Покликані всередину лютої бурі. Карл Генрі Стівенс

Неодноразово Господь Ісус вводить нас в бурі. Іноді ми можемо бачити їх наближення. Але часто вони приходять у темну пору, коли ми найменше їх очікуємо.

Зміст

  1. Розпочати
  2. Сягнути
  3. Вийти
  4. Висновок

Цей буклет висвітлює дві конкретні бурі, які Бог використав для розширення поємностей людей, які бажали слідувати за Ним. Вони дізнавалися, що їхні власні зусилля були в кращому випадку руйнівними.

Але через свою слабкість ці люди особисто знайомилися зі Спасителем, Чиє ім’я виявляє Його природу: співчуття, довготерпіння, люблячу доброту і правду.

Розпочати

"І зараз звелів Ісус учням до човна сідати, і переплисти на той бік раніше Його, аж поки народ Він відпустить. Відпустивши ж народ, Він на гору пішов помолитися насамоті; і як вечір настав, був там Сам. А човен вже був на середині моря, і кидали хвилі його, бо вітер зірвавсь супротивний. А о четвертій сторожі нічній Ісус підійшов до них, ідучи по морю. Як побачили ж учні, що йде Він по морю, то настрашилися та й казали: Мара! І від страху вони закричали…А Ісус до них зараз озвався й сказав: Заспокойтесь, це Я, не лякайтесь! Петро ж відповів і сказав: Коли, Господи, Ти це, то звели, щоб прийшов я до Тебе по воді. А Він відказав йому: Іди. І, вилізши з човна, Петро став іти по воді, і пішов до Ісуса. Але, бачачи велику бурю, злякався, і зачав потопати, і скричав: Рятуй мене, Господи!…І зараз Ісус простяг руку й схопив його, і каже до нього: Маловірний, чого усумнився? Як до човна ж вони ввійшли, буря вщухнула." (Мт.1422-32)

Це була четверта нічна сторожа (між четвертою та п’ятою годиною ранку), коли Ісус пішов до учнів, ідучи по морю. Але, побачивши Його, вони стривожились. Була буря. Це була серйозна буря. І Ісус звелів Петрові увійти прямо в неї. Вітер був шаленим. Хвилі були дуже високими. Було темно. Ісус же сказав: "Іди".

Дорогі друзі, кожному, хто ходить з Богом, буде запропоновано увійти в шторм. Кожному. Коли ми думаємо про стількох близьких в нашій церковній сім'ї, які переживають люті бурі раку, серйозних травм та розбитих сімей, ми можемо почати складати уявлення про те, що таке буря.

Тепер час послухатися

Хвилі були лютими. Вітер був шаленим. Буря була руйнівною.

Ісус сказав: "Іди зараз".

"Але чи не можеш Ти почекати, Ісусе, поки не зійде сонце, а буря припиниться?"

"Ні."

"Але чи це розумно, Ісусе? Чому Ти кажеш мені іти, коли на вигляд неможливо ходити по тій воді? Одна річ, якби я міг пройти по воді, коли вона спокійна, але намагатися йти по ній, коли вона отака? Будьмо практичними!"

Кожному ефективному служителю рано чи пізно буде сказано зайти в бурю. Насправді, не важливо, якого ви віку. Для одного - це в двадцять шість. Для когось іншого - в сорок один. Ісус сказав кожному з них: "Іди".

Ось великий принцип: Коли Ісус говорить: "Іди", все буде добре. Все буде добре, поки Він є Тим, Хто говорить: "Іди".

Слухайся, незважаючи на обставини

Для Петра вийти з човна і піти до Ісуса було ризиком для природної людини – ризиком віри.

Обставини не повинні визначати наш послух. Ісус Христос сказав Петрові: "Я хочу, щоб ти ішов. Обставини склалися погано, але чи віриш ти Моєму слову "Іди"? Іди до Мене. Я знаю, все ще темно; сонце ще не зійшло. Лютує буря. Але знаєш що? Я Сам іду в лютій бурі. І допоки Я іду з тобою в лютій бурі, будь ласка, довірся Мені та йди".

Немає настільки великої бурі, в якій Ісус не допоможе нам ходити по воді. Це означає, що Він може запросити нас піти по обставинах, які є катастрофічними. Тому наш послух має бути заснованою на Божому Слові. Кожен пастор, який проповідує Євангеліє, стояв за кафедрою і поводився так, ніби все було добре, тоді як він проходив через бурю. Ми піднімаємо підборіддя. Ми можемо навіть бути трохи жорсткими у той конкретний день, тому що ми намагаємось утриматися, щоб не зламатися і не заплакати. Але Ісус покликав нас і сказав "Іди". Отже, наш послух ґрунтується на Божому Слові і ніколи не на обставинах.

Обставини ніколи не повинні змінювати наш послух. Ісус ввів нас у бурю. Він ввів Петра в бурю. Божі очі "дивляться по всій землі, щоб зміцнити тих, у кого все їхнє серце до Нього" (2Хр.1609), і ми можемо виконати будь-що, що Бог нам говорить виконати (Флп.0106).

Сягнути

Християни покликані змінювати світ, але багато хто навіть не може вчасно прийти до церкви. Ми були покликані бути побожними прикладами для чоловіків і жінок по всьому світові, але багато хто не вивчає Слово, щоб показати себе гідним (2Тим.0215).

Нещодавно пастор прийшов за порадою, як вирішувати проблеми зі своїм персоналом. Він сказав: "Люди йдуть проти мене".

Кожен християнин покликаний взяти хрест. Чому? Саме хресту опирається плоть і сатана його ненавидить, тому що це місце особистої перемоги для віруючого.

Чи знаєте ви, що можна проповідувати: "Ви повинні народитися згори", але не проповідувати хрест? Таким чином, послання може бути євангельським і все ще популярним. Церква може мати хорошу сучасну музику і все ж ніколи не зрощувати учнів і не вчити людей виходити та бути свідками Євангелія.

Важливість дотику

Дуже важливо, що пастор потискає руки тим, хто в його зібранні. Потискання рук, для мене, це спосіб сказати: "Я не можу провести час з усіма вами, але це рукостискання говорить, що я справді вас люблю, і я ціную вашу дружбу. І, до речі, мені це рукостискання потрібне так само, як і вам". Бог завжди дуже особистий з нами, люблячи нас та звертаючись до ділянок особистих потреб.

Ісус дозволив Марії поцілувати Його ноги (Лк.0745). Коли Павло залишив Ефес, чоловіки і жінки знову і знову припадали на його шию і цілували (Дії2037). Це був загальний вираз культури того часу.

Гері Смоллі (Gary Smalley), християнський порадник і автор, написав книгу про важливість дотику. У ній він сказав, що дотик - це вираження у якийсь момент часу того, які почуття ми маємо до когось іншого весь час. Отже, коли у вас є лише хвилинка, ви можете просто торкнутися людей, можливо простим рукостисканням. Але, за його словами, це означає все, тому що ви виходите за межі свого серця.

Христос: наше забезпечення посеред того

Було б важко опинитися в глибоких водах і мусити весь час гребти у човні. Ми так стомилися б. Наскільки краще мати човен з мотором! Наше джерело живлення - Ісус Христос; Він рухає човен. І все, що ми повинні зробити, в основному, це переключити нашу віру в нашу власну здатність на віру в Нього.

Багато хто був у такому місці, де вони запитували Бога, чому Він допустив певні болючі ситуації у їхньому житті. Вони говорили: "Чому вони завдають мені болю? Я ніколи нічого поганого не зробив їм, наскільки мені відомо. Чому це відбувається?"

А Ісус відповідав: "Я хочу, щоб ти був як Я. І ти можеш бути як Я, якщо в цю бурю ти прийдеш до Мене, впряжешся зі Мною, навчишся від Мене, і пізнаєш Мене". Ми можемо чути як цей тихий, лагідний голос говорить: "Іди", коли Він називає нас, нечутно, по імені.

Жодна людина ніколи не була б зламаною, якби Ісус не покликав її ввійти в шторм. Я проливав сльози так легко не тому, що я емоційна людина. Але я виявив, що те, що зламує побожного чоловіка чи жінку - це коли Ісус кличе нас у шторм.

Звертаючись до ворога

Іншого разу в човні на морі, учні благали Ісуса, Який був із ними, щоб Він прокинувся, кажучи: "Рятуй, Господи, гинемо!" (Мт.0823-26). Буря лютувала, але Господь проспав це все.

Згідно з Євангелієм від Марка 0439, демони спричинили шторм. Господь заспокоїв вітер і хвилі, звернувшись до демонів. Один Бібліолог сказав, що коли Ісус використав слова "Мовчи, перестань", кращий переклад - "Тихо, закрийте роти!" кажучи це демонам, які роздули вітер своєю атмосферною силою, яка й породила шторм.

Ми були покликані ходити по вірі, а не по видимому (2Кор.0507). Незалежно від того, якими обставини видаються, пам’ятайте, Хто покликав вас. "Вірний той, хто вас кличе, Він і вчинить оте" (1Сол.0524).

Вийти

Демони спричинили шторм. А Ісус сказав: "Петро".

А Петро сказав: "Коли це Ти, Господи, то звели, щоб я прийшов до Тебе."

Ісус сказав: "Іди".

І Петро пішов у бурю, спричинену демонами, із лютим вітром та хвилями.

Тільки подумайте. Демони намагалися знищити Петра та інших, тому що вони були Ісусові учні. У першу бурю Він був з ними в човні. Але в другу бурю Ісус відіслав їх самих, поки Він пішов у гори молитися (Мт.1422-23). Ісус молився цілу ніч, а в четверту сторожу Він прийшов, ідучи бурхливим морем під час бурі, спричиненої демонами.

Я хотів би побачити невидимі царства, і демони та Божі ангели дивляться, коли Петро справді пішов по воді. Демони, напевно, сказали: "О ні! Нас знову перемогли".

Це відчуття потопання

Отже, вітер лютував, і хвилі були страшними. І як тільки Петро відвів очі від Ісуса, він почав потопати. Він, мабуть, сказав дуже швидко: "Рятуй мене". Звичайно, Ісус врятував - і це було диво. Тоді Ісус сказав Петрові: "Маловірний, чого усумнився?" (Мт.1431).

Вітер змусив його відчути бурю, і вода змусила побачити її, тож хоч він і вийшов по вірі, він почав іти по відчуттями і по видимому. Але віддайте йому належне - він таки пішов!

Отримувати благословіння від Бога - це більше, ніж виживання. Це відродження. Бог виливає більше благословінь, ніж ми можемо вмістити. Замість того, щоб якось справлятись в програмі підтримки, ми перебуваємо в процесі просування в Божій програмі відродження.

Ми стикаємося з болем, і Ісус теж. Іноді ми стикаємось із соромом через те, що робить диявол в нашому житті. Але дяка Богові, ми завжди в кінці кінців царюємо. Ми царюємо через біль, і ми царюємо через сором (Мих.0707-08).

І пам’ятайте, відчувати сором не обов’язково означає, що ви в чомусь винні. Може бути, що світ проектує це на нас і цим сатана намагається залякати нас (Об.1210).

Мені завжди було цікаво, що робили учні, коли побачили, як Петро пішов по воді. Пам’ятайте, вони були заздрісною групою. Б'юся об заклад, що Іван сказав: "Я би хотів, щоб це був я. Тепер Петро стане улюбленцем Ісуса, тому що він пішов, коли Ісус сказав "Іди".

Давайте переплинемо на інший бік

Перед обома тими бурями Ісус сказав учням, що вони перепливатимуть на інший бік (Мр.0435; Мт.1422). Деякі з вас були з нами, коли ми подорожували Ізраїлем і бачили Галілейське море. Воно було дуже спокійний у той час. Але уявіть, що ви були в човні, перепливаючи Галілейське море, і піднялася люта буря. Це смішно для мене, тому що там був Ісус Христос - Творець – Який спав на борту. Це не нормально - для людини заснути за кілька сантиметрів від загибелі. Чи ви можете собі уявити, що потрапили в таку бурю і просто проспали її? Їхній маленький човен гамселило, однак Господь спав.

Але тільки уявіть, як учні несамовито виливали воду з човна. Вони не могли впоратись з цим. Декілька з них були рибалками і добре знайомими з морем. Але ось вони, набирали в відра воду, а тоді вичерпували і вичерпували. "Ми втрачаємо позиції! Господи, ми не можемо впоратись з цією водою, яку ми виливаємо. Буря жахлива". А Ісус все ще спав. "Чи Тобі байдуже, що ми гинемо?!" Нарешті, Він прокинувся. Цікаво, чи покаже нам це Господь на небесах, тому що деякі з цих сцен були такими гарними.

Посеред того, як вода заливала човен, серед хвиль, які мало не перевертали човен, Господь Ісус підвівся і звелів: "Закрийте роти!" Іншими словами, "Демони, припиніть спричиняти цю бурю". І тут же, шторм припинився. Далі, як Він це часто робив, Він звернувся до віри учнів.

Щоразу, коли в Євангеліях Ісус звертався до віри, Він говорив:

"Я беру участь у цьому. Довірся мені. Повір мені. Я не дам тобі потонути. Я не дозволю."

"Але ця буря - це більше, ніж може витримати людина ".

"Я не дам тобі потонути".

"Ну, чому буря?"

"Це випробування, щоб розвинути твою віру. І в майбутньому ти пам’ятатимеш, що ця буря ледь не забрала твоє життя, і Я прийшов. Тоді ти зможеш довіряти Мені в наступну бурю, чи не так?"

Кінець цієї розповіді - один із моїх улюблених віршів у всій Біблії: "І на другий бік моря вони прибули...." (Мр.0501). Вони досягли іншої сторони, і ми теж це зробимо.

Висновок

Кожен віруючий буде покликаний в люту бурю, незалежно від їх віку чи положення. Але запам'ятайте наступне. Якщо Ісус говорить "Іди", повірте мені, все буде добре. Ви досягнете іншої сторони. Ви будете врятовані завдяки Божому Слову.

Дорогий Небесний Отець, ми так раді, що Ти не лише показуєш нам дорогу: Ти - дорога. Ми хочемо бути маяками, свічками в темряві для людей, які переживають бурі сьогодні.

Продовжуй наповнювати нас своїм Святим Духом, оскільки ми маємо намір приймати все більше і більше води Твого Слова — бути наповненими хвилями любові безмежного моря прощення і океану благодаті. Амінь!

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.