Противтесь дияволу. Карл Генрі Стівенс

Кожен з нас стикається з особливим часом, коли всі злі сили збираються в атаці, і сатана намагається зупинити нас, щоб ми не стали тими, ким ми є. Він хоче, щоб ми продали правду. Люди, які продають правду сьогодні, знаходяться в стані переможених.

Вічне призначення

Через прийняття Господа Ісуса Христа в своєму практичному житті, віруючий виявляє Його могутність. Виявлення Його здатності – дивовижна річ. Боже Слово навчає нас, що ми знаходимось на відстані одного серцебиття від вічності. В останні декілька годин багато людей зустрілись зі смертю неочікувано і раптово. Ніхто не знає, коли серце перестане битись, і з якої причини воно перестане битись.

У людини є вічне призначення в наслідок смерті: або катастрофічна вічність в пеклі, або дивовижна вічність на небесах. Крім того є суд для віруючих в Ісуса Христа, і є суд Білого Трону для невіруючих. Ми знаємо з Біблії про схоплення церкви, про друге пришестя, коли Христос разом з церквою повернеться в долину Йосафат, щоб закінчити велику битву Армагедону.

Теперішній час

Але з чим ми стикаємось в той короткий період часу, який у нас є зараз? Це – найбільша битва, яку хто-небудь коли-небудь зможе побачити. Життя – це процес боротьби для тих, хто протистоїть правді. Підлітки слухають правду і знають її, але більшість з них не сприймають її. Звісно, діти в християнській школі – це зовсім інші діти. Вони ще не продали ту правду, яку знають.

Більшість людей сьогодні продають правду. Вони продають її усюди. Продають і не купують правду, і продають її так дешево! Сьогодні я роздумував про кількох хлопців, які вчились в нашому Біблійному коледжі, вони проповідували, всюди і у всьому приймали участь, любили Боже Слово, а зараз вони знов повернулись до старого життя. Один з них знову став наркоманом, і спалює свій мозок. Він чув правду, він знав правду, і він продав правду.

Я думав про іншу людину, яка активно приймає участь в житті церкви чотири тижні, потім п’ять тижнів перебуває в депресії, і постійно продає правду через емоційні потреби, через свою сублімацію.

Кожен день проходить так швидко. Ісус Христос Сам сказав, що світ минається і буде спалений вогнем. Так само, як люди вмирають у вічному пеклі, вони зустрінуться з судом, і неважливо, наскільки вони хороші чи які батьки їх виховували, це не має жодного відношення до справи. Минуле не має жодного значення. Вони проведуть вічність у пеклі. Вони почули правду, але не сприйняли її, вони продали правду покаяння, об’явлену в Євангеліє.

Ісус бачить нашу віру (Мр.0205). Ви вірні в недільній школі і Ісус бачить вашу віру. Ви сієте Боже Слово, і ви пожнете Його. Не тільки зараз, але й у вічності ви пожнете те, що ви сіяли. Ви витрачаєте свій час для того, щоб вшанувати поклик навчання в Біблійному клубі, і це не просто, і не легко. У Повторенні Закону 0607 мова йде про принцип навчання дітей – вчити постійно. Чому це так важливо? Все, що ви робите для Бога, і ви робите це прекрасно, не буває марним. Боже Слово ніколи не буде марним. Воно виконає те, що необхідно, і Воно піде туди, куди Його посилають (Іс.5511).

Єдність батьків та правда

"Чоловіки, так само живіть разом із дружинами за розумом, як зо слабішою жіночою посудиною, і виявляйте їм честь, бо й вони є співспадкоємиці благодаті життя, щоб не спинялися ваші молитви." (1Пт.0307)

Звичайна дитина, яка не ходить в недільну школу, не буде змінена. Все інше залежить від єдності батьків. Звісно, є виключення, але, якщо молитва батьків не приймається Богом через їхні незгоди, тоді дитина не покрита. Покриття дуже важливе. Перше Петра 0307 говорить про Божу благодать, про спадкоємців спасіння і життя, і про те, щоб пари у шлюбі не мали перепон в молитві. Якщо людина молиться, а Бог не приймає її молитву, то дитина не покрита, вона буде сприймати тілесного батька, і не буде сприймати духовного. В цьому випадку, духовний батько, для того щоб бути частиною сім’ї, почне продавати правду, йти на компроміс, він потрапив в пастку дилеми.

"Зодягніться в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських. Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти правителів темряви цього світу, проти піднебесних духів злоби." (Еф.0611-12, в оригіналі)

Люди, які продають правду сьогодні, знаходяться в стані переможених. Заради чого ви продаєте правду? Заради того, щоб спалювати свої мізки наркотиками, для того, щоб спалювати своє життя в пожадливості, коли Біблія говорить не дотикатись протилежної статі поза шлюбом. Це гріх! Купіть правду і не продавайте її. Ви можете проповідувати це, я впевнений, що ви навчені цьому, але якщо людина не прийме могутності Божої здатності – вона програє.

Завтра в мене буде зібрання всього штату церкви, і у нас дуже гарні співробітники в церкві. Я дуже задоволений ними, але я збираюсь зробити так, щоб вони були живими і діяльними, і я буду говорити їм про те, як зодягнутись в Божу зброю, не деяку частину зброї, але всю зброю Божу. Причина цього очевидна, щоб ви могли протистояти хитрощам диявольським. Хитрощі – це його хитрі задуми.

Ось один з прекрасних віршів для мене, як для Божого слуги, і я служу Богу 42 роки: "Наша боротьба не проти крові й плоті". Ось чому так важко мати християнські школи. Ось чому ми всі стикаємось з величезними труднощами, і це не плоть і кров. Ні. Наша боротьба не проти крові й плоті. Ось чому деякі, хто має багато Біблійних знань, не знають Бога і продають знання. Вони купують знання.

Вам не потрібно вивчати правду у навчальній аудиторії, там ви її слухаєте. Це дуже важливо, що ви слухаєте, і це правильно. Але причина, чому ми чуємо її, полягає в тому, що наша боротьба не проти плоті і крові, але проти влади, проти початків, проти духів злоби піднебесної. Що збираються робити ці влади? Вони хочуть, щоб люди продали життя Ісуса Христа заради сублімації, заради тимчасової стимуляції, тимчасових цінностей, тимчасової потіхи.

Коли людина продає правду, вона зраджує Ісуса Христа. Вона продає Його владам, які невидимі, що стоять за кожним гріхом, за кожною злою думкою в світі. Слово "влади" (гр. ексусіа) означає надприродну здатність виявлення у множині. У цих влад є надприродна здатність прояву себе. Ми не боремось проти плоті і крові, але ми боремось проти надприродної здатності виявлення цих влад. Серед цих влад є демон пожадливостей, демон наркотиків, демон шлюбу, демон жінки, демон підлітків, демон самоправедності, релігійний демон.

Є віруючі люди, які думають, що вони вже старі і так нічого і не зробили в своєму житті. Це вплив демона, який викликає ці думки, тому що наше життя – Христос (Флп.0121). Якщо ви ходите в церкву, якщо ви навчаєтесь в недільній школі, ви вже герой, невидимий герой сьогодні. Якщо ваше серце правильне, то ви навіть і не знаєте, що ви герой. Суть не в кількості але в якості сповіді. Наше життя на землі не полягає в тому, щоб бути зіркою в цьому світі, але бути невидимим героєм майбутнього світу.

Далі йде мова, що "наша боротьба проти правителів темряви цього світу (світоправителів цієї темряви)". Ми не стикаємось зі слабкістю один одного, з гріхами один одного, і реакціями один одного. Ні, ми стикаємось з надприродними здатностями природного прояву, ми стикаємось зі правителями темряви цього світу. Це не демонічні влади, не певні частини влади сатани, але ми стикаємось з ліберальною теологією, з ліберальною філософією, коли влади втручаються в процес виховання дітей, роздаються презервативи для безпечного сексу. Вони керують і стоять за керівниками народу.

І ось чому ми тут вчимо Божому Слову, вчимо правді, і сподіваємось, що деякі з наших дітей будуть слідувати за правдою. І що деякі з людей будуть слідувати за правдою пізніше. Так і буде, тому що Боже Слово не повертається порожнім. Боже Слово буде процвітати там, куди Воно послане, тому що Бог стоїть за цією обітницею. Однак ми стикаємось з духовною темрявою на високих місцях, вона невидима, і це означає, що це не плоть і кров. Ось чому необхідно дуже багато молитись, наполегливо молитись для того, щоб виграти цю битву. Слава Богу за тих, хто завжди збирається для того, щоб молитись по п’ятницям ввечері, за тих, хто молиться вдома.

"Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати." (Еф.0613)

Є три значення злого дня. Одне з них: кожен з нас стикається з особливим часом, коли всі злі сили збираються в атаці, і сатана намагається зупинити нас, щоб ми не стали тими, ким ми є. Він хоче, щоб ми продали правду. Але ми не продаємо правду. Це стосується багатьох з вас. Сатана хоче, щоб ви продали правду заради вашого его, заради вашої гордості, заради вашої цікавості, він хоче, щоб ви стали зацікавлені у відношенні до світських розваг.

Що у нього є проти вас? Надприродна здатність із надприродним проявом. Демони, у яких є спеціальний загін для контролю над урядом країни. Цей загін – правителі темряви цього світу – демони спеціалісти, які спеціалізуються в одній сфері. Ось чому цей загін демонів відрізняється від інших. У них є спеціальна стратегія зараження уряду. Головний демон – хупсома, відповідальний за праву півкулю мозку, щоб людина була стимульована сублімаціями для задоволення своєї плоті в розбещеній потребі. Він правитель темряви цього світу. Хупсома вчить своїх спеціалістів. Їхня спеціалізація в тому, щоб людина була зайнята емоціями правої півкулі, щоб вона була стимульована; щоб люди жили в неправильних почуттях: в нудьзі, роздратуванні, конфліктах, почутті власної нікчемності, у виповненні своїх жадань, щоб стимулювати себе в центральній нервовій системі і в клітинах крові, гріх панує в людському тілі (Рим.0612).

Отже, правителі темряви цього світу:

  1. Це надприродна здатність надприродного прояву сили в невидимому духовному світі. Це і демони, які керували Грецією. Аристотель свідчив, що він був гомосексуалістом. Греція стала жахливо розбещуватись через людську мудрість, а також через сильний рух гомосексуалістів. Це був найжахливіших час у всій історії людства по відношенню до гомосексуалізму. Правителі темряви цього світу включають людей, які займаються освітою без Христа, філософією без Христа, займаються релігією без правди Божого Слова. Це кваліфікує цілий сегмент світу: психіатри, лікарі без Христа, політичні експерти без правдивих мотивів за їх оцінкою політичної ситуації. Це відбувається і з батьками, які намагаються бути батьками без Христа, без Того, Хто створив інститут сім’ї.
  2. Вільна воля, яка діє без Христа. Це найбільша в світі відповідальність, що саме я маю вибрати. Перш за все, я повинен вибрати вічність, вибрати Бога, замість сатани. Бога замість плоті, пожадливості очей (1Ів.0215).
  3. Аналогії і контроль в застосуванні стратегії. Це спеціалізовані демони, які зайняті тим, щоб зруйнувати молодого хлопця, молоду дівчину. Вся їхня активність націлена на власне руйнування. Вони не розкриваються. Вони роблять все, щоб Боже Слово звучало беззмістовно. Мета цих демонів – зруйнувати молодь, і відправити їх в пекло до того, як вони подорослішають. До того, як вони приймуть Христа, сатана хоче змусити їх приймати участь в діях, які зруйнували б їх, і щоб у них було забране те, що їм здається, вони мають. Те саме стосується молодих бізнесменів, чоловіка і дружини в шлюбі, коли демон намагається зруйнувати його і її, зруйнувати їхній шлюб, щоб вони розлучились.

Не відкидайте ведення Духом Святим, не відкидайте Божого Слова (Пр.0217). Якщо ви хочете прийняти Ісуса Христа в своє серце, якщо ви ніколи цього не робили, то скажіть в вашому серці: Господь Ісус, пробач мене, очисти мене, увійди в моє життя, живи в моєму серці. Врятуй мене по Своїй благодаті. Я вірю, що Ти прийшов заради мене, помер за мої гріхи, був похований і воскрес, піднявшись на небеса. Я приймаю Твій дар – вічне життя, і в Твоє ім’я я молюсь. Амінь.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.