Випробування для благословінь. Карл Генрі Стівенс

Труднощі можуть виявити в одних людях найгірше, а в інших – найкраще. Різниця в реакції людини випливає з ресурсів, які вона має всередині.

Наприклад, Давид (який пізніше став царем) дозволив ситуації з Ґоліятом виявити все, чого він навчився, доглядаючи за вівцями свого батька. Він почув насмішки филистимлянського велетня і почав діяти. Взявши п’ять гладких каменів, він побіг прямо на ворога і метнув камінь, який вдарив Ґоліята в голову. Давид переміг, як і Ізраїль. Це був час випробування, яке спричинило великий відгук і велике благословення для нього та його народу.

Що зробило Давида таким відважним у той момент? Це були всі ті миті на полях, де йому доводилося пильнувати й захищати овець, відданих йому на піклування. Протягом тих часів Давид роздумував, молився, поклонявся і служив усім своїм серцем. Результати проявилися, коли його помістили у випробування. З нього вийшли ресурси влади та сили, отримані від його взаємин з Господом.

Зміст

  1. Життя постійної радості
  2. Сховища правди
  3. Суть для успіху
  4. Висновок

У цьому буклеті розглядаються наші миті та періоди випробувань і вказується на те місце, де ми можемо знайти допомогу в час потреби. Він покаже, що коли віруючий має належні внутрішні ресурси від Бога, він може спокійно та впевнено протистояти будь-якому випробуванню.

Життя постійної радості

"Тіштеся з того, засмучені трохи тепер, якщо треба, всілякими випробовуваннями, щоб досвідчення вашої віри було дорогоцінніше за золото, яке гине, хоч і огнем випробовується, на похвалу, і честь, і славу при з'явленні Ісуса Христа. Ви Його любите, не бачивши, і віруєте в Нього, хоч тепер не бачите, а вірувавши, радієте невимовною й славною радістю, бо досягаєте мети віри вашої спасіння душам." (1Пт.0106-09)

Люди мають три внутрішні ресурси, від яких вони схильні залежати: сублімація, емоційність і стара гріховна природа. Вони присутні в генах, отриманих від першої людини Адама. Наприклад, виникає тиск, і деякі люди просто сідають і сублімують сімома годинами телевізора на день. Інші просто зависають в ресторанах і розмовляють, розмовляють і розмовляють.

Перший розділ Першого послання Петра, однак, говорить про найпрекрасніші визволення, які можуть статися з християнами. Подивіться на цю фразу: "Вельми тіштеся з того…" (1Пт.0106, в оригіналі). Ця конструкція означає, що ми можемо постійно тішитися (радіти), незалежно від того, посеред чого ми опиняємося.

"Ну, — скажете ви, — я не можу цього зробити!" Ви щойно виявили свою залежність від внутрішніх ресурсів Адама. Проблема в тому, що такий спосіб життя дуже болючий. Людина, яка живе таким чином, настільки втомлюється, що може ледь існувати.

Тріумфуюча життєрадісність

Перше послання Петра 0106 говорить, що ми повинні постійно радіти радістю, яка виражається в тріумфуючій життєрадісності. Слово "радіти (тішитися)" (гр. agalliao) одне з моїх улюблених слів. Воно говорить про те, щоб мати відношення святкування всередині нас. Віруючі мають таку велику здатність святкувати в усьому, що ми робимо чи переживаємо. Можливо, ви миєте посуд або витираєте пил з меблів. Як би там не було, ви просто в захваті, тому що доктрини всередині вас працюють разом, щоб зробити ваше життя вечіркою.

Уявіть собі дружину, яка так живе у своєму домі. Її чоловік приходить з роботи і бачить, що відбувається, і каже: "Вау, ти сьогодні здаєшся справді щасливою. Що сталося з тобою?"

"Нічого особливого", — каже вона. "Я просто відпочиваю в Божому плані. Я прочитала буклет якогось пастора, який сказав, що в мені може бути постійне святкування — вечірка, тому що я сповнена Божої природи".

Цей тип людей дуже особливий. Всередині благодать святкує з милістю. Милість святкує з любов'ю. Любов святкує з прощенням. Прощення святкує зі спілкуванням. Спілкування тоді святкує з Божественною силою. Нарешті Божа сила має святкування в цій душі, показуючи, як Він зробив з Давидом і Ґоліятом, що Ісус Христос переміг диявола.

Внутрішні ресурси плоті більше не мають контролю. Сублімація, емоційність та реагування плоті старою гріховною природою переможені. Натомість життя віруючого може бути життям agalliao — постійної радості. Правда стає його внутрішнім ресурсом. У його серці велике світло, і відбувається щось прекрасне.

Сховища правди

"Тіштеся з того, засмучені трохи тепер, якщо треба, всілякими випробовуваннями." (1Пт.0106)

Коли я вперше почав ходити до церкви, в мені щось почало відбуватися. Я, напевно, не усвідомлював цього спочатку, але оскільки я залишався відданим місцевому зібранню та відвідуванню церкви, слухаючи проповідування Божого Слова та вивчаючи Біблію, моя душа почала щось накопичувати. Це те, що ми називаємо категоріальною доктриною.

Напевно, ви використовували той чи інший каталог. У цих виданнях товар представлений організовано. Одяг знаходиться в розділі книги про одяг, електроніка згрупована разом в іншій частині тощо.

Коли ваша душа приймає доктрину (вчення) на послідовній основі, ця доктрина стає категорізованою. Ваше серце каталогізує правду, щоб ваш розум міг робити посилання, які йому потрібні в будь-якій ситуації.

Ще одна дивовижна річ відбувається, коли душа наповнюється категоріями. Ви виявите, що те, що є всередині вас, починає виходити назовні. Гіркоти вже немає. У вас немає гніву, тому що його більше немає. Речі, які виходять з вас зараз, чудові. Правда зберігається всередині для майбутніх випробувань. Те, що ви приймаєте під час вивчення Слова, на Богослужіннях та дискусіях, — усе це категорізується у вашій душі. Всі ці речі потрапляють в сховище. Бог провадить вас, і Він годує вас саме тим, що вам потрібно, коли ви йдете проти сатани.

Виклики прискорення

Скажімо, Бог знає, що сатана хоче зробити вас хворим — можливо, дуже хворим. Сатана починає свій процес, але Бог уже забезпечив вас тим, що вам потрібно. Ходячи до церкви, ви приймали правду, яка забезпечувала Божі ресурси. Його ресурси освячують вашу душу, відокремлюючи вас для Божої мети і готуючи вас до освячених випробувань, які ще більше вивищуватимуть вас у Його плані. Ви стаєте готові до зламаності в результаті наповнення Божим Духом.

Цей прекрасний уривок з Першого послання Петра описує щось, що трапляється, щоб торкнутися вас навічно. Тут діє поточна лінійна дія, показана в грецькій граматиці. Коли ми стикаємося з тестами прискорення, правда працює всередині. Ми не повинні визнавати: "Поганий тиждень. Поганий день." Ми зовсім не повинні цього говорити. Натомість ми маємо Божу благодать, що діє від віри до віри, до віри, до віри. Ми пересвідчуємо це чудове визволення, тому що були підготовлені до випробувань за допомогою внутрішніх ресурсів Божої природи.

Ці забезпечення закріплюються в нашій пам’яті, щоб Святий Дух нам нагадував. У нас є сховище правди — не просто слова, а Боже Слово в категоріях доктрини, живе та діяльне, для збудування святих і руйнування твердинь ворога (Євр.0412; 2Кор.1004-08).

Суть для успіху

"Щоб досвідчення вашої віри було дорогоцінніше за золото, яке гине, хоч і огнем випробовується, на похвалу, і честь, і славу при з'явленні Ісуса Христа. Ви Його любите, не бачивши, і віруєте в Нього, хоч тепер не бачите, а вірувавши, радієте невимовною й славною радістю, бо досягаєте мети віри вашої спасіння душам." (1Пт.0107-09)

"Кому з Ангелів Він промовив коли: Сядь праворуч Мене, доки не покладу Я Твоїх ворогів підніжком ногам Твоїм! 14Чи не всі вони духи служебні, що їх посилають на службу для тих, хто має спасіння вспадкувати?" (Євр.0113-14)

"Ангел Господній табором стає кругом тих, хто боїться його, і визволює їх." (Пс.3407)

В Першому посланні Петра 0107 слово "похвала" (гр. epainos) стосується того, що відбувається в ангельській сфері, коли ми проходимо через битви цього життя.

Кожен віруючий має принаймні одного ангела, призначеного його охоронцем, коли ми проходимо війну, яка існує в цій світовій системі. Ці ангели допомагають нам посеред ангельського конфлікту у боротьбі з падшими демонами. Ваші ангели є служителями для вас завдяки благодаті, і вони присутні, щоб допомогти вам, коли ви слухаєтесь Божого Слова.

Epainos означає, що ваш ангел бореться за вас, перемагаючи противника - демона, який вас ненавидить і нападає. Стародавні вчені написали чудові коментарі до цього важливого аспекту нашого духовного життя. Уявіть це так: ось я ходжу з Ісусом Христом, живу в силі Святого Духа і черпаю внутрішні ресурси, які я заздалегідь набудував завдяки поточній лінійній дії, вибираючи чути Боже Слово. Тож я йду, і сили сатани прицілюються, але мій ангел каже демонам: "Залиште його!" Раптом демони не можуть зробити те, що планували. Натомість я маю можливість прославляти Бога за допомогою абсолютно нової лінійної дії, яка приносить освячуюче забезпечення Божого Слова (Ів.1717).

Ступені слави

Крім цього освячуючого забезпечення, я насолоджуюся перемогою у тесті прискорення. Крім того, я продовжую отримувати ступені слави, які виявляться на небесах, коли я постану перед Богом на Суді Віма. Саме тут кожен віруючий отримає або втратить винагороду на всю вічність, залежно від того, як він приймав Божі забезпечення в часі.

Те, через що ми проходимо тут у часі, не гідне порівняння зі славою, яка буде виявлена в нас. Справді, ми не уявляємо, скільки слави розвивається в нас, у нашому служінні, у ці важкі часи на землі. Я дуже вдячний за великих Божих людей, які працюють зі мною, незважаючи на спротив лукавого. Одного разу все відкриється, і там у нас це буде! Ми побачимо прояв Божої слави.

Слава — це просто відображення в субстанції справжньої сутності Бога - Його природи, виявленої в людях. Ступені слави додаються нам, коли ми проходимо випробування, які покликані принести нам благословіння.

"Засмучені трохи тепер, якщо треба, всілякими випробовуваннями". У цій частині Першого послання Петра 0106 говориться про "місцевий відмінок сфери", або ділянку впливу. У розпал цих днів війни ми маємо щось більше, ніж внутрішній мир. У нас є мир, який виявляється. Так, є тяжкість і різноманітні спокуси, але по вірі ми дуже радіємо. Чому? Ми знаємо, що випробування приносять благословіння.

"Засмучені трохи тепер" включає два грецьких прислівника часу, які говорять про обсяг наших страждань. "Тепер" (arti) відноситься до дуже короткого часу, саме в цей момент. "Трохи" (oligon) описує довший період. Це означає, що іноді ми можемо зазнати коротких, дуже інтенсивних випробувань. Або ми можемо пройти через "періоди", які можуть означати кілька місяців випробування.

Усі ці випробування служать меті, яка полягає в тому, щоб привести нас до благословінь. Віруючий, якому бракує Божих ресурсів всередині, буде приголомшений такими випробуваннями, поки не дійде до кінця самого себе.

Християнин із категоріальною доктриною платить ціну за розвиток глибоких внутрішніх ресурсів доктрини через слухання, читання та вивчення Слова, наскільки він може (2Тим.0215). Ці підготовчі заходи зберігають його і допомагають йому пройти випробування освячення в часі, приносячи вічні ступені слави, які ніколи не зів’януть.

Висновок

Час випробування може тривати день, місяць або рік. Але незалежно від того, як довго він триває, ми можемо жити в відношенні радості у Христі, насолоджуючись великою вечіркою в наших серцях. Сатана може виступити проти вас. Люди можуть говорити про вас і нападати на вас, але ви влаштуєте вечірку всередині. Пекло, можливо, намагається змучити вас, але сили сатани - це ті, хто змушений буде все кинути і повернутися додому.

Цей принцип радості через Божественні внутрішні ресурси дійсно впливає на демонів. Я просто бачу, як вони похилили голови і волочаться назад до свого господаря.

"Як пройшло?" — запитує господар.

"Я не думаю, що ми хочемо пробувати це деякий час — принаймні, не з тими людьми в тій церкві".

"Чому?"

"Всі ці люди здобувають душі. Вони постійно мають вивчення Біблії — підлітки, жінки, чоловіки, студенти…".

"Що ти пропонуєш нам зробити?"

"Знайди іншу групу людей, які не настільки готові до війни".

"Дуже добре. Тепер зроби це!"

Демони тікають від людей, які розуміють, що випробування –заради нас. Божий мир панує в наших серцях, оскільки Його Слово постачає ресурси, які ніколи не псуються. Звертаючись серцем до Бога у важкі часи, ми прославляємо Його, виявляючи Його характер і природу в ситуаціях, через які ми проходимо. Тож давайте йти вперед із Христом незважаючи ні на що. Ми матимемо всю вічність, щоб насолоджуватися Божою славою, яка формується в нашому житті через послух віри, як зараз, так і за певний час.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.