жодних доказів проти нас. Це одна з найбільш визволяючих речей, про яку ми можемо подумати. Вивчіть напам’ять вірші, які стосуються Завершеної роботи Божого прощення. (Для початку візьміть Пс.8605; Єр.3134; 1Ів.0109; Мих.0707-09,19)

Ми можемо вчитися бути спокійними і дозволяти впевненості в Його любові наповнювати нас. У цій тиші ми можемо насолоджуватися всім тим, що Він дав, щоб нас благословити. Тож чи це буде в наш час на самоті, чи в часи спілкування, в часи посіву в сльозах або в часи жнив з великою радістю - у всьому цьому Він дасть нам мир, щоб ми могли чути Божий шепіт.

Любий Господи, дякуємо Тобі за те, що Ти завжди давав нам забезпечення, щоб наблизитись. Ми молимось, щоб Ти збуджував наші вуха, "щоб слухати, мов учні" (Іс.5004), як Ти сказав у Своєму Слові. Навчи нас наближатись до Тебе щодня, щоб ми завжди могли чути Твій тихий, лагідний голос, який говорить нам, яким шляхом йти. В ім’я Ісуса, Амінь.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.