Краса замість попелу. Карл Генрі Стівенс

Коли ми почули про хрест, ми дізналися про місце, де дві тисячі років тому всі гріхи, які ми коли-небудь зробимо, були перенесені на Ісуса Христа. Проте, через гріх в сумлінні людини накопичилися страхи, почуття провини і сорому. Щоб усунути занепокоєння, заподіяне цими конфліктами, ми розвиваємо механізми самозахисту. Зарозумілість, гнів, пасивність, депресія і навіть людська доброта можуть бути засобом маніпуляції людьми і обставинами, щоб забезпечити собі існування.

Зміст

  1. Не годуйтеся попелом
  2. Чудовий обмін
  3. Бажайте правильну частку
  4. Висновок

Ця книга покаже, що Бог забезпечив шлях, як розібратися з тягарем, який ми несемо. Що ж Він пропонує? Позбутися усього цього! Бог забезпечив жертівник, Святого Духа очищення і вирок смерті.

Оскільки наше нове життя у Христі є надприроднім, ми можемо пройти крізь смерть, і те, що залишиться, буде чистим. Ісус Христос, наш великий Первосвященик, відніс попіл в чисте місце. Тепер нам потрібно принести все, що не прославляє Бога, до цього жертівника. Там Він дасть нам красу замість попелу.

Не годуйтеся попелом

"І Господь промовляв до Мойсея, кажучи: Накажи Ааронові та синам його, повідаючи: Оце закон цілопалення: Воно приноситься на огнищі своїм на жертівнику цілу ніч аж до ранку, а огонь жертівника горітиме на ньому. І надіне священик льняну свою шату, і льняне спіднє зодягне на тіло своє, і збере попіл, що на нього огонь спалить цілопалення на жертівнику, та й покладе його при жертівнику. І здійме він шати свої, і зодягне одіж іншу, та й винесе попіл поза табір до чистого місця." (Лев.0601-04)

"І збере чистий чоловік попіл тієї ялівки, і покладе поза табором в чистому місці, і буде це для громади Ізраїлевих синів на сховок для очищальної води, це жертва за гріх." (Чис.1909)

Попіл символізує втрати, приниження, сором і падіння через гріх. У книзі Йова 0208 Йов сидів серед попелу. Однією з причин, чому він це робив, було те, що попіл містить лікарську речовину, що зветься поташ (вуглекислий калій), яка лікувала його хворобу. Також попіл був символом приниженого положення (Йов1312) і мав вдношення до переживання втрати (Йов4206). Проте, попіл зціляв рани Йова (Йов0208).

Що ви їсте?

Але з попелом відбувається ще дещо. Нещодавно я почув проповідника, який сказав: "Я хочу, щоб ви пам'ятали свої гріхи!" До нього прийшов чоловік, переповнений почуттям провини через свій гріх. Незважаючи на те, що він покаявся і жив чисто, він сказав своєму пастору: "Я не можу забути свій гріх". І пастор сказав: "А я і не хочу, щоб ти його забував! Бог забуває, але я не хочу, щоб ти забув. Якщо ти будеш пам'ятати свій гріх, це допоможе тобі не грішити знову".

Друзі, це не так влаштоване! Пам'ятати свій гріх це як годуватись попелом. Це призводить до почуття провини, сорому, невпевненості і розчарування. Годуватися попелом. Багато людей харчуються свом попелом.

"Він годується попелом! Звело його серце обманене, і він не врятує своєї душі, та не скаже: Хіба не брехня у правиці моїй?" (Іс.4420)

Одну людину на днях зупинив поліцейський. Чоловік був абсолютно спокійний, коли до нього підійшов поліцейський і сказав: "Ви перевищили швидкість". Цей чоловік, прекрасний доктринальний християнин, подивився на нього, посміхнувся і відповів: "Добре". Поліцейський сказав: "Дайте мені ваші права і реєстрацію". Потім, зупинився і додав: "Ні, дайте тільки ваші права". Він відійшов до патрульної машині, щоб перевірити наявність у нього інших штрафів, але їх не було. Поліцейський повернувся і попередив: "Будьте уважні протягом цього року". Чоловік відповів: "Добре".

Водій сказав "добре" два рази. Він не перевищив швидкість навмисно, тому що нікуди не поспішав, і він дуже обережний водій. Але інколи трапляється, задумаєшся про щось, і коли немає причин перевищувати швидкість, ти перевищуєш її просто помилково. Звичайно ми коримось владі (1Пт.0213-14), і ця людина вчинила не правильно, але не навмисно. Якби він розсердився в цій ситуації, навіть якщо б його оштрафували, він би годувався попелом.

Звідки ви отримали цю пораду?

Коли ви щось переживаєте втрати, і проходите через випробування Йова (а ви навчились, що таке станеться в якийсь момент), навіщо вам споживати попіл? Навіщо сумувати?

"Чого, душе моя, ти сумуєш, і чого ти в мені непокоїшся? Май надію на Бога, бо я Йому буду ще дякувати за спасіння Його!" (Пс.4206)

Годуватися попелом означає споживати наслідки гріха, поразок і провини. Чому ви дозволяєте вашій душі радити вам бути негативним, коли ви зазнаєте втрату? Не споживайте попіл! Так говорить Слово Боже! І не тільки це, але ще сказано: "Звело його серце обманене, і він не врятує своєї душі".

Коли віруючий годується попелом, він не може звільнити свою душу. Більш того, він не розуміє, що в його правиці брехня. Це означає, що людина вірить і схвалює брехню. Для духовного християнина права рука говорить про Боже схвалення - про Завершену роботу Бога заради нас. Але якщо ми схвалюємо брехню, то ми обмануті, оскільки споживаємо попіл.

Не важливо, що ви підмішаєте в попіл: часник, спагетті або помідори. Це несмачно, незалежно від того, що ви намагаєтеся додати! У всьому світі я не чув, щоб якась нація сказала: "У нас є прекрасна страва з попелу". Він не придатний до їжі!

Попіл залишався від цілопалення. Він свідчить про наші невдачі, сором і почуття провини, за які заплатив Христос. Думайте про ваш попіл, як про Христовий. Він не тільки заплатив за ваші гріхи, він став вашим гріхом. Ісус Христос, Який не знав гріха, Який був абсолютно невинний, відніс наші гріхи в чисте місце. Там вони були відділені від нас і від Нього назавжди. Вони в чистому місці, тому що Його кров очищає їх. Дуже важливо розуміти це!

Єдине, що залишалося після цілопалення, це попіл. Тому Бог каже: "Візьми той попіл від цілопалення, коли чистиш жертівник, і поклади його поруч. І потім, коли жертовник буде очищений, винеси попіл поза табір і помісти в чисте місце" (Лев.06).

Весь наш попіл потрібно віднести в чисте місце, "на сховок для очищальної води, це жертва за гріх" (Чис.1909). Хоч це і церемоніально, але представляє те, що сталося з нашими гріхами.

Той пастор був не правий. Ви не повинні пам'ятати про свої гріхи. Як ви можете погодитися з Богом, якщо ви пам'ятаєте про свої гріхи? Двоє не можуть йти разом, не погодившись (Ам.0303). Ви не можете йти з Богом, пам'ятаючи про свої гріхи. Не споживайте попіл своїх гріхів!

Чудовий обмін

"Дух Господа Бога на мені, бо Господь помазав Мене благовістити сумирним, послав Мене перев'язати зламаних серцем, полоненим звіщати свободу, а в'язням відчинити в'язницю, щоб проголосити рік уподобання Господу, та день помсти для нашого Бога, щоб потішити всіх, хто в жалобі, щоб радість вчинити сіонським жалобникам, щоб замість попелу дати їм оздобу, оливу радости замість жалоби, одежу хвали замість темного духа! І будуть їх звати дубами праведности, саджанцями Господніми, щоб прославивсь Господь." (Іс.6101-03)

Ось він, чудовий обмін: краса замість попелу. Де попіл? У чистому місці, відділений, згідно з принципом очищення за гріх. І що Бог дає нам? Красу замість попелу. Але це ще не все. Він дає нам оливу радости замість жалоби, тому що ми не годуємося попелом.

Уявіть собі. Християнин обміняв жалобу на оливу радості, темний дух (дух важкості, тягаря) - на одяг хвали і попіл - на красу. Коли віруючий, в душі якого живе така доктрина, йде додому до Господа, в нас відбувається свято перемоги, ми не називаємо це похоронами. Слава Богу!

Хіба це не брехня у вашій правиці?

Деякі люди почують таку проповідь, а на наступний день скандалять з дружиною чи чоловіком. Потім вони, розсудивши, скажуть: "Пастор сказав, що хтось із нас обере годуватися попелом. Ймовірно, це ти!". Звісно! У вашій правій руці також обман, і ви не можете звільнити свою душу. Залиште попіл в чистому місці і не годуйтеся ним!

В Євангелії від Івана 0653 Ісус сказав: "Споживайте тіло Моє і пийте кров Мою". І вони їли Агнця та пили кров Нового Завіту. Тіштеся Агнцем Божим! Майте причастя до Божої любові, Божої радості, Божого миру, Божої чистоти і Божої сили. Їжте Слово Господа Ісуса Христа і перестаньте їсти попіл.

Пам’ятаєте, той чоловік сказав поліцейському одне слово: "Добре", а що він міг ще сказати? Але він не сердився і не хвилювався. Святий Дух сказав: "Ти був неправий". Він погодився: "Добре".

Всіляке Боже Слово правдиве

Дехто годується багатствами цього світу, а не Агнцем Божим. Дяка Богу, що, коли ви тішитеся Господом Ісусом Христом, ваша частка не в цьому житті. Немає нічого поганого в тому, щоб мати велику частку, що стосується багатства. Я сподіваюся, що у вас його багато і буде більше, і ви зможете ним допомагати просуванню Божої справи. Але ваша частка - не в цьому житті, слава Богу. Він хоче дати вам набагато більше.

Чи можете ви собі уявити, як себе відчував широко відомий телеведучий, у якого брали інтерв'ю на телебаченні за кілька днів до того, як він помер від раку. Його запитали: "Чи є щось, що вас лякає стосовно смерті?" Він відповів: "Так. Я все думаю, а що, якщо пекло насправді існує?". Він дуже боявся пекла і найняв трьох людей, щоб довести, що пекла немає. Але вони не змогли цього зробити. Насправді, принаймні один з дослідників ще більше переконався в абсолютній правді Біблії.

В чому ваша частка?

Чи можете ви уявити, що в цьому житті у вас було так багато всього, а після смерті ви потрапляєте в пекло і його муки? Ваша душа в пеклі, ваше тіло в могилі. Усі факти в наявності, їх не можна змінити.

В Євангелії від Луки 1619-31 багач помер, і звів очі в полум'ї пекла. Він побачив Авраама і жебрака Лазаря, але вони були далеко. Уявіть, що ви дізнались, що втратили свою часку на віки віків.

"І він закричав та сказав: Змилуйся, отче Аврааме, надо мною, і пошли мені Лазаря, нехай умочить у воду кінця свого пальця, і мого язика прохолодить, бо я мучуся в полум'ї цім!" (Лк.1624)

Потім Авраам промовив: "Я не можу зробити цього. Між нами і вами встановлена велика безодня. Ми не можемо прийти до вас, а ви до нас. Більш того, Лазар втішений, а ти страждаєш, тому що ти відкинув найбільший дар на світі, Ісуса Христа". Частка багатія була в цьому житті. І в кінці він пішов в пекло.

Нам потрібно зрозуміти вірші з книги Екклезіяста 0519-0603, і що вони говорять про накопичення багатств. Немає нічого поганого в самих багатства, але тут говориться про невіруючих людей, які їх накопичують. Ці люди задоволені, і не прагнуть мати Бога в своєму житті. Вся їхнє життя - марнота і ловлення вітру, тому, коли вони помруть, вони втратять навічно все, що мали.

Згідно з книгою Еклезіаста 0909, невіруючі люди можуть мати чудовий шлюб і радісно жити в цьому житті. Їх шлюб може навіть бути кращим, ніж у деяких християн. Але після смерті вони підуть в пекло. Їхня частка була в цьому житті.

Бажайте правильну частку

Давид молився: "Рятуй нас від інфікованих людей, що частка їхня в цьому житті" (Пс.1713-14). Це попередження для всіх нас. Нам потрібно перебувати з людьми, чия частка - не тільки в цьому житті, з людьми, які не насміхаються над здобуванням душ, що не насміхаються над людьми, наповненими Духом. У Псалмі 7324 говориться, що Бог буде керувати нас своєю радою і потім забере нас на Небеса.

"Хто є мені на небесах, окрім Тебе? А я при Тобі на землі не бажаю нічого! Гине тіло моє й моє серце, та Бог скеля серця мого й моя доля навіки." (Пс.7325-26)

Долею, часткою псалміста навічно був Бог, і ні що інше. Ось так ми отримуємо перемогу над жалобою. Ось так ми отримуємо перемогу над страхом смерті. Ось так ми отримуємо перемогу над будь-чим - ми визнаємо Бога за свою долю: "Немає нікого на небі мені, крім Тебе. Немає нікого і нічого, що я бажаю на землі, тільки Ти. Гине тіло моє і слабшає: але Ти, Бог, моя сила, і доля моя навіки".

І ось питання: "Чи є Ісус Христос єдиною долею для вас?" В момент смерті ви втратите все, що мали. Навіть якщо ви спасенні, ви втратите своє тіло до воскресіння, хоча ваша душа відразу ж піде на небеса. Але ніхто не візьме з собою земні скарби або свої досягнення. Єдине, що буде з віруючим вічно, це доктрини, прийняті і застосовані у душі. Нехай Ісус Христос буде вашою долею, часткою.

"Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, а все це вам додасться." (Мт.0633)

І, слава Богу, коли Він дає нам все необхідне. Він так сказав, і Він це зробить.

Ваше минуле в чистому місці

Якщо попіл призначений для очищення за гріх і знаходиться не в поганому місці, а в чистому місці, тоді все ваше минуле - в чистому місці. Ваше минуле - в чистому місці! Чому це стало можливим? Тому що Христос був жертвою за ваш гріх (1Пт.0318, 2Кор.0521). Тому, якщо ваше минуле в чистому місці, як може людина дати вам пораду про ваше минуле? Ні, це зробить Боже Слово. Бог буде вести вас своїм порадами і потім візьме на небеса (Пс.7324). Отже, якщо хтось намагається розкрити ваше минуле, пам'ятайте: попіл винесено за табір (Лев.0603-04, Чис.1909). Далі Біблія говорить: "Тож виходьмо до Нього поза табір" (Євр.1313).

Хто там знаходиться разом з чистим попелом? Ісус, Він поза табором. У самому таборі люди хочуть говорити з вами про ваші гріхи. Вони хочуть, щоб ви розплачувалися: сиділи в попелі, годувалися соромом, задовольнялися життям у втратах і страждали від усього того, що колись сталося з вами. Припиніть годуватися попелом через ваші обставини! Бог не мертвий!

Коли ваша віра випробовується на славу Божу, нема нічого поганого в тому, щоб сказати: "Він дав мені красу замість попелу, оливу радості - замість жалоби, одяг прославлення – замість темного духу. Під час цих випробувань мене назвуть "дубом праведности", саджанцем Господнім, щоб я міг прославити Господа".

Безпечне сховище

Коли приходять шторми, важливо знати, де ми знаходимося. У книзі Пісня над піснями 0412 сказано, що ми - "замкнений садок, джерело запечатане". Яке чудове місце перебування! Наступний вірш говорить:

"Лоно твоє сад гранатових яблук з плодом досконалим." (П.П.0413)

Ось картина: з кожної гранатової насінини може вирости гранатове дерево. Кожен плід містить дуже багато насінин. Якщо в одному плоді міститься сто насінин, то з нього виросте сто дерев. Віруючий, захований в Бозі з Христом, принесе рясно плодів. Тому ми не повинні сіяти Боже Слово в терен:

"Оріть собі на цілині, і не сійте в тернину!" (Єр.0403)

Боже Слово говорить, що, якщо ми сіємо в Божій праведності, ми пожнемо в милості. Прийшов час розорати переліг! Робіть це до тих пір, поки Бог не виллє на вас свій дощ праведності (Ос.1012).

Моє життя запечатане, моє джерело перекрите, і мій сад замкнений (П.П.0412); це сад Господа, і джерело Господа. Своєю смертю Він заплатив за всі гріхи, за всі неправильні вчинки, щоб ніхто не міг оскаржувати Божих вибранців (Рим.0833).

Бог дає нам красу замість попелу, радість - замість жалоби. Тож, немає засудження, немає поділу і є тільки єдине місце для нашого зростання. Ми подібні "дубам праведности, саджанцям Господніми" (Іс.6103). Дерево просто росте прямісінько вгору. Між деревом і Богом немає нічого, крім повітря і неба. Як дерева праведності, ми стоїмо прямо щодо Бога, і ми ходимо високими, прославляючи Бога.

Висновок

Прийміть рішення прожити тиждень, не годуючись попелом. Більш того, не дозволяйте вашим друзям споживати попіл. Визнайте, що попіл був віднесений в чисте місце, і тепер не схожий на те, чим він був раніше.

Люди, що лаються, годуються демонічним порохом. Їм сказано не призивати ім'я Боже даремно, а якщо вони роблять так, то вони засуджені (Вих.2007). Чому? Тому що Ісус створив їх, Ісус помер за них і бажає врятувати їх по благодаті. Тому лаятися Божим ім'ям – це не дрібниця, це зло!

Ви колись задумувались, чому люди не лаються ім'ям Мухаммеда або Будди? Тому що диявол ненавидить Ісуса Христа. Сатана хоче, щоб Божі люди лаяли ім'я і природу Бога, промовляючи Його ім'я даремно.

Залиште ваш попіл на Божому жертівнику! Дозвольте Святому Духу наповнити вас, дозвольте Його вогню очистити вас. Коли все інше прибрано, ви встанете з Богом - вашою вічною часткою.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.