Дайте місце Богові. Карл Генрі Стівенс

Духовна людина повинна розуміти як приймати рішення. Рішення, пов'язані з особистою відповідальністю. Так батьки, на жаль, передають різноманітне сміття у підсвідомий розум дитини, і коли вона виростає, і їй виповнюється 40 років, то дуже часто вона живе так, нібито їй 13. У певних ділянках життя вам можна дати вік 9, 10, 11 років, в залежності від того, в якій ділянці ви живете. Інколи 40-60-річні люди живуть у 16-річному віці. Це відбувається постійно. Чому? Тому що багато сміття було скинуто у несвідомий розум, і людина в певних ділянках життя стає абсолютно відсталою. Зовні вона тренує себе, зовні навчається, виправляється, але, тим не менше, вона не зростає. Я не звинувачую, але просто констатую сумний факт людства: є люди, які сидять сьогодні тут, і вони чудові люди, і в деяких ділянках вони досягли зрілості, є ділянки любові, лояльності, в яких вони досягли зрілості, але є і такі ділянки в їх житті, де вони все ще 12-річні. Це ніяк не пов'язано з їх інтелектуальними здібностями, але з їх підсвідомим розумом.

Існує спосіб виходу з такого стану, і потрібно бути чесними з цього приводу. Натомість люди живуть у системі заперечення: "Це не я, це моя дружина. Це не я винен, але мій батько". Ніхто не заперечує того факту, що батько чи мати дуже багато вкладали у ваш підсвідомий розум.

Боже Слово пропонує рішення - місцеве зібрання, місцевий пастор-вчитель, ваш порадник - мають рішення для вас. Кожна проповідь, яку він проголошує, дає вам поради і систему рішень, нескінченне число засобів забезпечення. Боже Слово - незвичайна система консультацій, яка лякає диявола. Коли передається Боже Слово, то передається і життя нетлінного насіння. Воно готове ввійти у вашу душу. Але, можливо, ви не приймаєте його в своїй душі. Якщо ви чуєте Боже Слово, а ваш підсвідомий розум наповнений сміттям, ви не приймаєте пораду Бога. У цьому випадку, Боже Слово ніколи не принесе вам ніякої користі, і ви все ще будете відсталими в деяких ділянках вашого життя. Це буде відбуватися не через ваш інтелект, але через ваш духовний розвиток, через вашу нездатність розжовувати, засвоювати і перетравлювати Боже Слово. Без перетравлення Божого Слова ви просто живете у духовному рефлексі та не змінюєтесь.

Коли сміття залишається у підсвідомому розумі та постійно перебуває всередині вас, і в більшості випадків є невизначеним, то підсвідомий розум, який представляє 90 відсотків вашого розуму - буде представляти в дійсності те, ким ви є.

Ваша освіта, підготовка, сприйняття факторів змінюють вас у певній мірі, так що у вас є друга особистість, яка намагається бути тим, ким ви повинні були бути, і через 10 відсотків - ви відкриті для всіх. Це ваша частина, яка повинна пристосовуватися, розкриватися на публіці, повинна бути очевидна. Людина може мати на собі щільну маску і показувати чудову виставу, в той час як підсвідоме керує і є її реальністю. Такого роду людина живе в минулому.

Можливо, вона так не думає. Вона може подзвонити і сказати: "Як буде чудово, якщо ми будемо робити те і це". Вона може говорити у вимірі поточних подій, але вона живе в минулому. Людина, яка живе в минулому, ніколи не виросте в теперішньому. Людина, яка живе у будь якій частині минулого, ніколи не виросте у теперішньому. Минуле буде нагадувати про рани, про болі, про особисті падіння, і людина не буде рости в теперішньому. Можливо, вона і спробує, і буде енергія для успіху в певних ділянках її життя, але людина, яка живе в минулому, втрачає всю суть того, як знаходитися в Божому плані в теперішній час.

Якщо людина знаходиться у Божому плані, то вона підкорює себе і розкриває Божу ціль у своєму житті. Вона повністю приймає вічне життя благодаті, і воно повністю забирає минуле. Можливо, вона буде пам'ятати своє минуле, але вона не буде переживати з приводу свого минулого, вона не буде його пережовувати, не буде засвоювати своє минуле знов і знов.

Коли ми входимо в Божий план в теперішньому часі, ми починаємо пересвідчувати хвилюючі можливості цього плану - справжню ціль нашого перебування на землі. І перше, що відбувається - ми відкриваємо велику правду - ми слухаємо Боже Слово, а не людей. Ми не слухаємо те, що вони можуть сказати про життя, але ми слухаємо Боже Слово:

"Хто від Бога, той слухає Божі слова; через те ви не слухаєте, що ви не від Бога." (Ів.0847)

Щоб слухати Боже Слово, мені потрібно бути в тому місці, де навчають Божому Слову, мені потрібно сидіти там, де я можу слухати, або ж я слухаю записи щодня, мінімум - дві години в день і це обов'язково принесе набагато більше користі. По друге, я слухаю Боже Слово зі смиренністю (Як.0121). По третє - я повинен змішувати з вірою все те, що я чую стосовно Ісуса Христа. Потім приходить засвоєння доктрини. Коли розжовування і засвоєння відбуваються разом, то це означає, що моя свідомість омивається Божими думками. Моя підсвідомість приймає просування Божого життя, яке починає панувати над роками зібраного життя в Адамі. З цієї причини апостол Павло сказав:

"Для мене життя то Христос." (Флп.0121)

Тому псалміст говорить, що ми ведені кожним Божим словом. Тому людина з вільною волею стає дуже відповідальною по відношенню до благодаті, в просуванні милості, в житті спокою, в рішеннях, які ведуть цю людину в освяченні правди. Ось чому, коли людина чує це і повертається до гомосексуалізму, вона гніває Бога, оскільки їй щойно було сказано про вирішення. І Той, Хто запропонував їй вирішення, і Книга, яка запропонувала їй вирішення - є правдивим і вічним Словом.

В Біблії Бог говорить, що шлях перелюбу навіть не згадується між вами, тому що зараз благодать, ціль і план Бога принесли вирішення. Ці вирішення - славні, перетворення - чудесні. Вони відбуваються через милість без осуду, через слухання Божого Слова, через прийняття Божого Слова зі смиренням, через змішування з вірою того, що ви чуєте, і через засвоєння Божого Слова. Це те, що розвиває в житті віруючого роздумування. Не просто усвідомленні роздумування, які ми робимо цілеспрямовано, які ми плануємо робити через можливості, коли ми в розумі все інше відставляємо вбік. Але я маю на увазі суб'єктивне роздумування, яке відбувається через Святого Духа, коли я думаю у Святому Дусі і навіть не усвідомлюю цього. Наприклад, я йду коридором, щоб зустрітися з кимось. Я можу навіть не усвідомлювати якусь ділянку доктрин в моєму житті, але моя підсвідомість, замість того щоб думати про минуле, постійно думає про доктрину, тому що вона переповнює мою душу і звеличує Господа. Я настільки наповнений Господом, що Він просто переповнює мене, мотивуючи моє несвідоме, мою підсвідомість, щоб відображати те, що зараз знаходиться в Ньому. І я, не усвідомлюючи цього, вже живу в несвідомому роздумуванні Святого Духа. Існує несвідоме роздумування мого серця, та існує свідоме роздумування мого розуму.

Отже, якщо всередині вас знаходиться чудова їжа, то ви маєте дуже здорове харчування. І якщо ви протягом декількох тижнів не їсте солоної, жирної їжі, припинили їсти вироби із пшеничного борошна, то ви навіть не думаєте, яка їжа всередині вас. Це було б дуже дивно думати про це, але ця їжа допомагає вам, вона дає енергію. Навіть коли ви не думаєте про певне вчення, про певну доктрину, певну тему, якщо ви зайняті вашим розкладом, ваш підсвідомий розум грає з тим, що знаходиться всередині. Те ж саме відбувається і коли ви засинаєте. Коли ви спите, за винятком тих випадків, коли ви погано поїли, ваші підсвідомість і несвідоме, активні 24 години на добу, працюють з вашим свідомим розумом, який спить і постійно перетравлює те, що знаходиться в ньому. Наприклад, якщо я думаю про якісь позитивні, динамічні речі, то я буду спати у духовній динаміці, я буду спати в спокої (Пс.0408). Я буду жити в доктрині сну, в біологічному та емоційному відпочинку від всіх проблем.

"Не мстіться самі, улюблені, але дайте місце гніву Божому, бо написано: Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь. Отож, як твій ворог голодний, нагодуй його; як він прагне, напій його, бо, роблячи це, ти згортаєш розпалене вугілля йому на голову. Не будь переможений злом, але перемагай зло добром!" (Рим.1219-21)

"Улюблені" (агапетос) - прислівник чоловічого роду, в множині. Він говорить про ніжну прив'язаність. "Не мстіться самі" (ме екдікоітес) - дієслово теперішнього часу, активного стану, наказового способу. Це слово означає - не мстіться за себе, не виробляйте дії з помсти.

Люди, які мстяться за себе, - це люди, які живуть у минулому. У них є причини, через які вони захищають себе в теперішньому часі: "Я не робив цього, я не такий. Чому ти думаєш, що я такий? Я так не говорив. Я не мав цього на увазі. Я не робив цього! Чому ти думаєш, що я це зробив? Ви думаєте, що я це зробив? Ні!". Що це? Помста за себе! Чому ця людина живе в самозахисті? Тому що потоки свідомості виробляють нечисті потоки. Через нечисті потоки люди впадають в аморальність, наркотики, в гнів, протистояння, гіркоту, несумісність, помсту, страх, невпевненість, погане самоуявлення.

Помста за себе походить із потоків нечистої свідомості, що має вісім відділів. Якби хтось сказав вам, що ви живете в помсті за себе, то відповідь була б: "Чому ви так говорите?" За помстою слідує самозахист, в якому є цілий механізм. Якби ви жили в заражених потоках свідомості та приймали невірні рішення, то, очевидно, у вас вже склалась система самозахисту, тому що, якщо не буде системи самозахисту, то людина стане невротиком. Якщо ж у вас є система самозахисту, то ви хороший невротик. Іншими словами, щоб бути прекрасним невротиком, у вас повинна бути добре відпрацьована система самозахисту, і ви повинні підносити силу помсти через логіку, через систему раціонального мислення, і систему самозахисту.

Отже, ви жили своє життя, постійно перетравлюючи інформацію, щоб раціонально захистити себе в людському мисленні. Це були різного роду психологія, змішана філософія в поєднанні з духовними концепціями життя для того, щоб подолати початковий план благодаті Бога для вас. Не мстіться за себе. Не живіть в помсті за себе! Але дайте місце Божому гніву.

Сполучник "але" - є неперевершеним сполучником, який надає більшої важливості висловленій думці. Що ж має велику важливість? "Дайте місце". "Дайте" (доте від дідомаі) - активний стан, наказовий спосіб в часі аорист. Дайте Йому Його місце, Його вищість, тому що ви співпрацюєте з вченням Бога. Прийміть рішення раз і назавжди, щоб у вас була система надання місця Богові, тому що ви вирішуєте свою долю. Активний стан вказує на те, що ви приймаєте рішення. Ніхто не прийме рішення замість вас. Ви встаєте, і ви виробляєте дію. Наказовий спосіб вказує на те, що Бог заповідає вам це для вашого добробуту.

"Гніву Божому" - однина, говорить про вираження емоцій гніву. Існує два слова в грецькій мові, що виражають гнів. Одне з них говорить про внутрішній гнів, а друге - про зовнішнє вираження гніву. Тут сказано про зовнішнє вираження гніву (орге). Говориться про те, як Божа праведність перемагає нашу негативну реакцію, щоб перемогти людське зараження.

"Бо написано" (геграптаі) - доконаний час, пасивний стан, дійсний спосіб, тобто те, що було сказано в минулому, має результати в теперішньому часі. І ви можете прийняти результати цієї дії. Пасивний стан означає, що ви можете по благодаті прийняти результати цієї дії, і це принесе результати вашій душі, свідомості та підсвідомості.

"Я відплачу" (емоі екдікесіс) - називний відмінок, жіночий рід. Це слово означає, що гнів походить із справедливості. Бог вчинить справедливість, яка походить від Його престолу. Я можу заспокоїтися. Ті люди, які нападали на мене, я можу не думати про них, тому що Бог захистить мене, Він помститься за мене. Він справедливий і Він дасть їм все, чого вони заслуговують, тому що вони відкинули правду, вони відкинули благодать і вони стали частиною змови. Отже, я можу просто заспокоїтися і не відповідати, не мстити за це. Я приймаю дію того, що Бог робить замість мене.

Якщо ви хочете прийняти Ісуса Христа в своє серце, якщо ви ніколи цього не робили, то скажіть: "Господь Ісус, пробач мене, очисти мене, ввійди в моє життя, живи в моєму серці, я хочу бути спасенним, хочу піти на небеса після смерті, тому що Твоє спасіння по благодаті через віру, не від моїх добрих справ, а дарунок Божий, через прийняття Ісуса Христа по благодаті через віру. Амінь."

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.