Майте неймовірне очікування! Карл Генрі Стівенс

Наскільки великим є Бог для вас? Чи бачите ви в Ньому Того, Хто замешкує вічність? Того, Хто тримає разом всесвіт силою Свого Слова?

Зміст

  1. Майте вічну точку зору
  2. Смирення приносить сподівання
  3. Благословенні та оживлені для цих днів
  4. Висновок

Якщо ви не бачите Його таким чином, то Бог для вас є маленьким. Крім того, ваші очікування від Нього також, мабуть, дуже малі. Бог хоче, щоб ми очікували великих речей, чудових речей у своєму житті. Він прагне благословити нас так, як ми ніколи і не думали як про можливе. Він хоче революціонізувати наші життя, наші сім’ї, наші церкви та наші країни Своєю силою.

Однак багато християн просто спотикаються з дня на день. У їхньому житті немає нагальності, тому що вони думають, що все буде йти так, як йде. Яку ж брехню вони прийняли!

Ми не уявляємо, що принесе завтрашній день. Тому, як ітиметься в цьому буклеті, ми повинні жити в нагальності того, що ця мить може стати нашою останньою. З огляду на це, давайте мати неймовірне очікування, що Бог забезпечить великими речами Своїх дітей, незалежно від того, що може статися.

Майте вічну точку зору

"Усе бо для вас, щоб благодать, розмножена через багатьох, збагатила подяку на Божу славу. Через те ми відваги не тратимо, бо хоч нищиться зовнішній наш чоловік, зате день-у-день відновляється внутрішній. Бо теперішнє легке наше горе достачає для нас у безмірнім багатстві славу вічної ваги, коли ми не дивимося на видиме, а на невидиме. Бо видиме дочасне, невидиме ж вічне!" (2Кор.0415-18)

"В Твою руку кладу свою долю, Ти ж визволь мене від руки ворогів моїх і моїх переслідників!" (Пс.3116)

"Використовуючи (викупляючи) час, дні бо лукаві!" (Еф.0516, розширений переклад)

Бог не дивиться на особу. Він дозволяє дощу йти на праведних і неправедних (Мт.0545). Коли трапляється лихо, воно однаково впливає на побожних і безбожних людей. Ніхто з нас не знає, коли буря може перервати наше життя.

Що спричиняє бурі? Іноді сатані дозволяється це робити. Над Галілейським морем князю, що панує в повітрі (Еф.0202), було дозволено розбурхати погоду, коли Ісус спав у човні. Учні розбудили Господа, і, звертаючись до демонів в атмосфері, Він сказав: "Перестань" — або, точніше перекладаючи з оригінального грецького тексту, "Замовкни!" Відразу буря припинилася, що підкреслює той факт, що Бог завжди контролює ситуацію (Мр.0436-41).

Проте багато разів Бог допускає бурі, щоб ми наблизилися до Нього. Роблячи так, ми усвідомлюємо, що ми є частиною плану, який Він мав для нашого життя ще з минулої вічності. Він дає нам лише кілька коротких років на землі, за якими йде вічність — незмірні, нескінченні віки, коли часу більше не існує.

Кожен буде жити вічно або у вічному житті, або у вічних муках. З цієї причини я благаю людей йти до кінця з Богом. Це єдино розумно і правильно. У Бога є досконалий план для кожного з нас. Цей план був запечатаний, коли Ісус пролив Свою кров, помер на хресті, був похований, а потім воскрес.

Не вихваляйся завтрашнім днем

Ми не можемо дозволити собі бути поспішними чи гордими християнами. Гордий християнин не буде шанувати авторитет Божого Слова, яке послане від Бога, щоб захистити та провадити нас у житті. Гордий християнин також не розуміє, що завтрашній день для нього може ніколи не настати. Є причина, чому Біблія говорить нам не вихвалятися завтрашнім днем. Наше життя подібне до пари (Як.0414). Війни, землетруси, торнадо, аварії, хвороби — будь-яка з цих речей може миттєво перевести нас у вічність.

Батько стояв біля дверей укриття від штормів, коли побачив, що його трьох дочок-підлітків вихопив і вбив торнадо. Їхній час минув. Не мало значення, скільки у них було грошей і який статус сім’я мала в суспільстві. Тим дівчатам було призначено померти в той момент (Пс.6821; Євр.0927). У цьому ж районі жило подружжя з двома маленькими дітьми. Дружина також була підхоплена, але знову опущена, і вона не постраждала. Це не був призначений їй час померти.

Ми завжди повинні бути готові зустрітися з Богом у будь-який момент. Нам потрібно готуватися в молитві. Нам потрібно готуватися, беручи свій хрест. Нам потрібно бути підготовленими через зламане та смиренне життя перед Богом.

Це важко передати людям, які, здається, мають так багато. Для кожного християнина дуже важливо знайти церкву, де підноситься мудрість (застосування доктрини). Усім нам потрібна церква, де передається вся Божа рада. Нам потрібні пастори, які проповідують і навчають, які розуміють ізогогіку (історичну систему відліку Писання), повідомляючи Боже Слово.

Смирення приносить сподівання

"Бо існує майбутнє, і надія твоя не загине." (Пр.2318)

"Отак мудрість пізнай для своєї душі: якщо знайдеш її, то ти маєш майбутність, і надія твоя не понищиться!" (Пр.2414)

"Через чекання й надію мою, що я ні в чому не буду посоромлений, але цілою сміливістю, як завжди, так і тепер Христос буде звеличений у тілі моїм, чи то життям, чи то смертю." (Флп.0120)

"При смерті людини безбожної гине надія, зникає чекання людини нікчемної." (Пр.1107)

Кожному з нас потрібно жити і ходити з Богом таким чином, щоб, незважаючи на те, що може статися, ми мали дивовижне очікування. Бог не обіцяв нам завтрашній день, але якщо Він дасть нам його, він може бути чудовим. Яким чином? Рахуючи наші дні та дозволяючи Богові навчити нас пізнавати мудрість і застосовувати її.

Бог хоче, щоб ми мали велике сподівання, щоб, якщо прийде рак, ми не здалися. Натомість щоб ми боролися з вірою та молитвою, вірячи та живучи так довго, як зможемо. Навіть якщо ми помремо, у нас є неймовірне очікування, що бути відсутнім у цьому земному тілі означає бути присутнім з Богом. Це чудова річ для Божого слуги – знайти в Писанні гарантію того, що його очікування виповниться.

Кажуть, що Джон Уеслі (John Wesley), великий методистський проповідник, подолав 400 000 кілометрів верхи на коні, щоб проповідувати близько сорока тисяч послань. Він був мотивований великим сподіванням, що Бог буде рухатись і спасати душі.

Чарльз Фінні (Charles Finney) був ще одним великим Божим чоловіком, який мав неймовірні очікування. Він був успішним, але не спасенним адвокатом, коли побачив, як кілька людей загинули, коли горіла фабрика. Хоча він не знав Бога, він кричав до неба: "Я не знаю, чому це сталося, але я повинен знайти Тебе, Боже. Якщо для цього потрібно досліджувати день і ніч, я вірю, що Ти там, нагорі, і я повинен знати Тебе". Тоді він знайшов Ісуса Христа і прийняв Його як свого Спасителя.

Фінні розвинув дивовижне молитовне життя з Ісусом Христом. Його віра бачила великі діла, здійснені в серцях людей. У його біографії є розповіді про те, як він заходив на фабрику, і люди, які не знали Бога, буквально тремтіли від переконання Святого Духа. Йому часто дозволяли проповідувати на фабриках, де десятки чоловіків і жінок славно спасалися по Божій благодаті.

Він все ще проповідував у віці 84 років, коли сильно захворів. В останні місяці перед його смертю люди збиралися навколо маленької веранди його старого фермерського будинку. Вони чекали, чи вийде він проповідувати — і він таки проповідував! Він виходив о 7-ій годині ранку і виголошував 25-хвилинну проповідь людям, які були там. Потім він знову виходив о 9-ій годині і проповідував ще двадцять п’ять хвилин. О 10:30 він знову проповідував на двадцять п'ять хвилин. Він давав три проповіді за ранок, коли все, що він міг робити, було лише пройти через двері, відкрити рот і проповідувати про Ісуса.

"Моя надія (очікування) ніколи не знищиться,— казав він, говорячи з Книги Приповістей 2318 і 2414,— і ваша теж не зникне. Коли ти є Божою дитиною, твої сподівання ніколи не зникнуть".

У чому секрет Чарльза Фінні? Що змусило Джона Уеслі подорожувати тисячі кілометрів верхи на коні, щоб проповідувати Євангеліє? Вони обидва мали неймовірні очікування того, що зробить Бог. Ці Божі чоловіки казали: "Я не знаю, чи є у мене завтрашній день, але я знаю, кого люблю і кому буду служити сьогодні. Я буду жити для Нього кожен день свого життя".

Найбільша благодать

"Та ще більшу благодать дає, через що й промовляє: Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать." (Як.0406)

Грецькі слова, що означають "більшу благодать" — meizonacharin — у цьому контексті відображають найвищий ступінь цього слова, тому "більший" насправді означає "найбільший". Іншими словами, Святий Дух говорить, що найбільша благодать у світі дається смиренним.

Як ми можемо визначити, що означає бути смиренним? Неспасенна людина ніколи не може бути смиренною. Вона може бути доброю, вона може бути хорошою, і вона може жити в применшенні себе. Але вона не може бути смиренною. Так само як і плотський християнин.

Смирення — це те, чого ми набуваємо, коли погоджуємося з Богом і готуємось зустріти Його (Ам.0303, 0412). Смиренний християнин не вихваляється завтрашнім днем. Для нього жити — це справді тільки Христос. Наповнений Святим Духом і Божим Словом, він здатен через смирення отримати найбільші обітниці, які тільки можна уявити.

Смирення означає, що я знаходжу обіцянку від Бога і приймаю її, знаючи, що вона ніколи не відпаде (1Цар.0856). Смирення означає, що я йду на хрест без раціональних міркувань, розуміючи, що в мені не живе нічого доброго (Рим.0718). Смирення означає, що я приймаю Боже забезпечення, яке Він має для мене, у той час як я зосереджуюсь з академічною дисципліною на Богослужіннях. Без винятку я зможу почути те, що назавжди змінить моє життя.

Прийняття, збереження, пригадування

По вірі я можу прийти до біблійного та духовного сприйняття Божих думок. Спочатку я приймаю Боже Слово в зоні сприйняття мозку (канал А) і стаю свідомий правди. Але коли я змішую те, що чую, з вірою в живого Бога, правда, яку я сприймаю, передається через мій людський дух (канал B) у мою душу (канал C), яка включає мій розум, емоції, сумління, самосвідомість, і волю. (Почитайте більше в книзі пастора Карла Г. Стівенса "Серце, що чує", 1996)

Життєво важливо, щоб Бог здійснив цю передачу через energeia, перетворюючу силу Святого Духа, яка діє лише в людях, які були відроджені спасаючою Божою благодаттю. Слово ефективно впрацьоване в моє життя, коли я підкоряюся Богові. Підкорившись, Святий Дух може закріпити Божі слова в моїй пам’яті, де вони зберігаються і готові нагадатись миттєво.

Отже, спочатку йде прийняття, потім збереження, а потім пригадування. На цей момент дорогоцінне Боже Слово вже рясно пробуває в моїй пам’яті, і воно виражене в моєму словниковому запасі та у свідомості моєї душі. Нарешті це Боже Слово набуває для мене такого великого значення, часто ламаючи мене, тому що воно вічне і назавжди пробуває на небесах (Пс.11989).

Коли приходять бурі і руйнують майно і життя, Боже Слово живе повіки (Іс.4008). Воно завжди є, і воно не зміниться. Небо й земля проминуться, але ця дорогоцінна Книга, яка є розумом Христа, ніколи не минеться (Мт.2435).

Очікуйте піднесення

"Упокоріться перед Господнім лицем, і Він вас підійме!" (Як.0410)

Бути в Божій присутності, "перед Господнім лицем", вказує на динамічні взаємини між Богом і нами. Усвідомлюючи ангельський конфлікт, який відбувається непомітно навколо нас, ми відкупляємо миті своїм смиренням перед Богом. Коли приходить смирення і ми починаємо це розуміти, ми наближаємося до Бога, і Він наближається до нас. Якщо ми зазнаємо невдач і стаємо зламаними, нам просто потрібно впокоритися перед Богом, і тоді Бог зможе піднести нас.

Смирення дозволяє Богові вивищувати християнина в бізнесі, даючи йому благословіння, яких він ніколи не мав. Бог підносить його здоров’я, його шлюб, його серце та душу, що включає підвищення його пам’яті. Благословіння даються віруючому, який упокорює себе перед Богом, приймає авторитет Слова і шанує посаду свого пастора-вчителя на Богослужіннях.

Разом з авторитетом Божого Слова, авторитет благодаті та любові встановлюється в тому, хто приймає захист і забезпечення Христа в нас.

Благословенні та оживлені для цих днів

"Бо так промовляє Високий і Піднесений, повіки Живущий, і Святий Його Ймення: Пробуваю Я на Височині та в святині, і з зламаним та з упокореним, щоб оживляти духа скромних, і щоб оживляти серця згноблених!" (Іс.5715)

"Вступися за справу мою й мене визволи, за словом Своїм оживи Ти мене!" (Пс.119154)

Високий і Піднесений, повіки Живущий (Що замешкує вічність), також замешкує віруючого з розкаяним і смиренним серцем. Згідно з живим Божим Словом, Він там, щоб оживляти й відроджувати серця смиренних.

У ці останні дні для кожного християнина дуже важливо зосередитися на Божому Слові, що декому дуже добре вдається. Інші, однак, не мають такої здатності. Смирення приносить спроможність.

Коли я смиренний і зламаний, живу так, ніби сьогодні можу зустріти Ісуса Христа, Він оживляє мене у Своїй люблячій доброті. Він оживляє мене на дорозі праведності. Він оживляє мене, щоб я не відчував загрози, не ставав суб’єктивним і не пересвідчував певної форми параної. Коли я не звеличуюся над іншими, Бог оживляє мене так, щоб я відроджуюся за одну мить, маючи очікування від Нього. Тоді Він зможе вивищувати мене в усіх сферах життя.

Чим більше вивищення, тим смиренніша людина

"Не обмовляйте, брати, один одного! Бо хто брата свого обмовляє або судить брата, той Закона обмовляє та судить Закона. А коли ти Закона осуджуєш, то ти не виконавець Закона, але суддя." (Як.0411)

"Свої очі ти звернеш на нього, й нема вже його: бо конче змайструє воно (багатсво) собі крила, і полетить, мов орел той, до неба... Не їж хліба в злоокого, і не пожадай лакоминок його" (Пр.2305-06)

Християнин, якого вивищують, — це той, хто ніколи не обмовляє. Відповідно до 3-го розділу Книги Захарії, коли сатана прийшов до Ісуса Христа, щоб повідомити точні подробиці про гріхи первосвященика, Господь відмовився слухати, тому що це була сімейна справа. Отець і Син прийняли первосвященика в Божу сім’ю, і вони не дозволили ближньому чи ворогу звинуватити його (див. Зах.0301-10). Бог подбав про його проблеми і дав йому новий чистий одяг. Він оживив його і дав йому ще одну можливість пересвідчити люблячу благодать Бога в заповіті співчуття.

Відкуплені для відродження

"І перейшов Господь перед лицем його, та й викликнув: Господь, Господь, Бог милосердний, і милостивий, довготерпеливий, і многомилостивий та правдивий." (Вих.3406)

Втрачений час і втрачені години не повинні бути частиною нашого життя. Часу мало. Повернення Христа ближче, ніж будь-коли. Це дні, коли ми повинні бути серйознішими, ніж будь-коли. Я молюся за родини, які втратили близьких під час останніх катастроф. Я молюся за тих, хто потрапив у розпал війни, незалежно від причини. Особливо я молюся за біженців. Я молюся за стан нашої нації. Найбільше я молюся, щоб народжені згори віруючі були оживлені у відродженні Божого Слова та оживлені відповідно до Божої благодаті.

Готуймося зустріти нашого Бога в молитві. Готуймося до зустрічі з Богом у роздумуванні. Готуймося зустріти Бога в навчанні. Готуймося сьогодні зустрітися з Богом.

Очікуйте благословінь

"Як захочете ви та послухаєтесь, то будете добра землі споживати." (Іс.0119)

Бог не той, хто позбавляє Своїх людей добра (Пс.8412). Настав час, щоб ми очікували від Бога. Ми повинні очікувати на відповідь на наші молитви. Настав час усвідомити, що смирення означає підкорятися Богові, протистояти дияволу всією зброєю, яку дає нам Господь, і бачити як втікає сатана.

Не тіште сатану суб’єктивністю. Не тіште його, визнаючи тлінність та слабкість зухвалими зауваженнями з підвалів підсвідомості. Розвивайте неймовірне очікування по благодаті через віру та сповідуйте правду відповідно до характеру та природи Бога. Повірте Богові, що Він подбає про всі деталі в кожній ситуації; Він є Богом, Який хоче благословити нас і дати нам благодать (Іс.3018).

Коли ми зрозуміємо, що Бог є Благословителем? Усе стосовно Нього ще з минулої вічності було зроблено, щоб знайти спосіб благословити християн. Він хоче благословити вас. У житті чи в смерті Бог прагне вас благословити. Під час смерті ангели готові провести вас на небеса ще до того, як ви відчуєте біль смерті. У Бога є спосіб захистити кожного християнина, який довіряє та вірить Його Слову.

Висновок

Коли християнин стає зламаним і смиренним перед Божим лицем, він стає вивищенним у своїх взаєминах з Христом і в своєму ранзі в Божому Царстві. Бог дає йому можливість викупляти час. Давайте насолоджуватися великими дарами та правдою, які дав нам Господь. Давайте уникати зациклення на негативних моделях нашої особистості. Ми повинні ставати перед Богом на коліна і на своїх обличчях звертатись у хвалі та подяці.

Ми не можемо дозволити собі бути задоволеними, доки наші душі не наповняться правдою, яка робить нас бажаючими і слухняними йти за Богом. Спочатку я бажаю, потім стаю слухняним, і Бог може провадити мене мудрістю Своїх рук (Пс.7872). Він оживляє мене, даючи все, що мені потрібно, навіть у найгірші моменти. Зрештою, у мене є Христос, і Він є всім у всьому. Я люблю Його і очікую, що Він благословить мене. Тримайтеся очікування Божого благословення.

Він поблагословить і вшанує нас — не тому, що ми гідні благословення та шани, а тому, що ми Його діти, викуплені кров’ю Агнця та благодаттю Бога.

Господи, благослови кожного з нас новим очікуванням і новою нагальністю в цей останній час людської історії. Допоможи нам бути оживленими згідно з Твоєю правдою. Оживлюй нас щохвилини благодаттю, милістю та любов’ю Ісуса Христа. Амінь.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.