Де ти перебуваєш? Карл Генрі Стівенс

Де б ми не були, це місце нашого перебування вимірює наше щастя, наше розчарування, наші перемоги і поразки, нашу впевненість і наше хвилювання, нашу силу і наші слабкості. Все це визначається тим, де ми перебуваємо.

Зміст

  1. Що є нашим місцем перебування?
  2. Його милості оновлюються кожного ранку
  3. Значення благодаті та милості
  4. Улюблені - об'єкти особистої любові Бога
  5. Боже покриття
  6. Місце престолу Бога
  7. Стояти серед зібрання

Що є нашим місцем перебування?

Можливо перебувати і в відступництві, коли ми відходимо від життя, зміненого на хресті. Дуже легко бути в місці відволікання і відступу. Нещодавно одна пані поділилась зі мною тим, що її чоловік перебуває в такій глибокій депресії, що він навіть не може працювати. Здорова людина, здоровий чоловік, але місце його перебування - глибока депресія.

Стратегія космічної атмосфери спокуси полягає в тому, щоб встановити контакт з генетичним фондом в нашому падшому стані через центральну нервову систему, яка часто формується тим, що оточує нас, і нашими незадоволеними бажаннями. Сатана намагається закріпити місце нашого перебування, яке є нічим іншим, як просто місцем, де наша душа залишається в більшості випадків.

Космічні ініціації різноманітні, вони мають тонкий задум і постійні. Їх ціль полягає в тому, щоб ми знаходилися в місці нашого душевного перебування, яке було заражене атмосферою і нашою старою гріховною природою. Сатана знає, що якщо він зможе заразити клітини нашого тіла через генетичну схильність, яка накопичується в брехні протягом багатьох років, то він зможе сформувати для нас місце, в якому ми завжди будемо залишатися. З цієї причини Господь Ісус Христос навчив нас приходити до Нього кожного ранку, щоб знайти нові милості:

"Це милість Господня, що ми не погинули, бо не покінчилось Його милосердя, нове воно кожного ранку, велика бо вірність Твоя! Господь це мій уділ, говорить душа моя, тому я надію на Нього складаю." (Пл.Єр.0322-24)

Його милості оновлюються кожного ранку

Важливо, щоб ми приходили до Бога кожного ранку. Але чи приходимо ми за Його милістю? Перше, що нам необхідно зробити вранці - це не сповідь, це навіть не прославлення Його, але просто прийняття Його нової милості. Саме цьому нас навчає Книга Плач Єремії 0322-23. Його милосердя не зникає і Його милість оновлюється кожного ранку. І незалежно від того, скільки ми зробили помилок за день, чи за тиждень до того, Господь бажає, щоб ми приходили до Нього кожного ранку, приймали нову милість, і після цього ми можемо поклонятися і славити Його, ми можемо молитися і відкривати свої бажання Йому. Так починається кожен новий день. Це те місце, де ви перебуваєте в Божій милості.

Значення благодаті та милості

Ми навчаємо вас дуже незвичайним для християнського євангельского суспільства речам. Ми навчаємо, що благодать платить за все, а милість забирає всі наслідки минулого. Тому, коли Павло пише Тимофію: "благодать, милість і мир" (1Тим.0102), це не просто благодать і мир. Причина, через яку благодать відновлюється кожного ранку, є в тому, що Господь Ісус Христос може перебувати в ньому без будь якого зв'язку з минулим, без зв'язку з генетичною схильністю, яка намагається правити в нашому смертному тілі (Рим.0612). Але коли ви приймаєте по вірі через благодать ці милості, коли ви починаєте перебувати в цій милості, тоді змінюється вираз вашого обличчя, змінюються думки, змінюється і ваша сповідь.

Сатані подобається не просто змусити нас віддалитися, але й щоб ми затихали по відношенню до милості. Йому подобається, коли ми мовчимо перед Богом.

В 70-х роках, у Нью-Йорку, ми прийшли до церкви у суботу ввечері, і там нікого не було, крім однієї жінки, що стояла на колінах і розмовляла з Господом в молитві. Вона повинна була вийти заміж за чудового молодого чоловіка. У них все було готове до весілля. У неї була приготована весільна сукня, але за два тижні до весілля її нареченого вбили. І ось вона стояла на колінах і молилась, молилась... Вона сказала Господу: "Ти не хороший Бог, це не любов". Та жінка стала перебувати в гіркоті. Гіркота стала її місцем перебування. Потім почуття вини, тому що вона відчувала це. Вона стала почувати себе винною через те, що вона звинувачувала Бога. Гіркота, протистояння і почуття вини примножуються. І потім, коли християни намагалися послужити їй, вона стала негативно реагувати на них. Вона думала, що ніхто її не розуміє, але її розуміли. Люди плакали разом з нею. Сатана скористався планом Бога для того, щоб змусити її перебувати в самій собі, замість того, щоб сказати: "Той, за кого я хотіла вийти заміж, відправився додому до Господа, і я рада, що Бог привів його в моє життя, і я познайомилася з ним". Ось яке у неї мало б бути відношення, якби вона перебувала в Його плані, якби вона перебувала в вірі, якби вона перебувала в благодаті, якби вона перебувала в любові, тому що пам'ятайте, Боже Слово говорить:

"Коли ж у Мені перебувати ви будете, а слова Мої позостануться в вас, то просіть, чого хочете, і станеться вам! Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої. Як Отець полюбив Мене, так і Я полюбив вас. Перебувайте в любові Моїй." (Ів.1507-09)

І от що означає будувати себе найсвятішою вірою (Юди0120), берегти себе в Божій любові (Юди0121), шукати милості. Ось що відбувається, коли ми вправляємося в цьому привілеї, коли ми починаємо перебувати кожен ранок в милості, і тоді в нашому житті не буде поганих впливів і жахливих наслідків.

Улюблені - об'єкти особистої любові Бога

Потім ми починаємо перебувати в розумі Христа через милість, ми перебуваємо в любові, в спокої. Нещодавно ми згадували вірш:

"Про Веніямина сказав: Він Господній улюбленець, перебуває безпечно при Ньому, а Він покриває його цілий день і в раменах Його спочиває." (Втор.3312)

Улюбленець - означає об'єкт Його особистої любові. Коли Бог називає вас улюбленими, то це буквально означає, що ми є об'єктами Його особистої любові. Бог звертається до нас як до улюблених, і це означає, що Він називає нас по імені. Ми читаємо Біблію, і Бог говорить: "Зупинись, це для тебе!" В Посланні до Тимофія Він говорить: "Улюблений, ти об'єкт моєї особистої любові". "Чи ти знаєш Тимофію, що як Отець полюбив мене, так Він полюбив і тебе" (Ів.1509).

Я ніяк не міг зрозуміти вірш 1509 в Євангелії від Івана. Я розумію, чому Він любить Свого Сина, але я не міг зрозуміти, як Він може любити мене так само! Причина, чому я так почуваюся, тому що я не гідний. Але я був зроблений гідним через Його праведність, і тепер я гідний. І через Його праведність я розумію, чому Він може любити кожного із нас: "Улюбленці Господа будуть перебувати в безпеці через Нього". Улюблені - об'єкти Його особистої любові, будуть перебувати в безпеці через Того, Хто любить нас.

Боже покриття

Господь покриє Свого улюбленого у всі дні його життя. Коли милості оновлюються кожен ранок, і ви є об'єктом Божої особистої любові, коли Він називає вас по імені. Коли ви приймаєте ці милості, ви покриті кожного дня: від минулого, від проекцій з атмосфери, від спокус, від звинувачень, від негативності, від зовнішніх впливів, ви покриті щоденно. "Він в раменах Його спочиває" (Втор.3312).

Іншими словами Бог говорить: "Я хочу Сам бути твоїм місцем перебування щодня. Я не хочу, щоб твоїм місцем перебування була депресія, почуття незадоволення, розчарування, засудження, страху, почуття незахищеності. Я хочу бути твоїм покриттям кожного дня, цілий день. І Я хочу, щоб це було не тільки в твоїх знаннях, але, щоб це було в твоєму серці".

"Верхогір'я, чого заздрісно дивитеся на ту гору, що Бог зажадав на мешкання Своє, і Господь буде мешкати там завжди?" (Пс.6817)

Бог бажає провести тут аналогію: будь-яке місце в моєму житті, в якому я дозволяю Богові перебувати в мені, коли я дозволяю своєму серцю і душі стати Його домом на цей день, на цю ніч, я стаю високою горою.

"То місце Мого відпочинку на вічні віки, пробуватиму тут, бо його уподобав" (Пс.13214)

Коли я приймаю Завершену роботу Ісуса Христа, коли я повністю приймаю позицію, коли я знаходжусь у спокої через те, що я зблизився з Богом (Йов2221), у мене є Його спокій, душа відпочиває у всьому тому, Ким Він є. Це дає Богові місце спокою, якого Він бажає в цьому світі, тому Бог так хвалиться Йовом перед сатаною (Йов0108).

Місце престолу Бога

"І сказав Він мені: Сину людський, це місце престолу Мого, і місце стіп Моїх ніг, де Я буду перебувати навіки посеред Ізраїлевих синів, не занечистить уже Ізраїлів дім святе Ім'я Моє, вони та їхні царі розпустою своєю та трупами їхніх царів при їхньому вмиранні." (Єз.4307)

В цьому уривку говориться про місце душі, про те, де спочивають ноги Бога, і в Посланні до Ефесян 0122-23 сказано, що ми Його тіло, що ми Його повнота, Того Хто наповнює все. Ми - Божі ноги. Ми - Божі руки, Божі очі. І це те місце, де Господь бажає мешкати, - в моєму фізичному тілі, точно так як і в моїй душі, в моєму серці. І Він хоче, щоб моє тіло було задоволене своїм місцезнаходженням, щоб ми були потішені Божим Духом: "Співайте дочки Єрусалимські! Я буду перебувати посеред вас, я буду перебувати з вами!". Це такий унікальний принцип, тому що це означає, що посеред кожної деталі, Бог знаходиться прямо там, Він править, живе. Слово "перебувати" - означає "правити". Я знаходжусь між вами, щоб правити всередині вас.

"Або яка згода поміж Божим храмом та ідолами? Бо ви храм Бога Живого, як Бог прорік: Поселюсь серед них і ходитиму в них, і буду їм Богом, а вони будуть народом Моїм!" (2Кор.0616)

Бог говорить: "Я не хочу, щоб у вас були погодження з ідолами, з самими собою чи з вашою плоттю. Я не хочу, щоб ви жили в погодженні зі світом, з характером цього світу, з його життям. Я не хочу, щоб ви жили в плоті, але Я хочу перебувати в вас, Я хочу жити всередині вас, Я хочу ходити посеред вас". Це означає - абсолютний контроль.

Багато років тому ми проповідували, що деякі люди, будучи живими, не живуть у своєму житті. Бог хоче, щоб ми жили залишок нашого життя рясним життям. Ми - місце перебування Самого Бога через Святого Духа (Еф.0221-22). І це так прекрасно - перебувати в таємному місці Бога і бути під тінню Всевишнього (Пс.9101).

"Коли б не Господь мені в поміч, то душа моя трохи була б не лягла в царство смерті (в мовчання, в тишу)!" (Пс.9417, в оригіналі)

Мовчання - це негативний настрій. Я б замовк через пригнічення. Якби Він не допоміг мені, то я перебував би у мовчанні, пригніченні. В грецькій мові це слово синонім самогубства, тобто я  перебував би у жахливому настрої, і потім я став би думати про самогубство, тому що я не перебував в Його милості, в Його любові, тому що я не перебував в своєму новому самоусвідомленні, в своєму новому творінні.

Стояти серед збору

Коли ми роздумуємо над цими принципами і розуміємо їх, то, як сказано в Другій книзі Хронік 0612, ми стоїмо перед Богом посеред збору. Стояти серед збору - перебувати, жити перед хрестом посеред збору, ось про що говорив псалміст:

"Присяги свої Господеві я виконаю перед усім народом Його, на подвір’ях Господнього дому, посеред тебе, о Єрусалиме!" (Пс.11609-10)

Що означає виконати присяги перед усім народом, перед збором? Які вони? Присяги - це, щоб я беріг перед народом те, чого пастор навчив мене в Божому Слові. Це - дорогоцінні слова Христа, і це означає, що коли це Слово передається через пастора-вчителя у Старому Заповіті і в Новому Заповіті, ми всі погоджуємося, що це правда, що це Бог говорить з нами. І Його Слово стало головним в нашому житті. Наше серце відгукнулось і сказало: так, я хочу слідувати за Твоїм Словом, перебувай в мені!

Якщо ви хочете прийняти Ісуса Христа в своє серце, якщо ви ніколи цього не робили, то скажіть: "Господи Ісусе, пробач мене, очисть мене, ввійди в моє життя, живи в моєму серці. Я хочу бути спасенним, хочу піти на небеса після смерті, тому що Твоє спасіння по благодаті через віру. Не від моїх добрих діл, а дар Божий, через прийняття Ісуса Христа по благодаті через віру. Амінь."

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.