Зустрічаючись з Богом щоранку. Карл Генрі Стівенс

Як дихання необхідне для підтримки фізичного життя, так і принцип ранкових зустрічей і погодження з Богом важливі для підтримки духовного зростання! І все ж багато християн не погоджуються з тим, що Боже Слово говорить стосовно їх життя. І причина такої незгоди в тому, що їхні душі гнуться до пороху (Пс.11925).

Зміст

  1. Підготуйте своє серце для Бога!
  2. Щоранку приносьте стару гріховну природу до хреста
  3. Оберігайте своє серце
  4. Правильне відношення до Бога
  5. Бог наділяє нас Своєю Божественною прихильністю

Людина має природню схильність жити за своїм щоденним розкладом, не спираючись на Божу мудрість, Його настанови та орієнтири. Тому він приймає думки від старої гріховної природи, які не є Божими думками.

"Бо ваші думки не Мої це думки, а дороги Мої то не ваші дороги, говорить Господь." (Іс.5508)

Перш ніж щось робити рано вранці, віруючий має поставити за мету — бути у цьому дні в гармонії з Богом. Про це йде мова у книзі Приповістей 0817: " Я кохаю всіх тих, хто кохає мене, хто ж шукає мене мене знайде!" І тоді перше, що буде відчувати віруючий — це емоції в стосунку до Бога, засновані на усвідомленні того, Ким є Він. Він любить нас і в Нього є забезпечення для кожної потреби, для всіх проблем і випробувань, з якими ми зустрінемося. Він помер за нас і заплатив за гріхи цілого світу. Він дозволив пробити цвяхами Свої руки і ноги, щоби ми жили переможним життям, що походить від Нього. Розмірковуючи над цим якийсь час, віруючий не може не переповнитися любов'ю до Свого Господа і Спасителя Ісуса Христа:

"Ми любимо Його, бо Він перше нас полюбив." (1Ів.0419)

По-друге, віруючий поклоняється Богу і хвалить Його. Як він може не прославляти Господа, якщо Господь дав йому всі духовні благословіння на небесах (Еф.0103)? Потім віруючий уважно слухає Його тихий голос (1Цар.1912), щоби дізнатися, чи є щось, до чого Господь хоче сьогодні привернути його увагу. Віруючий має залишити всі свої упереджені думки, і дати Богу можливість говорити. Він проводить час, самовіддано і уважно слухаючи Бога, у величі Його присутності.

По-третє, якщо ми прагнемо зустріти Бога вранці, ми упокоримося перед Богом (Як.0410). Замість перебування в наших обов'язках на день, ми можемо сказати Богові: "Я думаю, що є пріоритети, які Ти хочеш відкрити мені цього ранку. Як Твій представник і слуга я маю шукати сьогодні Твоєї мудрості". Ми не маємо дозволяти випадковим думкам бігати в нашій голові. Бог хоче навчити нас, як бути спокійним перед Ним (1Сол.0411).

Чи не дивно, що Ісая проголосив: "сила вам буде в утишенні та в сподіванні" (Іс.3015)? Книга Приповістей розкриває ці принципи:

"Тепер же, послухайте, діти, мене, і блаженні, хто буде дороги мої стерегти! Навчання послухайте й мудрими станьте, і не відступайте від нього!" (Пр.0832-33)

І саме в цей тихий час Бог вірно дає нам настанови і мудрість для всіх деталей життя віруючого:

"А якщо кому з вас не стачає мудрості, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє, і буде вона йому дана." (Як.0105)

Бог вірний в тому, щоби давати нам мудрість. А чи вірні ми просити Його про це? Віруючому потрібно віддати Богу ці сфери життя. Одразу ж ми починаємо погоджуватися з Богом, і Господь обов'язково відкриє йому Свою вічну точку зору.

Дуже важливо щоранку давати Богу можливість говорити нам щось свіже. Більшість людей не починають свій день з зустрічі з Ним. Вони живуть в самовпевненості та оманливій впевненості, думаючи, що можуть прожити без Бога.

Давид написав у час одного з найбільших випробувань: "Моє серце зміцнилося, Боже, зміцнилося серце моє..." (Пс.5707). Коли ми читаємо цей буклет, маємо дуже уважно слухати Бога, зосередити всю свою увагу на Ньому. Тоді Бог почне говорити. Проводячи зранку тихий час з Богом, ми маємо слухати Його дуже уважно, змішуючи віру з почутим (Євр.0402). Таким чином з відношенням відпочинку в вірі, ми можемо з легко і невимушено виконати те, що Він сказав.

Дуже зручно не бути виконавцем Слова (Як.0122). Плоть, стара гріховна природа і світ знайдуть безліч причин для того, щоб не змішувати з вірою почуте. Логічні висновки на користь непослуху Слову Божому паралізують духовний ріст будь-якого віруючого. Нам потрібно постійно пам'ятати: "Праведний житиме вірою" (Гал.0311). А без віри догодити Богу неможливо (Євр.1106).

"А віра то підстава сподіваного, доказ небаченого." (Євр.1101)

Зустріч з Богом щоранку – час, щоб розібратися з нашими негативними думками. Ми можемо попросити Святого Духа показати будь-яку гордість, егоїзм чи самовпевненість, що можуть відволікати нас від Божого призначення. Таким чином ми можемо віддати всі тягарі та відволікання Йому та мати свіжий початок нового дня.

Підготуйте своє серце для Бога!

Християнин може бути впевнений у тому, що сьогодні його серце підготовлене для Бога, адже Боже слово стереже його душу. Неможливо в повній мірі визначити вічну цінність тихого часу, проведеного з Богом! Кожен віруючий повинен бути готовим робити все, що скаже Бог і не заради людей, а заради Христа. У підсумку, він не будете залежати від людей, але, швидше, підкориться Богові. Коли апостол Павло сказав, що "віддали себе перш Господеві та нам із волі Божої" (2Кор.0805), він мав на увазі саме це.

Життєво важливо зустрічатися з Богом кожного ранку! Зустріньтесь з Богом, перш ніж ви почнете свій день! Якщо ви щоденно будете виділяти цей час для Бога, то дуже скоро вашим внутрішнім відношенням стане лагідність з самого початку. Лагідність — це якість, яку Бог бачить в нашій душі, коли серце зламане та упокорене (Пс.5117).

Щоранку приносьте стару гріховну природу до хреста

Кожного дня перед тим, як пробувати вирішувати якісь важливі питання, ми маємо навчитися розбиратися спершу з гріховною природою своєї душі:

"Хвора ваша вся голова, і все серце боляще." (Іс.0105)

Як християни ми стикаємося з проявами зла з власного серця. Але вам так само важливо усвідомити те, що милість і милосердя Христа кожного ранку свіже і нове (Пл.Єр.0322-23).

Деякі люди не можуть кинути певні звички, набуті ними за довгі роки, тому що вони не розбираються кожного ранку зі своєю старою гріховною природою. Вони роками жили в невпевненості і духовно не росли. Як результат – вони заміняють побожні прихильності на безбожні пожадливості.

Пожадливість - це бажання оволодіти чимось поза досконалою Божою волею. Зазвичай виділяють пожадливість матеріалізму (непомірне бажання матеріальної власності), пожадливість влади (бажання мати контроль над іншими), пожадливість схвалення (жадати бути визнаним та цінованим іншими) і пожадливість чуттєвості (жадати сексуального задоволення поза Божих меж, встановлених в Божому Слові), гордість (підносити себе вище інших), перезайнятість деталями життя (і через це неможливість мати особисті взаємини з Богом).

Але коли ми дозволяємо Богу прибрати ці бар’єри, що зберігають життя нашого "я" в наших серцях, тоді пожадливість більше не може займати наші думки. Ці шість типів пожадливостей, які намагаються взяти верх, були переможені на хресті задовго до того, як ми починаємо приймати рішення, коли зустрічаємось з Богом кожного ранку.

Оберігайте своє серце!

Після того, як ми віддаємо своє життя Господу, ми починаємо оберігати своє серце Божим Словом. Ми маємо змішувати почуте Слово з вірою (Євр.0402) і коритись Йому. Тоді через силу Ісуса Христа ми матимемо надзвичайну перевагу над геніальністю сатани. Коли ми перебуваємо у Христі, ми тріумфуємо, адже "більший бо Той, Хто в вас, аніж той, хто в світі." (1Ів.0404). Ми маємо оберігати свої серця від егоїзму та лінощів і не порівнювати себе з іншими.

"Бо не сміємо вважати себе чи рівняти до інших, що самі себе хвалять, вони нерозумно самі себе міряють собою, і рівняють з собою себе." (2Кор.1012)

Також нам необхідно оберігати наші серця від релігійної та нездорової емоційності, оскільки це призводить до суб'єктивності або зранення. Наші душі повинні бути захищені категоріальними доктринами в Божому Слові, щоб суб'єктивність та рани не спричинили негативних наслідків. Боже Слово, діючи через благодать, є хранителем душі.

Правильне відношення до Бога

Ми ніколи не будемо ефективним в Тілі Христовому чи світі без пересвідчення Божої присутності у своєму житті щоденно! Здебільшого люди не готують свої серця до ранкової зустрічі з Богом, тому що вони відчувають фізичну втому. Але коли ми, як слуги – християни, маємо тихий час з Богом у ранкові години кожного дня, ми не будемо перезайняті фізичним виснаженням. Натомість ми будемо оживлені згідно Його Слова (Пс.119154).

Хоча багато віруючих цього не усвідомлюють, часом ми маємо душевні проблеми через відсутність пріоритету проводити щоденно час з Богом. Такі проблеми виникають через те, що людина особисто не погоджується з Божим Словом в конкретних деталях життя (як Бог це бачить!).

Деякі люди так пристосувалися до механізмів захисту покриття своєї старої гріховною природи, що вони не допускають думки про існування проблеми. Під спробою приховати свої проблеми сховане справжня проблема. Вони живуть у різноманітних формах почуття вини через усвідомлення неправильного відношення до Бога. Бог любляче намагається показати, що Його Дух ображений (Еф.0430), бо вони не почали свій день з палкого спілкування з Ним.

Це чудова пригода - зустрічатися з Богом кожного ранку! Коли віруючий покірний перед іншими та зламаний і смиренний перед Богом, і немає нічого, що потрібно захищати чи оберігати, то він буде йти до Бога декілька разів на день, аби послухати Його.

Бог наділяє нас Своєю Божественною прихильністю

Незважаючи на те, що всі християни є грішниками, це прекрасно, що ми можемо зустрітися з досконалим Богом як вдосконалені святі. Ми можемо поклонятися та шанувати Його через те ким Він є, усвідомлюючи, що без Христа ви не можете нічого робити (Ів.1505). Ми не дозволяємо настроям чи суб'єктивності заволодіти вашою прихильністю, і не дозволяємо затриматися негативному відношенню. Але поступаємось лагідному настрою Бога в той час, як Він займає ваш характер. Божа природа буде відображена в наших людських особистостях тоді, коли ми повністю будемо зайняті Христом.

Очищені по вірі, ми можемо йти до Бога щоранку. В результаті протягом дня ми не будемо нічого починати, не подумавши спершу Божими думками. Кожна особистість має природні таланти і сильні сторони, і всі вони повинні знаходитися під контролем Святого Духа. Боже слово каже: "…бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави" (Рим.0323). Кожен християнин має радитись з небесами, перш ніж почати свій день на землі! Після того як ми погоджуємось з Богом, ми дозволяємо Йому панувати в нашому розумі Його категоріями доктрин через Слово та молитву.

"Нехай у вас будуть ті самі думки, що й у Христі Ісусі!" (Флп.0205)

Так просто бути захопленим щоденними тисками та проблемами. Але Ісус не хоче, щоб хтось був зайнятий проблемами. Натомість Він хоче, щоб кожен віруючий мав щоденно час, коли ми приймаємо Його силу для подолання тиску та складних ситуації. Протягом цього часу Він дає нам Свою Любов та довготерпіння, щоб витримати неприємності людей.

Яке прекрасне забезпечення дає цей час для зайнятих християн - підприємців, матерів, батьків, пасторів. Зустрічі з Богом зранку допоможуть вам здобути серце, наповнене служінням примирення, а не реагування. Ми не будемо жертвою обставин, а навпаки, переможцями, бо приймаємо панування Христа в наших серцях щоранку. Направду Бог буде направляти ваш шлях, говорячи: "Це та дорога, простуйте ви нею!" (Іс.3021).

Як віруючі, ми повинні довіряти розкладу Божого плану. Наша відповідальність - це зустрічати Бога зранку, питати Його про досконалу волю на нашу участь в Його вічному плані на кожен день.

Багато християн не живуть переможним життям провадженим владою Божого Слова та Святого Духа. Розум проваджений Божими думками - тільки цей шлях допоможе нам кожен день, без страху зустрічатися один на один з труднощами і випробуваннями життя. Якщо ми не маємо близького особистого спілкування з Господом Ісусом Христом, то неможливо нам передати Його життя іншим.

Як ми можемо бути представниками Ісуса Христа в життєвих ситуаціях, якщо ми не проводимо особистого часу з Ним, не пізнаємо Його? Ми закликаємо кожного читача жадати тихого часу з Богом і віддавати Йому час вранці, щоби Його присутність кожного дня була проголошена іншим людям!

Будь ласка, подумайте над цими віршами, котрі дають причини для зустрічі з Богом кожного ранку. Великі Біблійні мужі зустрічались з Богом щоранку:

"І встав Авраам рано вранці, і подався до місця, де стояв був він перед лицем Господнім." (Бут.1927)

"І встав Яків рано вранці…" (Бут.2818)

"І встав Ісус рано вранці…" (І.Н.0301)

"І встав Давид рано вранці..." (1Сам.1720)

"Як це вчули вони (учні), то в храм рано ввійшли і навчали" (Дії0521)

"А над ранком, як дуже ще темно було, уставши, Він вийшов і пішов у місце самітне, і там молився." (Мр.0135)

Хоч Ісус був Богом, Він зустрічався зі своїм Небесним Батьком щоранку. Боже забезпечення приходить до тих людей, котрі шукають Його з самого ранку. Сила приходить вранці:

"І простяг Мойсей руку свою на море, і море вернулося, коли настав ранок, до сили своєї, а єгиптяни втікали навпроти нього. І кинув Господь єгиптян у середину моря!" (Вих.1427)

Ми бачимо славу Господа вранці. Радість приходить вранці.

"А настане ранок, то побачите славу Господню…" (Вих.1607)

"Бо хвилю триває Він у гніві Своїм, все життя в Своїй ласці: буває увечорі плач, а радість на ранок!" (Пс.3005)

Кожен ранок Він пробуджує вухо віруючого, щоб слухав:

"Господь Бог Мені дав мову вправну, щоб уміти зміцнити словом змученого, Він щоранку пробуджує, збуджує вухо Мені, щоб слухати, мов учні." (Іс.5004)

Його милість та милосердя ніколи не перестають. Щоранку Він — порятунок віруючого.

"Нове воно кожного ранку…" (Пл.Єр.0323)

"Господи, змилуйсь над нами, на Тебе надіємось ми! Будь їхнім раменом щоранку та в час утиску нашим спасінням!" (Іс.3302)

Зустрічі з Богом щоранку так само важливі для нашого духовного зросту, як і дихання важливе для нашого фізичного існування! Ця книга покаже, як підготувати своє серце з самого рання для Господа, щоб отримати допомогу і долати труднощі, котрі приносить нам день. Кожному необхідно виділяти час, щоб прославляти Бога і поклонятися Йому, а також слухати в тиші Божий голос. Коли ви змішуєте віру з Божим Словом, ви будете готові зустрітися з будь якою ситуацією в житті. Життя Бога буде керувати і царювати в кожному вашому дні, якщо ви з вірністю будете шукати його РАНО ВРАНЦІ.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.