Навички Божественного мислення. Карл Генрі Стівенс

Генрі Форд, винахідник автомобіля, мав надзвичайно кваліфікований персонал. Кожен працівник був експертом у своїй конкретній галузі. Коли містера Форда запитали, чому він найняв саме цих людей, він відповів: "Щоб я міг бути вільним для справді важкої роботи - мислення".

Мислення - це робота, і вона вимагає великої майстерності, щоб бути правильно проведеною. Треба тренувати розум, особливо, щоб він міг правильно реагувати посеред тиску.

Зміст

  1. Визначено Божественним словником
  2. Слова, які дають життя
  3. Вміле мислення створює правильні відгуки
  4. Висновок

Християнам, через те що вони перебувають під постійною атакою в системі цього світу, потрібно впевнитися, що їх розум гострий. Правду і світло потрібно зберігати та систематизувати, щоб на кожну ситуацію мати відповідь із Божого Слова.

Цей буклет показує, як розум, який має правильне відношення до Божого Слові та Ісуса Христа, може бути повністю споряджений у силі Святого Духа. Маючи такий розум, тіло віруючого функціонуватиме згідно з вірою, а не згідно з видимим і відчуттями.

Визначено Божественним словником

"І Він Голова тіла, Церкви. Він початок, первороджений з мертвих, щоб у всьому Він мав першенство. Бо вгодно було, щоб у Нім перебувала вся повнота, і щоб Ним поєднати з Собою все, примиривши кров'ю хреста Його, через Нього, чи то земне, чи то небесне. І вас, що були колись відчужені й вороги думкою в злих учинках, тепер же примирив смертю в людськім тілі Його, щоб учинити вас святими, і непорочними, і неповинними перед Собою" (Кол.0118-22)

Наш розум може мислити лише на основі тих слів, які ми знаємо, словниковому запасі, який ми знаємо, і поємностей, які створюють знання. У мене є багато книг і записів, які досліджують корені та походження слів. Без розуміння коренів слів, книги з лексики мало корисні. Слова набувають більшого значення, коли ви досліджуєте їх корені.

Процес побудови словникового запасу є складним але прогресивно чудовим. Це створює дивовижну поємність в християнині, і він може навчитися швидко і гаряче мислити. Щоразу, коли виникає проблема, він має знання, щоб продумати це.

"Бо як у душі своїй він обраховує, такий є." (Пр.2307)

Уявіть, що у вас обмежений словниковий запас і ви отримуєте вказівки. Припустимо, ви хочете знати, як дістатися до 95-ї траси з центру міста. Хтось скаже вам: "Проїдьте три квартали і поверніть наліво. Потім проїдьте ще три квартали і поверніть направо". Якщо ви не знаєте що таке "квартал" або назви вулиць, де вам треба повернути, виникне проблема. Ви запитуєте себе: "квартал" це скільки? Ви можете в кінці кінців розгубитися, зніяковіти і, можливо, загубитися.

Побожний словниковий запас повинен визначати наш процес мислення. Замість того, щоб отримувати стимулювання на основі емоційного ентузіазму, наші думки тоді будуть ґрунтуватись на натхненні Божих слів в різних ділянках, що перебувають в нас.

Голова контролює

Розгляньте таке: ми не могли б зробити нічого без нашої голови. Дяка Богові за наші кисті, наші пальці, наші великі пальці, наші стопи, наші пальці на ногах, наші ноги, і наші руки. Дяка Богові навіть за наші язики. Всі ці частини тіла працюють чудово, але всі вони контролюються головою. Моя голова каже: "Давай, пройдись коридором", і моє тіло не має ніяких проблем з виконанням команди від голови.

Однак це б стало проблемою, якби мої пальці провели собі зустріч і вирішили дозволити великому пальцю диктувати, як розподіляти завдання. Що, якби моя одна рука сказала: "Почухай спину", а інша б не погодилася і сказала: "Ні, попий води"? В кінцевому рахунку, був би комітет пальців, які були б сильно розгублені, і все тому, що голова не керувала ними.

"А останнього великого дня свята Ісус стояв і кликав, говорячи: Коли прагне хто з вас нехай прийде до Мене та й п'є! Хто вірує в Мене, як каже Писання, то ріки живої води потечуть із утроби його." (Ів.0737-38)

"Річка, відноги її веселять місто Боже, найсвятіше із місць пробування Всевишнього." (Пс.4605)

Ісус Христос навчив нас, що надзвичайно важливо, щоб голова функціонувала через розум, душу, серце і через ріку Святого Духа. Води, про які згадується в 46-му Псалмі - це води (потоки) усвідомлення.

Сумління направляє розум в тому, як мислити відповідно до встановлених в душі норм і стандартів. Коли це відбувається, ми мотивовані найдивовижнішою, потужною річчю, яка називається серце. Ось чому наше тіло повинне мати правильне відношення до голови. Це ключ до емоційного, духовного та фізичного здоров'я.

Слова, які дають життя

"Змовлялись тоді один з одним і ті, хто страх перед Господом має, і прислухавсь Господь, і почув, і перед обличчям Його була писана пам'ятна книга про тих, хто страх перед Господом має, і хто поважає Ймення Його. І будуть Мені вони власністю, каже Господь Саваот, на той день, що вчиню, і змилосерджусь над ними, як змилосерджується чоловік над синами своїми, що служать йому. І ви знову побачите різне між праведним та нечестивим, між тим, хто Богові служить, та тим, хто не служить Йому." (Мал.0316-18)

Тіло зазвичай відгукується на голову. У дитинстві, коли я вдарив великий палець ноги, біль передався в мою голову і через мережу нервів до кожного члена мого тіла. Я побіг плачучи до матері, тримаючи руку.

"Що сталося", - запитала вона. "Ти вдарив руку?"

"Ні, я вдарив палець ноги".

"Але ти тримаєшся за руку".

Чого я тоді не усвідомлював, але я це усвідомлюю зараз, що моя рука відгукнулась на біль великого пальця ноги через те, що моя голова передавала повідомлення про біль кожному органу мого тіла. Мої кисть і рука отримали сигнал про те, наскільки мій палець на нозі болів, тому вони відгукнулись як члени тіла і зробили все, що могли, щоб втамувати біль, хоча на них безпосередньо не вплинуло те, що спричинило біль у пальці ноги.

Один покійний, великий проповідник говорив так: "Я можу зайти лише наскільки далеко, наскільки я думаю".

Малахія писав у надзвичайно темні дні в Ізраїлі. І згідно з Книгою Малахії 0316, коли один з Божих людей думав про Нього, Господь чув. Оригінальний єврейський текст вказує на те, що Бог також мав що сказати з того приводу: "Тихше! Хтось думає і говорить про Мене."

Пам’ятна книга

В якийсь час королева може говорити в Лондоні. Президент США може звертатись до ЗМІ. Члени Конгресу можуть мати важливі бесіди та дебати. Господь, однак, не обов'язково їх слухає. Але коли двоє або більше людей почнуть думати і говорити про Господа, і та ілюстрація в оригінальному тексті виявляє, що Він нахиляється і наближається, схиляючи вухо, щоб слухати. Фактично, згідно з Посланням Якова 0408, якщо хтось наблизиться до Бога, то і Він наблизиться.

"Вони говорять про Мене! Тихше!" - каже Він.

Крім усього цього, Бог записує думане і сказане у Своїй пам’ятній книзі (Мал.0316). Ця книга буде виставлена для читання протягом всієї вічності.

Подумайте про це так. Четверо-п’ятеро людей їдуть на благовістя. Сльози навертаються їм на очі, коли вони говорять про Ісуса. Господь звертає на це увагу. Він слухає їх молитви. Він чує, що вони говорять, і Він записує це.

Через мільярд років те, що сказала ця група, залишиться записаним в пам’ятній книзі. Ці моменти стануть Божими коштовностями на всю вічність.

Походження спілкування

Найкрасивіше і найдорожче - це бути поруч із чоловіками та жінками, які спілкуються з Господом. Ніхто не може адекватно функціонувати у спілкуванні, не поспілкувавшись спочатку з Богом.

Може бути сказане просте речення, - і там буде Божественне натхнення та сумісність через походження спілкування від нашого Голови, Христа Ісуса. Спілкування з Ним дає чудове спілкування з людьми у Божому Світлі.

"Вхід у слова Твої світло дає, недосвідчених мудрими робить." (Пс.119130)

"Як хто служить Мені, хай іде той за Мною, і де Я, там буде й слуга Мій. Як хто служить Мені, того пошанує Отець." (Ів.1226)

Слово "недосвідчений" говорить про смирення. Божі слова приходять і дають настанову, тому що вони походять від Голови. В той момент, коли чоловік або жінка мають Боже Слово, яке тече через них від Ісуса Христа, йому чи їй не потрібно казати, куди йти. Ми йдемо туди, куди йде Бог, тому що ми хочемо бути там, де Бог.

Це представляє чудово очищені взаємини між Головою та членами Його Тіла. Членам Тіла Христового досить просто виконувати те, що наказує їм робити Голова. З Головою все добре і члени Його Тіла не мають проблем діяти в унісон з Головою. Члени не мають бажання іти всупереч настановам Голови. Де б не був Голова, члени Його Тіла знаходяться в єдності Духа (Еф.0403).

Вміле мислення створює правильні відгуки

"Нехай у вас будуть ті самі думки, що й у Христі Ісусі!" (Флп.0205)

Бог так бажає дати своїм людям навички Божественного мислення. Ці навички тісно пов’язані з успіхом у бізнесі. Наприклад, якщо я збільшую свою здатність мислити з Богом, я збільшую свій словник і залишаюся налаштованим на Голову, Ісуса Христа. Таким чином, Бог може виявляти певні речі на ринку. Він може відкрити надзвичайну можливість для унікального бізнесу.

Є чоловіки та жінки, яких Бог благословив навичками Божественного мислення. Вони розпочали бізнес, який відповідає вимогам ринку, і вони дізнаються, як укладати угоди, як робити свою роботу ефективніше, і як робити багато речей, про які вони ніколи і не мріяли робити, якби не знали, як думати з Богом.

Бог готовий надати нам можливості мати найкращі навички мислення, яке ми тільки могли б мати. Коли ми розвиваємо наші процес мислення через збільшення нашого словника, наша поємність збільшується. Як результат, наша соціальна взаємодія перестає бути штучною, а наше спілкування перестає бути поверхневим. Ми маємо суть Божі суб’єкти і як об’єкти Божої любові.

"Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове." (Рим.1017)

Боже Слово - це перше, що повинен приймати розум, щоб пересвідчити і насолодитися Божим планом. Слово виробляє віру і оснащує душу для використання її Божественних активів, її Божественного потенціалу та її Божественних здібностей в її людськості. Ми справді можемо навчитися мислити буквально і дійсно з Богом.

Категорії мислення

По-маленьку, коли ми приймаємо Боже Слово, категорії нашого мислення збудовуються. Ці категорії є доктринами, складеними з Писання, упорядковані та систематизовані за темами. Наприклад, є класифікація або категорія доктрини (вчення) про шлюб, що включає Послання до Ефесян 0522-25 та Перше послання Петра 0301-07. У ній детально викладені обов'язки та привілеї чоловіка та дружини стосовно один одного.

По-перше, кожен живе перед Богом індивідуально у вертикальних взаєминах з Головою. Це вертикальне спілкування є джерелом навички Божественного мислення. Ця навичка визначає, що повинен робити чоловік, коли Святий Дух нагадує йому. Дух говорить йому: "Ти повинен любити свою дружину так, як Христос полюбив Церкву. Тобто ти складаєш за неї своє життя". Святий Дух говорить дружині: "Ось що ти маєш робити: відгукуйся, шануй, люби і підкоряйся своєму чоловікові. Не маніпулюй, не будь легковажна в тому як ти оцінюєш його ініціації".

Божественне мислення функціонує в силі Святого Духа, коли Він спілкується з людським духом. Це щось, що йде далеко за букви слів, які ми читаємо та чуємо. Наші процеси мислення повинні розвиватися через Боже Слово, щоб ми могли зростати в благодаті та пізнанні Ісуса Христа (2Пт.0318). Ми повинні маліти, а Бог рости (Ів.0330). Як тільки нами почне рухати правильне мислення, нашою душею буде керувати систематизована доктрина.

Всім відомо, як систематизуються статті в газеті. Деякі теми підкреслюються, звеличуються та висуваються на перший план, в той час як інші теми стають другорядними. Це те, що Святий Дух робить з нашими думками. У певний час певні думки стають дуже важливими, по мірі того як вони стосуються нашого життя. Правильно приймаючи Боже Слово на постійній основі, ми отримуємо словник і духовне життя, в якому ми можемо діяти та функціонувати через процес Божественного мислення. Ми можемо зробити чудову роботу, дозволивши систематизованій доктрині діяти в нас у супроводі Святого Духа. Завдяки нашій старанності в прийнятті Божого Слова, Дух постійно пригадує нам Його слова саме тоді, коли вони нам потрібні (Ів.1426).

Категоріальне сховище

Систематизоване сховище розвивається, коли наш розум виростає у своїх процесах, передумовах та припущеннях. Завдяки мудрості Святого Духа ми можемо дійти до багатьох Божественних висновків щодо серйозних питань. Що більше, ми не будемо приходити в занепад з точки зору знання, як мислити.

У багатьох людей все йде добре, тоді в сім’ї щось трапляється, і раптом у них вже все не так добре. Чому? Вони не навчились продумувати речі з Богом. Але коли трапляється трагедія чи нещасний випадок, необхідні ці навички Божественного мислення. У ці дні нам потрібні думки, які є натхненими і рухомими благодаттю, мудрістю, милістю та любов’ю. Коли ми дозволяємо правильній інформації зберігатися в нашому розумі через смирення щоденного приймання нашого хреста, ми завжди матимемо відповідне натхнення, незалежно від того, з чим стикаємось.

Турботи не повинні контролювати нас. Так, можуть прийти сумні почуття. Безумовно, бувають часи, коли наше серце абсолютно і повністю може бути розбите. Але, думаючи з навичками, що походять з Божої точки зору, ми зможемо знову бути натхнені і йти далі в перемозі в конкретних обставинах, деталях чи ситуаціях. Це може статися завдяки Божественному систематизованому сховищу (зберіганню).

По Божій милості та благодаті, систематизоване сховище є причиною того, що я можу проповідувати кожного разу, коли перебуваю за кафедрою. Мої проповіді взяті з систематизованої доктрини, яка бере свій початок з Божого Слова. Ці думки можуть не бути спочатку систематизовано вкорінені, але вони живуть рясно в моєму серці. З часом ці думки готові об'єднатись через рухомість моїх процесів мислення, і навички мислення з Божественною точкою зору діють в конкретних ділянках потреб.

Процеси мислення в цих ділянках беруть верх над емоціями, і з усього цього виходить красива річ, яка називається безпекою та побожним образом самого себе. Наше уявлення про себе зростає разом із ростом нашої душі і розуму. Незалежно від того, наскільки глибока проблема, з якою ми стикаємось, у нас із Богом є щось, що є набагато глибше.

Висновок

"Бо мудрість увійде до серця твого, і буде приємне знання для твоєї душі! розважність тоді тебе пильнуватиме, розум тебе стерегтиме." (Пр.0210-11)

Багато людей слухають навчання за навчанням. Проте вони залишаються духовно неосвіченими та бунтівничими. Те, чому вони навчаються, не досягає мети у застосуванні процесу мислення, що прославляв би Бога, щоб благословляти і любити людей.

Навички Божественного мислення роблять християнина надзвичайно мудрим. Він розуміє, що Бог в ньому є більший за того, хто в світі. Він не піддається ні своїм емоціям, ні бунту іншої людини. Він не піддається реакціям і негативу. Натомість він просто залишається спокійним з Богом, тому що він має щось дуже приємне всередині.

Оперувати навичками Божественного мисленням, маючи розум Христа, - це те, як ми представляємо Бога. Він помер за кожного чоловіка та жінку, коли ми були на шляху до пекла. Ісус Христос пішов на хрест і помер, не лише щоб утримати нас від пекла, але також щоб Самому зійти з неба і жити всередині людей. З Христом всередині, і Святим Духом, Який направляє наші думки, знання вже не використовуються для копання в своїй голові, але вони виявляють, хто наша Голова.

Знайшли друкарську помилку? Виберіть її та натисніть Ctrl + Enter.