Мета мрій. Карл Генрі Стівенс

Чи можете ви чесно сказати, що ваші мрії прославляють Бога? Чи є метою ваших мрій Його прославлення? Ми повинні мріяти вище самих себе. Бог хоче перевести нас з того, що ми можемо зробити сьогодні, в сферу довіри Йому, де неможливе можливо. Божі люди завжди повинні хвалитись неможливим.

Зміст

  1. Мрії серця
  2. Втілені мрії
  3. Божественні цілі
  4. Свідчення пастора Лава

Мрії серця

"І снилось йому, ось драбина поставлена на землю, а верх її сягав аж неба. І ось Анголи Божі виходили й сходили по ній." (Бут.2812)

Тут розповідається про сон Якова. Перед тим, як був написаний повний канон Писання, Бог давав Своїм людям сни для провадження в особливих ситуаціях. Ми залежимо від Божого Слова як від джерела інформації, на яке ми покладаємось, але є також ще один вид снів (мрій), який цікавить нас сьогодні. Нас цікавлять мрії нашого серця. Мрії серця спонукають до Божественного мислення, вони є причиною встановлення цілей в дуже молодому віці. Ці встановлені цілі регулюються дисципліною. В результаті – підтримується особистість людини.

Багато років тому у мене була мрія. Це була мрія мого серця – надія, гаряче бажання. Я мріяв стати коментатором бейсбольних ігор. Звісно ж, команда, склад якої я об’являв, була командою з Нової Англії – Бостон Ред Сокс. Використовуючи свій магнітофон, я коментував їхню гру. Я навіть використовував звукові ефекти, щоб передати гомін вболівальників. Мої брати думали, що це божевілля, особливо, коли потрібно було зробити якусь роботу, наприклад, прополоти кукурудзу. Але це була моя мрія.

Ставши християнином, я мріяв стати проповідником. Я проповідував деревам на нашій фермі. Я проповідував одному дереву за іншим – нікого навкруги не було. Я був такий збуджений. Деякі люди мріють, що стануть справжніми місіонерами Божого Слова. Інші мріють по-справжньому розуміти Біблію, насолоджуватись нею і передавати Біблію іншим людям. Багато мріють бути прекрасними, дорогоцінними, чистими людьми, які зможуть допомогти молоді. Є один молодий чоловік, який вже був в Індії. Він дуже молодий, і він мріє повернутись. Це його мрія, його бажання і мета. В нашому служінні є ще один молодий чоловік, який мріє бути непохитним свідком Ісуса Христа в армії. Такі мрії є добрими, здоровими, доброчинним ставленням серця.

Одного разу, я говорив свідчення в штаті Мейн одній парі, яка жила в гріху. Їм було всього чотирнадцять і шістнадцять років, але вони вже пили і чинили всілякі дурниці. Але я завжди любив їх. Нарешті вони почали приходити на служіння. Вони ходили зі мною щосуботи молитись за місто Портленд. Ми молились над лавами в церкві, над кабінетами Недільної школи, над кріслом пастора, біля вівтаря. Ми молились за спасіння людей. Ця пара почала вірно слідувати за Богом. Вони сказали, що в найгірші моменти їхнього життя у них було неймовірне бажання бути позбавленими гріха. Їх мрією було бути чистими для Бога.

Мрії прекрасні. Мрія стати інженером, медсестрою чи вчителем - це щось особливе, якщо мотивація йде від Бога. Я не кажу про суб’єктивність; але я кажу про сильне бажання в серці, про твердий намір, який народжує мету. Такого роду мрії змушують підлітків готуватись до життя і жити у наслідках своїх цілей. Вони звіряють свої дії зі своїми цілями. У них є дивовижні мрії. І знаєте що? Ці мрії дійсно захищають душу.

Втілені мрії

Цього літа, як часто вже ставалось, у мене був привілей поговорити з бейсболістами. Півтори години ми стояли на полі з Консеко, МакГіром, Роном Хассі, Грінвелом, Марті Бареттон і Дуайтом Евансом. І Дуайт Еванс сказав мені: "Багато років тому у мене була мрія. Я мріяв стати гравцем вищої ліги. Я був доволі слабким, у мене була погана реакція, але я працював і ще раз працював. В якийсь момент відбулась зміна, і я став бити по м’ячу з силою. Навіть коли я прийшов до вищої ліги у віці двадцяти років, мої здатності бити по м’ячу були доволі сумнівними, хоча гра на полі була дуже професійною. Але все це було мрією маленького хлопчика. Замість того, щоб почати пити і жити в гріху, я залишився зі своєю мрією і зберіг своє тіло здоровим". Він здоровий. У віці тридцяти дев’яти років у нього 48-й розмір талії. Він сказав: "Я народжений згори християнин. Я так вдячний Ісусу Христу! Я хочу грати в бейсбол ще два роки, але якщо не вийде, я мрію, що моє життя стане краще ніж будь-коли через Спасителя Ісуса Христа". У Дуайта Еванса була мрія, і він втілив її.

Марті Баррет сказав нам, що все може йти як завгодно: виграєш ти, чи програєш, вдається тобі чи не вдається, але "йти з Ісусом Христом і мати цілі для вічності – це найважливіші цілі для мене, моєї дружини. І всієї моєї сім’ї". Ось це мрії. Я не вірю, що існує людина з будь-якої професії, яка зможе бути по-справжньому ефективною в важкій ситуації, якщо вона спочатку не стала ефективною через Ісуса Христа, Боже Слово і через свої мрії. Чи знаєте ви, що людина, яка має мрії, живе краще, тому що у неї є мрії? Людина з правильними, здоровими мріями звіряє дії зі своїми цілями. Наслідки цілей людини будуть містити її поведінку. Подумайте про свої мрії під провадженням Святого Духа.

Я сподіваюсь, що у дівчат буде мрія залишитись чистими перед Богом. Я сподіваюсь, що ви не дозволите вашим емоціям взяти верх, потім пожадливостям і не приймете невірних рішень в ці дуже дорогоцінні роки свого життя. Я молюсь, щоб ви мріяли про те, що одного разу, ви підійдете до пастора і скажете: "Я збираюсь вийти заміж, і я цнотлива. Я вдячна Богові за те, що в минулому я мріяла зберегти себе чистою для Ісуса, для моєї сім’ї та для церкви. І сьогодні, коли я виходжу заміж, моя мрія здійснилась. Моє тіло – це храм Святого Духа". Я сподіваюсь, що ви будете мріяти, як одного разу ви станете побожною дружиною. Юнаки, мрійте стати побожним чоловіком, побожним батьком і побожною людиною.

Божественні цілі

Цінності переходять в цілі, цілі перевіряються поведінкою, яка перевіряється Божим Словом і благодаттю, що призначені допомагати вам. Ви можете розвивати свою здатність зосереджуватись на Божому Слові. В кожній сфері, де бажання, мета і намір формуються в благодаті і волі Бога, ви зрозумієте, що означає мати мрію.

Давид піклувався про овець. Коли лев і ведмідь загрожували їм, Давид був настільки сповнений Божою свідомістю, що Бог давав йому дивовижну перемогу. Одного разу Давид уявив себе не великим розбишакою, а великим Божим воїном. Він вбив Голіафа, захищаючи всю націю Ізраїля від правління филистимлян. У Давида, вісімнадцятирічного юнака, була мрія; він вийшов з пращею і вбив Голіафа. Я гарантую вам, що поки Давид був в пустелі, пасучи овець, він мріяв.

Коли Авіґаїл була молодою жінкою, вона мріяла жити для Бога. Вона виросла, щоб допомагати царю Давиду. У неї був злий чоловік, але у неї була мрія, яка підтримувала її у важкі часи.

Чудово розуміти цінність мрій. У Павла була мрія, але одного разу, на суді Христа, він отримає велику нагороду за служіння Богу – вінець праведності. У нього була дивовижна мрія, і безперечно – Павло був здатен втілити свої цілі та випробувати свої мрії.

Покажіть мені людину, сповнену порожнечею, пасивністю, безцільністю в житті, і я покажу вам людину без мрії. Покажіть мені підлітка, який не мріє, і я покажу вам того, хто не вмотивований перед Богом. Я покажу вам того, хто пасивний, легковажний, марнослівний, на кого легко вплинути, у кого немає мети в цьому житті. Як говорить книга Приповістей, він крутиться навколо не тих людей навіть в церкві. Він ходить з неправильною компанією. Він приймає неправильні рішення і виправдовує їх, але він ніколи не мріє.

Я хочу, щоб ви, за допомогою Святого Духа, Словом благодаті роздивились мрії, які Бог хоче, щоб ви мали. Мрійте, ким ви будете в цьому році. Мрійте про переміну Богом вашого ставлення, якщо це необхідно. Мрійте, щоб Бог перетворив вас на образ Свого Сина. Пам’ятайте: колись Ісус був дитиною. Проходячи через підлітковий вік, Він стикався з тими ж ситуаціями, я якими стикаємось ми. Мрійте про те, що ви будете щасливими, радісними, духовними, переможними представниками Бога і встановлюйте для себе дорогоцінні мрії.

В книзі пророка Ісаї 2908 сказано, що "бачить голодний у сні". Також говориться, що спрагнений мріє. Подумайте про це. Голодний мріє про їжу. Спрагнений мріє про воду. Коли Бог поміщає нас туди, де ми дійсно маємо потреби через страждання та обставини, ми починаємо мріяти. Ви можете мріяти, потім бути дисциплінованими і дозволити Богові допомогти вам втілити свої мрії. Айзея Томас сказав, що він мріяв бути професіональним нападаючим в баскетболі, коли він вчися в початковій школі і грав на вулицях. Йому говорили, що він ніколи цього не досягне. Його мрія і Божа допомога привели його в Детройт Пістонс. Я думаю, ви виявите знову і знову допомогу у втіленні ваших мрій.

Свідчення пастора Лава

Я думаю, що одним з найбільших компліментів Йосипу від братів був наступний: "Ось іде сновидець (мрійник)".

Для тих з вас, хто не може мріяти, є люди, які мріють за вас. Бог дасть вам здатність мріяти. Ми – ті люди, у яких є можливість і привілей мріяти, тому що в Божому Царстві мрії стають реальністю. В молодості я в дійсності не знав, чого хотів, але всередині мене було бажання бачити людей щасливими. Я думав, рок-н-рол робить людей щасливими. Я не розумів, що не в ньому справа. Здавалось, що це так. Трохи пересвідчивши такий стиль життя, я зрозумів, як я помилявся, я зрозумів, що рок-н-рол не робить людей щасливими, алкоголь не робить людей щасливими, вечірки не роблять людей щасливими. Також наркотики не роблять людей щасливими. В сімнадцять років я прийняв спасіння. Через роки Бог зробив багато в моєму житті і нарешті Він сказав: "Знаєш, ось яким чином Я буду використовувати тебе, щоб ощасливити людей. Ти даси їм слово, яке може змінити їхнє життя і привести до взаємин з живим Богом". Я можу чесно сказати, що мрії можуть втілитись в Божому Царстві. Поза Божим Царством це навряд чи можливо.

Білл Алексон – ще один мрійник. Він не міг грати в НБА чи працювати пліч-о-пліч з цими атлетами, але він хотів якимось чином бути з ними, служити їм і передавати життя Христа. Сьогодні він виконує свою роль, працюючи з цими професійними атлетами. Давайте мріяти! Зустрічаючи один одного, давайте говорити собі: "Ось іде мрійник". Ми знаємо, що ставлення братів Йосипа було критичним і негативним. Вони сподівались і уявляли, що покладуть кінець його мріям. Вони вщент розбили його надії, коли залишили його в ямі помирати. Я думаю, будуть часи, коли ми мріємо, коли буде здаватись, що нас кинули помирати в ямі. Але в Біблії є ще один дивовижний вірш, що стосується життя Йосипа, де говориться: "Але Господь згадав Йосипа". І знаєте, Йосип став прем’єр-міністром Єгипту, і саме він був використаний Богом для спасіння своєї сім’ї. Отже, він мріяв, і його мрії збулись.

Якщо ми мріємо з Богом, то є можливість, що і наші мрії стануть реальністю. Тому мрійте про велике для Бога, тому що в Божому Царстві мрії здійснюються.

Як дізнатись, що ви мрієте про правильне? Деякі мрії можуть бути мотивовані зацікавленістю в самому собі. Можна бути впевненим, що деякі з подібних мрій залишаться невиконаними. Завжди існує реальність, що нашим серцям в глибині доручено робити те, що Бог вибере для нас.

Це подібно питанню, яке задають мені люди: "Як мені дізнатись Божу волю?". Є декілька відповідей на це питання. По-перше, Святий Дух завжди буде говорити достатньо голосно для того, щоб душа, яка бажає, почула. Бог не залишить вас залежними і блукаючими. Він не залишить вас у темряві. По-друге, Бог ніколи не поведе нас в сторону, протилежну Його Слову. Він ніколи не поведе нас туди, де Його Слову будуть суперечити. Його провадження завжди відповідає вченню Божого Слова. Нарешті (можливо, найважливіше), Святий Дух поведе тих, хто вже доручив себе тому, що Бог вибере для них. Інакше кажучи, якщо мрія мотивована зацікавленістю в собі, і ми довірили себе власному вибору замість того, щоб дозволити Богові вибрати для нас, ми наштовхнемось на шлагбаум. Ми вийдемо до дверей, через які ми не зможемо пройти, тому що Бог не хоче, щоб ми йшли в цьому напрямку. Багато з нас були врятовані від мрій, керованих власними інтересами. Основна думка в наших серцях повинна бути: "Бог, не моя воля, але Твоя. І якщо ця мрія не від Тебе, якщо вона не принесе Тобі славу, тоді я не хочу мріяти в цьому напрямку". Ми не хочемо мати мрій, орієнтованих на нас самих, тому що вони обернуться в нічні кошмари.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.