Прийміть Божий план. Карл Генрі Стівенс

Ви стурбовані і засмучені? Ви боїтеся невідомого, що відбувається у вашому житті? Можливо, тривога долає вас. Ця книга пояснює прекрасну обітницю в посланні до Римлян 0828: "Все допомагає на добре". До заснування світу Бог задумав план для вашого життя. Його план настільки досконалий, що в ньому знаходиться рішення для будь-якої проблеми у вашому житті. Подумайте про те, що вам довелося пережити. Чи можете ви сказати, що Бог завжди все використовував на добре? Ця книга підбадьорить віруючих в будь-яких обставинах.

Зміст

  1. Божий шлях досконалий
  2. Прокльони стають благословеннями
  3. Божественна суміш
  4. Живіть в своєму високому покликанні
  5. Скарби в темряві
  6. Наша досконала позиція
  7. Висновок

"І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре. Бо кого Він передбачив, тих і призначив, щоб були подібні до образу Сина Його, щоб Він був перворідним поміж багатьма братами." (Рим.0828-29)

Уявіть собі стурбовану і засмучену людину. Ця людина - віруюча, але стурбована з багатьох причин. Може вона хвора. Можливо, у неї з голови не виходять фінансові труднощі. Можливо, її шлюб на межі краху. Може бути, в того чоловіка не складаються стосунки з дружиною, яка не є християнкою. Він боїться всього невідомого в своєму житті і витрачає дорогоцінний час на занепокоєння. Він розмірковує над проблемою і витрачає енергію. Тривога виснажує його. Іноді він без особливого ентузіазму цитує послання до Римлян 0828: "І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре".

Віруючий вважає, що знає цей вірш. Слова знайомі йому, але він сам не дуже-то вірить їм - якби він вірив, то не засмучувався б. Цей християнин повинен зрозуміти, що мільярди років тому Бог особливим чином думав про кожну людину. Його думки - досконалі. І в Своєму розумі Бог задумав досконалий план для кожної людини.

Бог знає все, що буде відбуватися в житті віруючого, і Його план настільки досконалий, що Він забезпечує рішенням кожну деталь. Це не важливо, велика вона чи маленька, - Бог не залишає християнина наодинці з проблемою, для якої у Нього не було б досконалого рішення. Він обіцяв дати полегшення у кожному випробуванні (1Кор.1013). Кожна дрібниця щодо віруючого записується на небесах, згідно з Євангелієм від Матвія 1030 - навіть кількість волосся на його голові. Одного разу, дуже давно, Господь спланував життя кожної людини, яка буде народжена. Бог не обмежений часом і знає кінець з самого початку (Іс.4610). Він говорить, що ця правда допоможе цій людині сьогодні, а ця обітниця подбає про наступний день.

Бог всезнаючий. Псалом 14705 стверджує: "Великий Господь наш, та дужий на силі, Його мудрости міри нема". Бог знає все, що буде відбуватися і що відбувається в житті віруючих в Нього. Проте, багато християн сумніваються, реагують і даремно непокоються з приводу Божого плану на їх життя. Тривога охоплює їх.

Чому? Тому що вони відмовилися прийняти Божий план. Вони не усвідомлюють, що Його допомога є в будь-який момент, і через це вони страждають емоційно і розумово.

Незалежно від їх почуттів, послання до Римлян 0828 залишається правдою. Усе допомагає на добре. Боже Слово стверджує це! Якщо християнин читає Слово і приймає вчення в категоріях, якщо він вивчає Божі обітниці і ховає їх у своєму серці, тоді йому не доведеться відчувати тривогу в ситуаціях. Він знатиме послання до Римлян 0828.

Божий шлях досконалий

Четверо дітей пастора загинули під час пожежі. Це було трагедією. Були страждання, були рани. Пастор глибоко сумував за своїми дорогоцінними дітями. Це було важким випробуванням, але він знав Бога. Він був упевнений, що навіть це страшне випробування сприятиме на добре. Він заховав Слово глибоко в серці. Він любив Боже Слово, як сказано у псалмі 119165, і ця ситуація не образила його.

Природньо, йому було боляче. Він любив своїх дітей, але він також розумів, що Боже мислення абсолютно вірне. Це буде сприяти на добро! Віруючий, можливо, зараз і не бачить як, тому що він "знає частинно" (1Кор.1309). І в Першому посланні до Коринтян 1312 він може бачити "як би крізь тьмяне скло" (в оригіналі). Але він може бути впевнений в тому, що Бог створить добро з будь-якої ситуації заради люблячих Його.

Грецький текст послання до Римлян 0828 написано в часі аорист. Аорист зазвичай використовується, щоб описати подію, яка сталася одного разу в часі, але має тривалі результати. Тут це означає, що Бог в минулому, у вічності по Своїй волі обрав створити план для життя кожного віруючого. І тоді ж Він запланував, що все буде сприяти на добро. Він обіцяє це, Він гарантує це - і Він не обманює (Тит.0102).

Прокльони стають благословеннями

У 37-му розділі Буття брати Йосипа продали його в рабство. Вони ненавиділи його; їм набридли його сни, і вони влаштували змову проти нього. Деякі з братів хотіли вбити Йосипа, але Рувим заступився за нього і сказав: "Киньте його до ями" (Бут.3722). Потім Юда переконав своїх братів продати Йосифа у рабство каравану ізмаїлітів (Бут.3725). Пізніше, в Бутті 3731-36, брати вбили козла і окропили кров'ю квітчасте вбрання Йосипа. Своєму батькові Якову вони сказали, що його сина розірвав хижий звір.

У Бутті 39 Потіфар купив Йосипа, який працею проклав собі дорогу і став згодом наглядачем над всім будинком Потіфара. Все йшло добре. Але потім з'явилася дружина Потіфара. Вона спокушала Йосипа день за днем, і коли він не захотів задовольнити її пожадливості, вона звинуватила його в нападі (Бут.3907-20). Це було неймовірним випробуванням для Йосипа. Потіфар повірив брехливим словам своєї дружини і кинув Йосипа в темницю.

Перебуваючи в ув'язненні, Йосип витлумачив сон для єгипетського фараона. Мудреці, які оточували фараона, не змогли пояснити його значення, але Бог дав Йосипу тлумачення. Незабаром його поставили другим за владою над Єгиптом (Бут.4140). Під час голоду в Ізраїлі брати Йосипа поїхали в Єгипет за їжею і зіткнулися віч-на-віч з братом, якого вони продали в рабство багато років тому.

За звичайними мірками у Йосипа були всі підстави ненавидіти своїх братів за скоєне, але замість цього він явив милість. Події в житті навчили його тому, що з Богом усе працює на добре. Йосип знав, що Божий план діє, і він був посланий до Єгипту заради порятунку Ізраїльського народу від голоду. Його брати благали про прощення, вони впали перед ним (Бут.5017-18). Вони продали його в рабство, а тепер хотіли бути його рабами. Але Йосип промовив їм:

"Не бійтеся, бо хіба ж я замість Бога? Ви задумували були на мене зло, та Бог задумав те на добре, щоб зробити, як вийшло сьогодні, щоб заховати при житті великий народ." (Бут.5019-20)

Чи добре вчинив Рувим? Ні. Чи добре вчинив Юда? Ні. Але Бог обернув прокляття в благословення. Прокляття Рувима, прокляття Юди, прокляття дружини Потіфара – всі вони стали благословенням. І час, який Йосип провів у в'язниці, і рабство були націлені на зло, але ситуації сприяли просуванню Йосипа і поставили його в положення, завдяки якому він міг врятувати людей. Усе, що переживає віруючий, задумано Богом для того, щоб він був послом багатств Христового спасіння. Це Божа мета (Лк.1910), і ми покликані відповідно до Його мети.

Божественна суміш

Доктор Джек Хайлс, пастор Першої Баптистської Церкви міста Хаммонд в Індіані, в одній з проповідей навів таку ілюстрацію. Літній проповідник прийшов в його церкву і попросив про молитву. Двоє встали на коліна, і відвідувач доктора Хайлса став молитися: "Боже, я не люблю сіль. Дорогий Ісус, я ненавиджу соду. Я ненавиджу жир, Господи. І, дорогоцінний Бог, я терпіти не можу смак борошна. Але, дорогий Ісусе, змішай все це і поклади в духовку - я обожнюю печиво".

Це проста ілюстрація, але істина, яка стоїть за нею, надзвичайно важлива. Християнину можуть не подобатися певні події, що відбуваються в його житті. Самі по собі ситуації не дуже приємні на смак, але змішайте їх - і кінцевим результатом буде досконалий Божий план!

Хто, крім Бога, може взяти жахливий безлад у нашому житті і зробити так, щоб усе це сприяло на добро? В дитинстві кожен інколи обманював через успадковану гріховну природу. Коли віруючий подумає про те, що він пережив, і про те, де він знаходиться зараз, він зможе побачити, Божу руку в його житті.

Яків обманом виманив у свого брата право на перворідство. Апостол Павло робив облави на християн для того, щоб потім вбити їх, проте Бог втрутився. Господь зробив життя цих людей чудовими!

Може хтось знаходиться у важкій ситуації прямо зараз. Ця ситуація подібна до солі, жиру, борошна і соди. Бог ще не перемішав її, але Він це зробить. Літній чоловік мав рацію: жоден з інгредієнтів не придатний до їжі сам по собі. Але коли їх змішують, віруючий може насолодитися печивом, яке з них вийде.

Живіть в своєму високому покликанні

Час, який є у віруючого на землі, - дуже важливий час. Це єдиний період, під час якого Бог може дати благодать в стражданнях. На небесах страждань не буде (Об.2104).

Бог може проголошувати Свою благодать і милість по відношенню до християн, поки вони на землі, тому що на небесах не буде грішників. Наші дні - єдині дні, коли віруючий в стражданнях може благословити Христа і прославити Його, не реагуючи. На небесах він не зможе ототожнитись з Христом, тому що він буде як Христос (1Ів.0302). На землі дитя Боже може прославляти Бога і звеличувати ім'я Христа.

В українському перекладі Біблії послання до Римлян 0828 говорить: "Усе допомагає на добре тим, хто любить Бога". За допомогою екзегетики грецької мови ми визначаємо, що це означає "тим, хто люблений Богом".

Якщо віруючий визнає Ісуса своїм Спасителем, тоді він визнає, що Бог задумав досконалий план для його життя мільярди років тому. У Посланні до Римлян 0829 сказано: "Бо, кого Він передбачив, тих і призначив, щоб були подібні до образу Сина Його". Слово " призначив" означає те, що у Нього був план.

Після того, як людина повірить і прийме спасіння, в її житті починає діяти Божий план зміни її на образ Ісуса Христа. Господь не призначає наперед людей на пекло; насправді, невіруючий взагалі не призначений наперед. У Бога є всезнання, тому Він знав кожного, хто вирішить прийняти Його, але Він бажає, щоб всі люди були спасенні:

"Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довготерпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття." (2Пт.0309)

"Що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди." (1Тим.0204)

Бог задумав смерть Свого Сина, щоб всі могли бути спасенними. Він знав, хто по своїй вільній волі обере прийняти Його. Бог призначив день, в який людина народиться. Він запланував, скільки вона залишиться на землі. Він запланував, до якої раси вона буде належати, де вона буде ходити в школу.

Він знав всі гріхи, які скоїть кожен віруючий, і помилки, які вони допустять. І Він запланував дати всім людям благодать через Завершену роботу Христа на хресті. Він буде дисциплінувати віруючих за їхні гріхи, як він вчинив з братами Йосипа, але Бог збере уламки і все буде сприяти на добре, якщо християни дозволять Йому контролювати свої життя.

Єдина причина, завдяки якій Бог дисциплінує Своїх дітей, - це Його любов до них: "Бо кого Господь любить, карає того" (Пр.0312). Наше покликання святе, і Він хоче, щоб ми жили їм по максимуму. Він хоче, щоб кожен християнин випробував Його Слово в своєму житті. Кожна ситуація запланована Їм для цієї мети.

Скарби в темряві

"І дам тобі скарби, що в темряві, та багатства заховані, щоб пізнав ти, що Я то Господь, Який кличе тебе за йменням твоїм, Бог Ізраїлів." (Іс.4503)

Жінку покинув чоловік після довгих років спільного життя. Її серце і серця її дітей були розбиті. Вона не могла зібрати уламки. Вона була в пітьмі. Їй все було байдуже.

У віруючих в житті будуть ситуації, в яких їм буде здаватися, що вони не впораються. Але якщо вони ходять перед Господом, вони виявлять багатства Його любові. Вони будуть знаходити скарби в пітьмі, та багатства заховані в темряві - ті, що вони не виявили б, якби вони не були в тій ситуації, яку запланував Бог.

"Промовив Господь, що Він пробуватиме в мряці." (2Хр.0601)

Бог знаходиться посеред темряви віруючого. Завдяки Слову віруючий може йти крізь цю темряву. Друзі можуть залишити, близькі можуть покинути його (Пс.8818), але Господь зустріне його у важкі часи, і він відкриє для себе ходіння по вірі. Це дорога довіри Богу, догоджання Йому і внутрішнього перетворення на Його образ.

Наша досконала позиція

"А кого Він призначив, тих і покликав, а кого покликав, тих і виправдав, а кого виправдав, тих і прославив." (Рим.0830)

Через Свою смерть на хресті Ісус дав людині вічне життя замість тимчасового. Він виправдав рід людський і віддав всю Свою досконалу праведність за його самоправедність.

Христос зробив досконалим кожне Своє дитя; це означає, що всі віруючі позиційно досконалі перед Ним. Він не бачить ані плями, ані вади в них! Якщо вони приймуть Його план, то Бог навчить їх, як пересвідчити цю позицію. Бог хоче, щоб християни могли сказати: "Коли за нас Бог, то хто проти нас?" (Рим.0831), і вірити в це. Він бажає, щоб віруючі розуміли послання до Римлян 0832, де говориться, що Він дарує нам все.

Незалежно від обставин ніхто ні в чому не може звинуватити людину, оскільки саме Бог виправдав її і зробив досконалою (Рим.0833). Ніхто не може звинуватити християн, оскільки Христос помер за нас, повстав з мертвих і тепер живий навіки, сидить праворуч Бога і заступається за нас (Рим.0834).

Нікому неможливо "відділити нас від любові Христової" завдяки завершеній роботі Христа (Рим.0835). Він візьме прокляття і перетворить їх у благословення (Вт.2305).

Ісус вільний підтвердити кожну обітницю в житті християнина, тому що гріхи більше не є продлемою між Богом і людиною. Проте, гріх - це зло, а хто вірує страждає в своїх взаєминах з Богом, якщо він не сповідує гріхи в покаянні.

Знову ж таки, якщо людина навмисно грішить і каже, що це допомагає на добре, то вона, ймовірно, не спасенна. Вона може казати, що все по благодаті, але вона навіть не знає Бога. Людина, яка живе так, обманута. Ісус сказав, що ми їх пізнаємо по їхніх плодах (Мт.0716,20). Неспасенна людина не може приносити плід Богові (Рим.0704) своїм стилем життя, тому що вона - зле дерево, згідно з Євангеліє від Матвія 0718.

Божа дитина свята та непорочна перед Ним (Еф.0104). Його дитя прийняте в Улюбленому (Еф.0106), і якщо людина повірить в це, Святий Дух введе її в проголошення Божої присутності. Порожнеча буде заповнена силою. Самотність відкриє Божу присутність. Божий мир поселяється в душі віруючого, коли Божому Слову дозволено мотивувати його сутністю божественної ініціативи. Потім дитя Боже усвідомлює, що Христос по Своїй любові до нього робить все на добро.

Висновок

У Бога є мета для нашого життя. Ця мета - благословити нас. Він хоче переставити нас в Царство, коли ми пізнаємо Його через ситуації. В Нього є досконале рішення для будь-якої проблеми. У Псалмі 13808 Бог обіцяє: "Для мене Господь оце виконає!".

Ситуація у вашій родині запланована Богом. Ваш шлюб і всі його детальні подробиці - в Його руках. Якщо ви зможете прийняти Божий план в цих сферах життя, то Його забезпечення скоро прийде. Ви також отримаєте максимум благословінь, оскільки ви відгукнулися на Боже забезпечення замість того, щоб реагувати на ситуації.

Зрозумійте: що б Він не робив, Він робить навіки (Еккл.0314), і що "той, хто в вас розпочав добре діло, виконає його аж до дня Христа Ісуса" (Флп.0106).

У Своєму плані благодаті Бог задумав внутрішнє перетворення людини на образ Свого Сина, яке приходить через зовнішні обставини. В Його плані благодаті в міру нашого зростання у Христі ми відчуваємо Його всезнання, Його всемогутність і Його всюдиприсутність. Його вірність, Його завершена робота, Його милість і Його співчуття існують для того, щоб підтримати нас.

"Я тебе не покину, ані не відступлюся від тебе." (Євр.1305)

Його план досконалий. Його мислення вірне і Його задум прекрасний. Одного разу ми побачимо, що все насправді сприяло на добре саме так, як Він і обіцяв!

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.